مهدی پاشازاده پیشکسوت استقلال به خبرورزشی گفت: سرمربی خارجی تا بیاید و با شرایط استقلال و فضای فوتبال ایران آشنا شود، عملاً به نیم فصل رسیدهایم. مهدی پاشازاده پیشکسوت استقلال به خبرورزشی گفت: سرمربی خارجی تا بیاید و با شرایط استقلال و فضای فوتبال ایران آشنا شود، عملاً به نیم فصل رسیدهایم. به […]
مهدی پاشازاده پیشکسوت استقلال به خبرورزشی گفت: سرمربی خارجی تا بیاید و با شرایط استقلال و فضای فوتبال ایران آشنا شود، عملاً به نیم فصل رسیدهایم.
مهدی پاشازاده پیشکسوت استقلال به خبرورزشی گفت: سرمربی خارجی تا بیاید و با شرایط استقلال و فضای فوتبال ایران آشنا شود، عملاً به نیم فصل رسیدهایم.
به گزارش خبرورزشی، استقلال هنوز سرمربی جدید خود را معرفی نکرده و بحث روی انتخاب سکاندار جدید است. در همین رابطه با مهدی پاشازاده مدافع اسبق استقلال و تیم ملی همکلام شدیم. مردی که طی چند سال اخیر یکی، دو بار نامش به عنوان گزینه هدایت آبیپوشان پایتخت نیز مطرح شده است.
شما بلافاصله پس از ناکامی استقلال مقابل السد قطر در گفتگو با خبرورزشی صراحتاً مدعی شدید جواد نکونام و فرشید سمیعی باید از استقلال بروند. حالا نکونام دیگر در این تیم حضور ندارد ولی در عرصه مدیریتی تحولاتی صورت نگرفته است. هنوز هم همان نگاه قبلی خود را دارید یا معتقدید صرفا با تغییر سرمربی شرایط میتواند بهتر شود؟
ببین، بحثی که من در آن روز با خبرورزشی مطرح کردم اصلاً به واسطه مسائل شخصی نبود بلکه موفقیت و ساختارسازی برای استقلال را مد نظر قرار دادم بنابراین هنوز هم معتقدم استقلال برای موفقیت باید زیرساخت خود را به شکل کاملاً اصولی درست کند. به نظرم آقای سمیعی یا افرادی مانند ایشان نمیتوانند تصمیم ورزشی بگیرند. در واقع چارت باشگاهداری در دنیا به شکل دیگری تعریف شده است.
به چه شکلی؟
در ساختار درست باشگاهداری، یک رییس وجود دارد که اصلاً وارد امور کوچکتر نمیشود و سیاست گذاری کلان باشگاه را مد نظر قرار میدهد. او برای پیشبرد کارها ۳ مدیر میگذارد. مدیر اجرایی، مدیر ورزشی و مدیر امور حقوقی. البته قطعاً از مشاوران امین هم بهره میگیرد. در چنین چارتی سرمربی انتخاب میشود و حتی اگر قرار بر جذب بازیکن جدید نیز باشد، ساختاری تحت عنوان کمیته فنی شکل میگیرد تا ببینند حضور این بازیکن چقدر میتواند به نفع یا به ضرر باشگاه باشد. اگر چنین شیوه ای تعریف شود، آنگاه هر کس باید در حیطه وظایف خود جواب بدهد. اگر تیم به لحاظ فنی دچار مشکلی شود، مدیر ورزشی باید جواب بدهد. اگر باشگاه به لحاظ حقوقی یا قرارداد دچار دردسر شود، مدیر حقوقی باید پاسخگو باشد…
با این تفاسیر وقتی به بایرلورکوزن رفتید، شاید هر سه ماه یک بار هم “راینر کالموند” مدیرعامل آن زمان این باشگاه را نمیدیدید.
به خدا نمیدیدیم. اصلاً اینطوری نبود که ما مرتب ایشان را ببینیم. مرحوم کریستوف دام سرمربی تیم بود و آقای رودی فولر نیز به عنوان معاون ورزشی باشگاه کار میکرد. یک معاون حقوقی هم داشتیم. من خودم چند جلسه با آقای رودی فولر صحبت کردم و در مورد اینکه کمتر به بازی گرفته میشدم، با او حرف زدم. رودی فولر پاسخهایی داد که مرا قانع کرد. نمیشود همه چیز را گردن سرمربی انداخت و توقع داشته باشیم بار تمام مسوولیتهای فنی و حاشیهای تیم را یک نفر بر دوش بکشد. این مساله اصلاً به خوب بودن آدمها هم ربطی ندارد بلکه بحث کارایی آنها مهم است. پرسپولیس ساختارسازی درستی کرد و موفق شد اما استقلال موفق نشده چون ساختار مناسبی ایجاد نکرده است.
برویم سراغ بازی هوادار و استقلال. به نظر شما این برد آرامش بخش بود یا اینکه صرفاً حکم مسکن را داشت؟
اصلاً نمیشود در مورد این بازی بحث فنی کرد چون به نظرم حتی اگر کادرفنی قبلی هم بودند، احتمال داشت بازی را ببرند. چنین بردهایی حکم مسکن را دارد و باید شرایط استقلال از اساس درست شود. باور کنید من به این تیم خیلی امیدوارم و معتقدم اگر تقویت شود، قطعاً حرفهای بسیار زیادی برای گفتن خواهد داشت اما به شرطی که همه چیز در مسیر درست قرار بگیرد.
الان سهراب بختیاری زاده سرمربی موقت استقلال شده و بحث بر سر این است که با روی کار آمدن سرمربی جدید هم در کادر باقی خواهد ماند ولی اگر سکاندار خارجی که مدیران باشگاه مدعیاند برای استقلال میآورند، به هر دلیلی نخواهد با بختیاریزاده کار کند و تاکید داشته باشد که کادر فنی مد نظر خود را بیاورد، تکلیف چه میشود؟
قطعاً اگر چنین اتفاقی بیفتد شرایط دشوار خواهد شد ولی من حضور سهراب بختیاری زاده را یک اتفاق مثبت ارزیابی میکنم چون چهره ورزشی است. آدمی که خودش برای استقلال فوتبال بازی کرده و فضا را میشناسد. ما باید سرمایههای خودمان را حفظ کنیم و آنها را پرورش بدهیم. الان شرایطی مشابه در پرسپولیس هم وجود دارد و سید جلال حسینی عضو کادر فنی این تیم است. به طور کلی من نظرم در این رابطه مثبت است.
اگر پیشنهاد بدهند حاضرم سرمربی استقلال شوم!/ چرا مدیران استقلال دوست ندارند با افراد آگاه و خبره مشاوره کنند؟/ شاید با سرمربی خارجی نیم فصل را از دست بدهیم
حالا که بحث سرمربی خارجی شد، آیا به نظرتان در این مقطع که مسابقات آغاز شده، جذب یک سرمربی غیر ایرانی میتواند به استقلال کمک کند یا اینکه ریسک بالایی خواهد داشت؟
سرمربی خارجی تا بیاید و با شرایط استقلال و فضای فوتبال ایران آشنا شود، عملاً به نیم فصل رسیدهایم و شاید خدای نکرده اصلاً نیم فصل را از دست بدهیم. نمیدانم چرا دوستان در باشگاه استقلال علاقهای به اینکه با افراد خبره و آگاه مشاوره کنند، از خود نشان نمیدهند؟ چرا از تجربیات افرادی که در امر فوتبال متخصص هستند و استقلال را به خوبی میشناسند، استفاده نمیکنند؟
و به عنوان آخرین سوال، با وجود شرایط کنونی استقلال اگر تلفن شما زنگ بخورد و از طرف این باشگاه پیشنهاد بدهند که برنامه خودتان برای سرمربیگری در استقلال را اعلام کنید آیا چنین پیشنهادی را میپذیرید یا ترجیح میدهید در این شرایط وارد گود نشوید؟
(فکر میکند) اگر چنین پیشنهادی بدهند حاضرم برای سرمربیگری استقلال برنامه بدهم و هدایت این تیم را بپذیرم چون هم راهکار مناسب برایش دارم، هم تجربه کافی دارم و هم اینکه آدم جاه طلبی هستم. خوشبختانه ازجایگاه خوبی نیز میان هواداران استقلال برخوردارم و تا امروز این عزیزان همواره با احترام از من یاد کردهاند بنابراین چون استقلال برایم در اولویت است، اگر چنین پیشنهادی بشود حاضرم این ریسک را بپذیرم. فراموش نکنید وقتی فرهاد مجیدی سرمربی استقلال شد خیلیها میگفتند او نمیتواند و خراب میکند ولی من تاکید داشتم که باید به این مربی فرصت داد تا تواناییهایش را بروز بدهد. باید به مربیان جوان که توانایی انجام کارهای مهم را دارند، اعتماد کرد.