تاریخ انتشار : دوشنبه 1 بهمن 1403 - 8:45
کد خبر : 163891

تاثیر تحریم ها بر تامین تجهیزات پزشکی / جا‌ به جایی پول، بزرگ ترین چالش وزارت بهداشت / حتی دستگاه های غیرهسته ای هم در فهرست تحریم ها هستند

تاثیر تحریم ها بر تامین تجهیزات پزشکی / جا‌ به جایی پول، بزرگ ترین چالش وزارت بهداشت / حتی دستگاه های غیرهسته ای هم در فهرست تحریم ها هستند

به گزارش خبرنگار اجتماعی زیرنویس، طاهر موهبتی، معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در گفت و گو با زیرنویس در خصوص تاثیر تحریم ها بر تامین تجهیزات پزشکی گفت: وقتی ما نتوانیم در فرایند تامین تجهیزات، پولی جا به جا کنیم؛ یعنی کل کار ما تحت تاثیر منفی این موضوع قرار می گیرد. وی تاکید کرد:

به گزارش خبرنگار اجتماعی زیرنویس، طاهر موهبتی، معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در گفت و گو با زیرنویس در خصوص تاثیر تحریم ها بر تامین تجهیزات پزشکی گفت: وقتی ما نتوانیم در فرایند تامین تجهیزات، پولی جا به جا کنیم؛ یعنی کل کار ما تحت تاثیر منفی این موضوع قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: در حالی که بعضی از دستگاه و تجهیزات ما که مربوط به پزشکی هسته‌ای نیستند هم جزء این تحریم ها قرار گرفته اند. اینها تجهیزاتی هستند که می گویند ممکن است ما در موارد دیگر مصرف کنیم در حالی که ما فقط برای استفاده پزشکی این موارد را می خواهیم.

طاهر موهبتی گفت: چرا وقتی پول در کواکس داریم و می خواهیم از آنجا استفاده کنیم ولی چنین مجوزی نمی دهند. این جا به جایی پول یک فرایند بسیار سخت است. این فرایند حتی در تامین دارو نیز ما را دچار مشکل کرده است.

تحریم ها بر تعداد و کیفیت تجهیزات پزشکی تاثیر دارد

رامین رحیم نیا، مدیر مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت نیز در گفت و گو با زیرنویس گفت: ما ناگزیر هستیم که خدمات را به موقع و با بهترین کیفیت ارائه دهیم. قاعدتاً وقتی تحریم وجود داشته باشد، نرخ ارز افزایش می یابد و تورم را خواهیم داشت؛ لذا در این شرایط، تعداد کمّی دستگاه‌های پزشکی با کیفیتی که مد نظرمان است را نخواهیم داشت.

وی افزود: در این شرایط، خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان خیلی توانستند در تامین به موقع تجهیزات پزشکی کمک کنند. تلاش ما بر این است که با مدیریت هزینه و رعایت طرح سطح بندی، تجهیزات پزشکی را به مناطقی ندهیم که بهره‌وری لازم را نداشته باشد و در عوض بیمارستانی که به آن تجهیزات نیاز دارد، از وجودشان بی بهره باشد.

رامین رحیم نیا در پاسخ به اینکه حذف ارز ترجیحی تاکید کرد: هنوز تصمیم نهایی برای اینکه ارز دارو چقدر باشد گرفته نشده است ولی با فرض بر اینکه ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شود، بالغ بر ۲۰۰ همت ریال لازم داریم که فقط چرخش مالی  شکل بگیرد که بخش خصوصی این ارز را تهیه کند و به طرف مقابل بدهد تا تجهیزات را در اختیار داشته باشیم.

مدیر مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت در پایان افزود: برای مثال با در دست داشتن یک میلیارد دلار برای تامین تجهیزات پزشکی، با ارز بر فرض ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، نسبت به قبل که ارز ۴۲۰۰ تومانی داشتیم، حدود ۱۰ برابر گران تر تهیه می شود.

منبع خبر: رکنـا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn