گام بلند اسپیسایکس به سوی آینده فضایی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، استارشیپ قرار است در هفتمین پرواز آزمایشی خود، مکانیسم استقرار محموله را تست کند؛ نسخهای بزرگتر از راکت استارشیپ اسپیسایکس که اوایل پنجشنبه به سکوی پرتاب منتقل شد تا برای پرواز آزمایشی در هفته آینده آماده شود. این فضاپیما یک قدم به پرتاب روز دوشنبه از محل تست استاربیس
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، استارشیپ قرار است در هفتمین پرواز آزمایشی خود، مکانیسم استقرار محموله را تست کند؛ نسخهای بزرگتر از راکت استارشیپ اسپیسایکس که اوایل پنجشنبه به سکوی پرتاب منتقل شد تا برای پرواز آزمایشی در هفته آینده آماده شود.
این فضاپیما یک قدم به پرتاب روز دوشنبه از محل تست استاربیس اسپیسایکس در جنوب تگزاس نزدیکتر شد. این پرواز هفتمین پرواز آزمایشی مقیاس کامل بوستر فوق سنگین و فضاپیمای استارشیپ اسپیسایکس و اولین پرواز سال ۲۰۲۵ خواهد بود.
در روزهای آینده تکنسینهای اسپیسایکس فضاپیما را روی بوستر فوق سنگین که قبلا روی سکوی پرتاب نصب شده، قرار خواهند داد، سپس تیمها آزمایش و آمادهسازیهای نهایی را برای شمارش معکوس روز دوشنبه انجام خواهند داد.
اسپیسایکس در بیانیهای درباره ماموریت اعلام کرد، آزمایش پرواز پیش رو یک فضاپیمای نسل جدید با ارتقا قابل توجه را به فضا پرتاب خواهد کرد که اولین تست استقرار محموله استارشیپ را انجام خواهد داد. همچنین چندین آزمایش ورود مجدد مرتبط با بازیابی و استفاده مجدد فضاپیما را اجرا خواهد کرد و بوستر فوق سنگین را پرتاب کرده و به محل پرتاب بازخواهد گرداند.
اهداف جدید و تغییرات مهم
در این پرواز استارشیپ با نسل دوم خود که شامل تغییرات ساختاری و تکنولوژیکی مهمی است به فضا خواهد رفت. برخی از این تغییرات را میتوان به طراحی مجدد بالههای جلو برای کاهش اندازه و جابجایی آنها برای نزدیکتر شدن به نوک فضاپیما جهت محافظت در برابر گرمای شدید هنگام بازگشت به جو نام برد. همچنین افزایش حجم مخازن سوخت فضاپیما تا ۲۵ درصد، به کارگیری جدیدترین نسل از سنسورهای ناوبری و ردیابی ستارگان، تجهیز فضاپیما به بیش از ۳۰ دوربین برای نظارت بهتر از دیگر تغییرات هستند.
آزمایشهای جدید و برنامههای آینده
در این پرواز اسپیسایکس چندین آزمایش کلیدی مانند استقرار محموله که در این پرواز شامل ۱۰ ماکت از ماهوارههای اینترنتی استارلینک خواهد بود و در مدار مستقر خواهند شد. بازگشت و استفاده مجدد از بوستر فوق سنگین و فضاپیما که هر دو به گونهای طراحی شدهاند که کاملا قابل استفاده مجدد باشند و بوستر تلاش میکند تا به سکوی پرتاب بازگردد و با استفاده از بازوهای مکانیکی گرفته شود و تست محافظهای حرارتی که برای مقاومت در برابر دماهای شدید طراحی شدهاند، انجام خواهد داد. اسپیسایکس امیدوار است این پیشرفتها مسیر را برای پروازهای طولانیتر، از جمله ماموریتهایی به ماه و مریخ و ماموریتهای بینسیارهای هموار کند.
ناسا با اسپیسایکس قراردادهایی برای استفاده از نسخهای جدا شده از استارشیپ جهت حمل فضانوردان به ماه در برنامه آرتمیس امضا کرده است. آزمایشهای موفق اخیر موتور رپتور در محیطهای سرد، قدمی بزرگ در راستای آمادهسازی برای این ماموریتها است.
چالشهای باقیمانده
به گفته ایلان ماسک، بزرگترین چالش فنی باقیمانده برای استارشیپ، محافظهای حرارتی است که باید به طور کامل و فوری قابل استفاده مجدد باشند. اسپیسایکس همچنان به آزمایش و ارتقا این سیستم ادامه میدهد. این پرواز آزمایشی گامی مهم در توسعه استارشیپ خواهد بود و پایهای برای ماموریتهای آینده، از جمله پرتاب و بازیابی فضاپیما در یک مدار کامل به دور زمین فراهم میکند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰