تاریخ انتشار : سه شنبه 18 دی 1403 - 1:08
کد خبر : 153516

کشف «حشره‌خور کوتوله» برای نخستین بار در لرستان

کشف «حشره‌خور کوتوله» برای نخستین بار در لرستان

به گزارش زیرنویس از لرستان؛ کامران فرمان پور اشاره به کشف حشره‌خور کوتوله در لرستان گفت: این حشره که کوچکترین پستاندار دنیا شناخته می‌شود، پیش از این تنها در مناطقی از اروپا، شمال آفریقا و آسیای جنوب شرقی گزارش شده بود. وی گفت:حالا برای نخستین بار حضور این گونه در لرستان به اثبات رسیده است.

به گزارش زیرنویس از لرستان؛ کامران فرمان پور اشاره به کشف حشره‌خور کوتوله در لرستان گفت: این حشره که کوچکترین پستاندار دنیا شناخته می‌شود، پیش از این تنها در مناطقی از اروپا، شمال آفریقا و آسیای جنوب شرقی گزارش شده بود.

وی گفت:حالا برای نخستین بار حضور این گونه در لرستان به اثبات رسیده است. این موضوع به ویژه برای حفاظت از تنوع زیستی استان اهمیت زیادی دارد، زیرا این گونه در گذشته در ایران بسیار کم مورد مطالعه قرار گرفته و اطلاعات کمی در مورد آن موجود است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه این گونه در مقایسه با سایر پستانداران، ویژگی‌هایی منحصر‌به‌فرد دارد افزود:حشره‌خور کوتوله،همانطور که از نامش پیداست، کوچکترین پستاندار جهان است. این حیوان اندازه‌ای بسیار کوچک دارد و عمدتاً از بی‌مهرگان به‌ویژه کرم‌های خاکی تغذیه می‌کند.

فرمان پور بیان کرد: جالب است که این گونه به مناطق با آب و هوای گرم علاقه دارد و در کمربند ۳۰ تا ۶۰ درجه شمالی از اروپا، شمال آفریقا تا مالزی پراکنش دارد، همچنین دامنه پراکنش وسیعی در مقایسه با سایر حشره‌خور‌ها دارد.

وی با اشاره به ضرورت حفاظت از این گونه اولین قدم را ثبت دقیق حضور این گونه عنوان کرد و گفت:بعد از این،نیاز به انجام مطالعات بیشتروپایش‌های مداوم برای شناخت بهتر شرایط زیست‌محیطی ونیاز‌های اکولوژیکی این گونه داریم.

فرمان پورتأکید کرد: همچنین باید به حفظ زیستگاه‌های طبیعی آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا از تهدیدات احتمالی جلوگیری شود.همکاری باپژوهشگران ونهاد‌های محیط زیستی دیگربرای تکمیل تحقیقات و مستندات در این زمینه بسیارحیاتی است.

به گفته وی کشف حضور حشره‌خور کوتوله در لرستان می‌تواند تاثیر مثبتی در توجه به حفاظت از تنوع زیستی استان داشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان این گونه به عنوان یکی از پستانداران نادر و منحصر‌به‌فرد، می‌تواند به‌عنوان یک نماد برای اهمیت حفظ گونه‌های بومی و نادر استان مطرح شود.این کشف همچنین موجب افزایش آگاهی عمومی و علمی در مورد گونه‌های مختلف در استان می‌شود و می‌تواند به تشویق بیشتر مردم به مشارکت در برنامه‌های حفاظتی کمک کند.

منبع خبر: رکنـا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn