به گزارش خبرنگار مهر، در هفتهای که گذشت رویدادهای مختلفی در حوزه راه و شهرسازی رخ داد که در ادامه به اهم این اخبار اشاره شده است.
افزایش ۱۵ درصدی قیمت ملک به دلیل بنگاهداری بانکها
سید منصور غیبی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خرید و فروش ملک توسط بانکها موجب گران شدن مسکن در بازار مصرفی شد، گفت: بانکها به این موضوع پی بردند که میتوانند از طریق انباشت فیزیکی و اموال غیرمنقول مانند ملک آپارتمان داراییهای خود افزایش دهند، به عبارت دیگر بانکها با افزایش این داراییها میتوانند، اعتبار جذب کنند. در نتیجه خرید، فروش و انباشت دارایی بانکها بهویژه از دولت نهم و دهم با افزایش بانکها تحت عنوان بانکهای قرضالحسنه به دنبال جذب و افزایش اعتبار خود بودند.
وی افزود: بانکها برای افزایش اعتبار خود شروع به خرید ملک به عنوان پشتوانه و دارایی بانک کردند که به یکباره تقاضا در بازار مسکن افزایش یافت و موجب گرانی مسکن شد. البته در پی این افزایش قیمت در بازار مسکن، ملک به عنوان یک کالای تجاری – سرمایهای شناخته شد و از معنای اصلی خود کالای مصرفی بود، فاصله گرفت.
این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه فعالیت بانکها در حوزه مسکن موجب افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصد ملک در بازار مسکن شد، گفت: دارایی بانکها باید به جامعه مصرفی و تولید مسکن اختصاص یابد تا میزان عرضه و تقاضا در بازار مسکن به تعادل برسد، تعادل میان عرضه و تقاضای مسکن یکی از معیارهای کاهش قیمت ملک در بازار خواهد بود.
تأثیر ۱۲ درصدی نرخ سوخت در افزایش قیمت بلیت هواپیما
مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هماکنون نرخ سوخت شرکت پخش فرآوردههای نفتی به شرکتهای هواپیمایی ۶۰۰ تومان برآورد میشود اما بر اساس تصمیم دولت که در لایحه بودجه نیز لحاظ شده، نرخ سوخت درب پالایشگاه هواپیما ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت، البته باید به تصویب مجلس برسد.
وی افزود: با توجه به جلساتی که با سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، نظرات بر این است تا نرخ سوخت هواپیما به لیتری ۷ هزار تومان افزایش مییابد. اگر این مسئله تصویب و اجرایی شود در میزان قیمت بلیت هواپیما نیز تأثیر خواهد داشت. تأثیر نرخ فعلی سوخت هواپیما برای هر ساعت از صندلی حدود ۲۴ هزار تومان است که اگر نرخ سوخت هواپیما به ۷ هزار تومان برسد، در مقابل تأثیر آن برای هر ساعت صندلی ۲۸۰ هزار تومان برآورد میشود.
وی در پایان تاکید کرد: نرخ بلیت هواپیما تا پایان سال با توجه به نرخ سوخت افزایش نخواهد یافت و سال آینده افزایش قیمت سوخت هواپیما حداکثر ۱۲ درصد قیمت بلیت را افزایش خواهد داد و نه بیشتر.
تسهیلات ۵۸۰ میلیون تومانی برای واحدهای آسیب دیده زلزله خوزستان
مجید جودی معاون امور مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از تصویب ۴۸۰ تا ۵۸۰ میلیون تومان تسهیلات برای واحدهای آسیب دیده زلزله خوزستان خبر داد و گفت: مصوبه پیشنهادی برای پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومان برای مناطق روستایی و ۵۰۰ میلیون تومان برای مناطق شهری است و علاوه بر آن کمک بلاعوض ۸۰ میلیون تومانی نیز به واحدها پرداخت میشود.
وی ادامهداد: این تسهیلات بر پایه دستورالعمل اجرایی ماده ۱۰ قانون برخی درآمدهای دولت برای حوادث پیشبینی شده است.
ثبت نام نهضت ملی مسکن ادامه دارد
به گزارش خبرنگار مهر، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی خانهدار شدن را حق تمام مردم بهویژه قشر کمدرآمد دانست و گفت: طبق اصل ۳۱ قانون اساسی داشتن مسکن متناسب با نیاز حق تمام افراد و خانواده ایرانی است و دولت موظف است با رعایت اولویت بستر و زمینه خانهدار شدن را برای افراد ایجاد کند.
وزیر راه و شهرسازی با بیا اینکه سهم مسکن خانوار در کلانشهرها بیشاز ۵۰ درصد است، بیان کرد: در حال حاضر دسترسی تمام افراد جامعه طبق اصل ۳۱ قانون اساسی با چالش مواجه است، همچنین با توجه به قانون برنامه هفتم باید یکونیم میلیون واحد مسکونی با عنوان مسکن حمایتی ساخته و تحویل متقاضیان شود، که تا امروز بیشاز ۸۰۰ هزار واحد از این تعهدات تأمین شده و برای تأمین ۷۰۰ هزار واحد باقی مانده نیز باید برنامهریزی شود.
وی ادامه داد: همچنین طبق برنامه هفتم ساخت یک میلیون واحد روستایی در دستور کار قرار دارد که در سال نخست مصوبه دولت برای اعطای وام با درصد پایین اخذ شد و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی هم باید در بافتهای فرسوده تأمین شود.
مطالعات ساختار فضایی سکونتگاههای جدید ساحلی آغاز شد
شهرام ملکی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از آغاز طرح مطالعاتی یکپارچه ساختار فضایی سکونتگاههای ساحلی خبر داد و گفت: این طرح که برای بهرهبرداری از ظرفیتهای منحصربهفرد سواحل جنوبی کشور تدوین میشود، دربرگیرنده تمامی مناطق ساحلی از خلیج فارس تا دریای عمان است.
وی افزود: مطالعات طرح یکپارچه ساختار فضایی سکونتگاههای جدید ساحلی بر سه اصل کلیدی «ایجاد شهرهای اقتصادی و کارکردی»، «ارتباط مستقیم شهر و دریا» و «بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای بخش خصوصی» استوار است. این اصول در کنار انطباق با برنامههای آمایش استانی و ملی، نظیر طرح توسعه و عمران سواحل مکران و مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM)، مسیر توسعه پایدار و اقتصادی در این مناطق را ترسیم میکند.
وی گفت: این طرح که با همکاری متخصصان حوزههای شهرسازی، اقتصاد، محیط زیست و پدافند غیرعامل در حال تهیه است، به شناسایی قابلیتهای مناطق جنوبی کشور، تدقیق محدودههای مناسب برای احداث سکونتگاهها، برآورد جمعیتپذیری و تعیین نقش اقتصادی هر منطقه میپردازد. هدف نهایی این مطالعات، ارائه یک سند جامع برای حکمرانی، تأمین مالی و جذب سرمایهگذاری در این سکونتگاهها عنوان شده است.
تخصیص زمین به ۳ هزار خانواده دارای سه فرزند و بیشتر
شهرام ملکی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از افزایش سرعت تخصیص زمین به متقاضیان مشمول قانون جوانی جمعیت خبر داد و گفت: شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید کشور در راستای اجرای ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، طی سه ماه اخیر نسبت به سرعت بخشیدن تخصیص زمین به خانوادههای مشمول اقدام کرده است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید افزود: بر اساس این طرح، طی سه ماه اخیر در شهرهای جدید کشور به سه و ۳۳۱ متقاضی مشمول قانون که دارای سه فرزند و بیشتر یا چهار فرزند زیر ۲۰ سال بودند زمین تخصیص داده شد.
نهضت ملی مسکن به سرنوشت مسکن مهر دچار میشود؟
حسن محتشم عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فرایند پروژه نهضت ملی مسکن دارد به سرنوشت مسکن مهر دچار میشود، گفت: دولت نمیتواند خود را قانع کند تا از تصدیگری در حوزه مسکن خارج شود، بر همین اساس تا زمانیکه دخالتهای دولت در بازار مسکن تداوم داشته باشد، نباید انتظار بهبود و رونق در این بازار داشته باشیم.
وی با اشاره به قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن، افزود: قیمت ساخت حدود ۸ میلیون تومان است که با تعدیل سازمان برنامه و بودجه به ۱۱ میلیون تومان هم میرسد، اما این هزینه غیرمفید است و متقاضیان باید برخی از هزینهها را جداگانه پرداخت کنند؛ در مجموع هزینه مفید ساخت یک متر مربع واحد نهضت ملی مسکن حدود ۱۸ میلیون تومان است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰