تنها جایی که شبیه فوتبال انگلیس هستیم!
عملکرد داوری در دیدار نساجی و خیبر حواشی زیادی به دنبال داشت، تیم نساجی معتقد بود داور در چند صحنه تصمیم اشتباه گرفته است. بررسی بازیهایی که VAR داشته نشان میدهد کمیته داوران تقویم فشردهای برای برخی داوران در نظر گرفته که این تصمیم احتمالا روی قضاوت آنها تاثیرگذار بوده است. به گزارش گروه ورزش
عملکرد داوری در دیدار نساجی و خیبر حواشی زیادی به دنبال داشت، تیم نساجی معتقد بود داور در چند صحنه تصمیم اشتباه گرفته است. بررسی بازیهایی که VAR داشته نشان میدهد کمیته داوران تقویم فشردهای برای برخی داوران در نظر گرفته که این تصمیم احتمالا روی قضاوت آنها تاثیرگذار بوده است.
به گزارش گروه ورزش شبکه لحظه; بیستوچهارمین فصل رقابتهای لیگ برتر در حالی آغاز شد که سیستم کمک داور ویدئویی به فوتبال ایران اضافه شد تا حواشی داوری و مسائل مرتبط به آن کم شود؛ موضوعی که پس از گذشت ۱۲ هفته از لیگ برتر هنوز به طور کامل حل نشده که به نظر میرسد تقویم فشرده کمیته داوران برای برخی داورهای لیگ کار را سخت کرده است.
دیدار نساجی مازندران و خیبر خرمآباد به دلیل تصمیمات بحثبرانگیز تیم داوری، به یکی از جنجالیترین بازیهای هفته تبدیل شد. عملکرد تیم داوران و به ویژه حسن اکرمی، که در این دیدار مسئولیت VAR را بر عهده داشت، اعتراضات گستردهای از سوی تیم نساجی و هوادارانش به همراه داشت. اکثر کارشناسان داوری نیز معتقدند که اشتباهات این تیم داوری، تأثیر مستقیمی بر نتیجه بازی گذاشته و برخی تصمیمات آنها، به ویژه از سوی اکرمی، غیرقابل توجیه بوده است.
فشار مسابقات یا ضعف فنی داوران؟
یکی از دلایل تأثیرگذار بر این اشتباهات، فشردگی تقویم مسابقات و حجم بالای کاری تیم داوران است. حسن اکرمی، که در ۱۵ روز پنج دیدار را قضاوت کرده، فشار کاری زیادی را متحمل شده است. این حجم کاری میتواند بر تمرکز و دقت داوران تأثیرگذار باشد. البته او در این زمینه تنها نیست.
پیام حیدری، یکی از داورانی است که تنها در ۱۵ روز چهار مرتبه در لیگ برتر قضاوت کرده که دو دیدار آن را داور وسط بوده و در دو بازی دیگر مسئولیت داور VAR را بر عهده داشته است. حیدری در تاریخ ۱۱ آذر در بازی ذوبآهن – شمسآذر (میزبان: اصفهان) داور وسط بوده و ۱۳ آذر در مصاف تراکتور تبریز – چادرملو اردکان (میزبان: تبریز) داور VAR بوده؛ هر دو دیدار در چارچوب رقابتهای هفته یازدهم برگزار شده است.
قضاوت بازی مس رفسنجان – هوادار (میزبان: رفسنجان) در تاریخ ۲۳ آذر بر عهده پیام حیدری بوده و سه روز بعد در ۲۶ آذر او در دیدار حساس سپاهان اصفهان – پرسپولیس (میزبان: اصفهان) داور VAR خواهد بود. به این ترتیب پیام حیدری در دو هفته مسابقات لیگ برتر چهار بازی را قضاوت کرده است.
موعود بنیادیفر، دیگر داور پرکار لیگ برتر ایران است. او هم در شرایطی مشابه حیدری اما در ۱۵ روز چهار دیدار را قضاوت کرده که دو قضاوت بنیادیفر هم مانند حیدری در هفته یازدهم لیگ و تنها در هفت روز بوده است. او ۱۱ آذر داور VAR ذوبآهن – شمسآذر (میزبان: اصفهان) بوده و سپس ۱۸ آذر رقابت مس رفسنجان – سپاهان (میزبان: رفسنجان) را سوت زده است؛ بنیادی فر اما فردای آن مسابقه در تاریخ ۱۹ آذر داور VAR گلگهر سیرجان – تراکتور (میزبان: سیرجان) بوده که این دیدار از بازیهای معوقه هفته هشتم لیگ برتر بوده است. بنیادی فر ۲۶ آذر دیدار استقلال – گلگهر (میزبان: تهران) را سوت خواهد زد.
حسن اکرمی، او هم در همان بازه ۱۵ روزه پنج دیدار را قضاوت کرده است. ۱۲ آذر در مصاف خیبر خرمآباد – ملوان (میزبان: خرمآباد) داور VAR بوده و ۱۷ آذر دیدار فولاد خوزستان – استقلال (میزبان: اهواز) را سوت زده است. ۲۱ آذر کمک داور VAR در بازی ملوان بندرانزلی – پرسپولیس (میزبان: انزلی) بوده و دو روز بعد در مصاف نساجی مازندران – خیبر خرمآباد (میزبان: قائمشهر) داوری VAR را بر عهده داشته است. اکرمی ۲۶ آذر دیدار ملوان بندرانزلی – تراکتور (میزبان: انزلی) را سوت خواهد زد.
این فشردگی مسابقات برای داوران با توجه به شهرهای میزبان و موضوع رفت و آمد باعث ایجاد خستگی مفرط میشود و این فشار بازیها طبیعتا روی عملکرد آنها تاثیر خواهد گذاشت به طوری که گاهی ناخودآگاه و به علت خستگی، تمرکز کافی به هنگام تصمیمگیری ندارند. اتفاقی که در دیدار نساجی – خیبر رخ داد و عملکرد حسن اکرمی به عنوان داور اتاق VAR انتقادات زیادی به همراه داشت. البته در سالهای اخیر عملکرد داوران ایران با افت مواجه شده و دیگر شاهد حضور داوران ایرانی به عنوان داوران مطرح آسیا نیستیم. در نتیجه نباید از بحث فنی داوران هم چشمپوشی کرد.
عملکرد متزلزل داوران بار دیگر ضعفهای مدیریتی کمیته داوران را آشکار کرد. نبود برنامهریزی صحیح و عدم توزیع مناسب مسئولیتها میان داوران، باعث شده فشار کاری بیش از حد بر تعداد محدودی از داوران وارد شود. نتیجه این بیبرنامگی، اشتباهات تأثیرگذار و جنجالبرانگیزی است که نه تنها نتیجه بازی، بلکه جو هواداری را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
به همین دلیل از کمیته داوران انتظار میرود با ادامه آموزش داوران، افراد بیشتری را آماده قضاوت در دیدارهای لیگ برتر کند تا به برخی از داورها فشار بیش از حد وارد نشود که عملکرد آنها دچار ضعف شود.
لزوم برخورد شفاف با داوران پراشتباه
در دیدار سال گذشته لیورپول – تاتنهام در چارچوب لیگ برتر انگلیس، داور اتاق VAR به اشتباه گل سالم محمد صلاح را آفساید اعلام کرد که جنجال بسیار زیادی به پا کرد. البته درن انگلند و دن کوک داوران VAR آن بازی بلافاصله پس از شروع دوباره بازی متوجه اشتباهشان شدند اما کار از کار گذشته بود.
کمیته داوران فوتبال انگلیس دلیل اشتباه عجیب درن انگلند و دن کوک را عدم تمرکز لحظه ای عنوان کرد که ناشی از یک سفر بود. این دو داور، ۴۸ ساعت قبل از مصاف لیورپول – تاتنهام به امارات رفته بودند تا داور VAR دیدار العین – الشارجه باشند که همین موضوع باعث خستگی و عدم تمرکز آنها در دیدار لیورپول – تاتنهام شده بود. در نهایت هم پس از انجام بررسیهای لازم، این دو داور را محروم کرد؛ محرومیتی که به صورت شفاف اعلام شد.
با این حال در فوتبال ایران هیچگاه این اتفاق به صورت شفاف رخ نمیدهد و معمولا داوران پراشتباه با جرایم نامحسوسی مواجه میشوند اما اگر محرومیت داوران خاطی به شکل شفافی اعلام شود، به ایجاد اطمینان بیشتر به قضاوت داوران کمک میکند چرا که اهالی فوتبال دیگر متوجه میشوند که عملکرد داوران به دقت زیر ذرهبین است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰