در حوزه تعرفه ها باید به وضعیت معیشت مردم توجه شود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست صبحانه کاری با فعالان اقتصادی با بیان اینکه امروز اقتصاد جدا از فناوری، معنایی پیدا نمیکند، گفت: یکی از موضوعات مهم امروز کشور، بهرهوری است و در همه حوزهها این مسئله اهمیت دارد. در این رابطه باید اذعان کرد که اتکا به
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست صبحانه کاری با فعالان اقتصادی با بیان اینکه امروز اقتصاد جدا از فناوری، معنایی پیدا نمیکند، گفت: یکی از موضوعات مهم امروز کشور، بهرهوری است و در همه حوزهها این مسئله اهمیت دارد. در این رابطه باید اذعان کرد که اتکا به بحثهای اقتصاد دیجیتال با مشارکت بخش خصوصی موجب ارتقای بهرهوری میشود.
ستار هاشمی افزود: یکی از مهمترین دلایل توجه به بخش خصوصی نیروی انسانی فعال در این بخش است که توانمند و علاقهمند به حوزه کاری خود، هستند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: بنابراین اعلام کردیم که شرکتهای بخش خصوصی را برای دسترسی به اهداف خود مورد توجه قرار دادهایم و سعی داریم تعاملات خود را با بخش خصوصی تقویت کنیم.
وی اظهار کرد: بنای ما در دولت چهاردهم، استفاده ویژه از کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال است. اگر این کارگروه در مسیر درستی هدایت شود، برکات ویژهای برای کشور خواهد داشت.
برنامههای وزارت ارتباطات با مشارکت بخش خصوصی اجرایی خواهد شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اظهارات فعالان اقتصادی، از برگزاری دوباره این نشست در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: باید درباره فیبر نوری نگاهی به آمار موجود و مقایسه آن با آنچه در دیگر کشورها شاهد هستیم، داشته باشیم؛ طبق اطلاعات موجود ۱۱۰ میلیون مشترک تلفن همراه فعال و بیش از ۱۰ میلیون مشترک ثابت فعال داریم و نسبت ترافیک ثابت به همراه هم یک به ۵ است.
هاشمی ادامه داد: بهطور میانگین، در دنیا شرایط بهتری در این نسبتها دارد، پس باید پروژه فیبر نوری را با جدیت دنبال کنیم.
وی ادامه داد: هر سیاستی به بازنگری هم نیاز دارد. نگاه وزارتخانه این است که بازنگری در طرح فیبر نوری را در دستور کار قرار دهد و در این رابطه از ظرفیتهای بخش خصوصی بهره خواهیم برد.
هاشمی درباره برنامه هفتم توسعه نیز گفت: این برنامه، میثاق دولت است و بدون مشارکت بخش خصوصی تحقق آن امکانپذیر نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از فعالان بخش خصوصی خواست تا در استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده به دولت کمک کنند.
هاشمی افزود: دراینبین، موضوع انرژی و قطعیهای برق را نیز باید مورد توجه قرار داد، چون با قطع برق، ارتباطات هم مختل میشود؛ از اینرو وزارتخانه اعتقاد دارد باید برای کمک به صنعت برق وارد شویم.
وی اظهار کرد: در رابطه با یارانه انرژی عدد قابلتوجهی بالغبر ۱۰۰ میلیارد دلار پرداخت میشود. باید توجه داشت که طرح اولیه زیرساختهای مدیریت مصرف را تدوین کردیم که با بخش خصوصی به اشتراک خواهیم گذاشت.
هاشمی تصریح کرد: نکات عنوان شده درباره صنعت مخابرات و سرکوب قیمتها درست و دقیق است. در کنار این، موضوعات دیگری هم وجود دارد، نکته اول این است که بهرهوری در صنایع مورد توجه نیست. درواقع باید به خود هم برگردیم و روند فعالیتها را اصلاح کنیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: شرکت مخابرات ایران، مراکز و کانالهایی دارد و باید از این ظرفیتهای خود استفاده بهتری میکرد. در حقیقت باید در مسیر بهرهوری قدم برمیداشت که کمتر به آن توجه داشته است. پس باید همافزایی به وجود آوریم تا هزینهها مدیریت شود.
کمتر از ۴ درصد ظرفیت فیبرنوری در کشور استفاده شده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در توسعه فیبر ۸ میلیون پوشش داریم؛ یعنی تا ۳۰۰ متری مشترک رسیدهایم. کمتر از ۴ درصد از ظرفیت فیبر نوری در کشور استفاده شده است؛ ولی در دنیا تا ۷۰ درصد است. در کنار اتصال باید به مطالعه بازار هم بپردازیم. یعنی جایی را هدفگذاری کنیم که مشترک وجود دارد.
هاشمی، درباره دولت هوشمند و دولت الکترونیک، گفت: در این حوزه کارهای زیادی انجام شده ولی این خدمات در زندگی مردم ننشسته است. ما تلاش میکنیم چند اپراتور را در لایه خدمات با مشارکت بخش خصوصی در چهار سال پیش رو فعال کنیم. البته این کار آسانی نیست ولی با یک مدل اقتصادی و تعرفه گذاریای مناسب زمینه مشارکت بخش خصوصی فراهم شود. ابر دولت، تجمیع خدمات دولت و کیفیت خدمات دولتی مورد تأکید وزارتخانه است.
وی تأکید کرد: دولت نمیخواهد به حوزه بنگاهداری وارد شود. در بخش خدمات بهصورت ویژه، به کیفیت توجه داریم. میخواهیم از نگاه جزیرهای دوری کنیم وگرنه کارها سطحی باقی خواهد ماند. اولویتها با همراهی بخش خصوصی تعیین شود و آنها را بهصورت جدی دنبال کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ما باید در ارائه خدمات و طراحیها به نیاز منطقه توجه میکنیم. مثلاً برخی از خدمات در برخی از شهرستانها ممکن است، بهصرفه نباشد. ما بهطورجدی از تولید محتوا حمایت میکنیم. یکی از کارکرد هوش مصنوعی، محتواست. ابزارهای هوش مصنوعی، تولید محتوا را تسهیل میکند.
وی به موارد حوزه تقنینی اقتصاد دیجیتال اشاره کرد: باید در این حوزه ذینفعان مشارکت جدی داشته باشند. پشت درهای بسته نباید قانون تدوین شود. در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال از مشارکت همه ذینفعان استفاده میکنیم. باید این حوزه پا به پای حوزه دیجیتال پیش رود. در حوزه تقنینی باید فعالان اقتصاد دیجیتال حضور داشته باشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: باید از برخورد سلیقهای در این حوزه پرهیز شود وگرنه این برخوردها به صنعت ضربه میزند.
ستاری به حوزه تأمین اجتماعی هم اشاره کرد و گفت که مصادیق این حوزه را با همراهی بخش خصوصی احصا کرده و پیگیری کنیم.
وی گفت: نباید هزینه حوزه فناوری اطلاعات بیش از ۲ درصد هزینه سبد خانوار باشد؛ در حوزه تعرفهها باید به وضعیت معیشت مردم هم توجه شود. این هزینهها باید متناسب با واقعیتهای اقتصادی، توصیههای کارشناسی و استانداردها باشد.
صنعت مخابرات باید در پروژه فیبر نوری ورود کند
در ادامه، مهرداد میراسماعیلی – نماینده سندیکای صنعت مخابرات ایران – از خصوصیسازی شرکت مخابرات و جزئیات آن صحبت کرد و گفت: کل منابعی که مردم ایران بابت اینترنت و تلفن پرداخت میکنند تا ۱۴۰۲ به ۷۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. متأسفانه ارزش صنعت مخابرات را بهشدت کاهش دادیم. اگر مخابرات ایران در حوزه فیبر نوری وارد نشود، صنعت کشور آسیب جدی میبیند. از طرفی قیمت اینترنت باید بهروز شود.
خواسته ما اینترنت آزاد و باکیفیت است
در ادامه این نشست، خانم بختیاری – فعال حوزه فاوا – با اشاره به بازنگری و بازسازی ساختار وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات، گفت: بسیاری از مطالبات ما از دولت بلاتکلیف مانده و خواسته بخش خصوصی توجه به این مطالبات است.
وی اظهار کرد: باید وزارتخانه مشخص کند که برای آینده فناوری چه برنامهای دارد؟ خواسته اصلی ما این است که زیرساختهای فناوری و اینترنت آزاد و باکیفیت داشته باشیم.
بختیاری تصریح کرد: به رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال توجه شود. اگر به این موضوع فکر نکنیم با چالش جدی در آینده مواجه خواهیم شد. نظام تقنینی اقتصاد دیجیتال با همکاری بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد. در قانون تفسیر ایجاد نکنیم. همچنین قانون تجارت الکترونیک که یک دهه است بلاتکلیف مانده، بررسی شود.
صادرات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید تقویت شود
داود ادیب – رئیس اتحادیه مخابرات – از برنامهریزی برای توسعه صادرات حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات صحبت کرد و گفت: اگر وزارتخانه، مخابرات ایران را حمایت نکند با ورشکستگی شرکتهای بسیاری مواجه میشویم.
او با اشاره به برگزاری نمایشگاه تلکامپ، گفت: از فردای اتمام نمایشگاه باید برای اجرای سال بعد نمایشگاه برنامهریزی کنید تا بتوانیم در آینده تلکامپ را بهصورت بینالمللی برگزار کنیم.
موازی کاری و برخورد سلیقهای در حوزه فاوا رفع شود
در ادامه نشست، فرهاد زوارهای – عضو کمیسیون فاوا اتاق ایران – گفت: ما در حوزه ارتباطات، فناوری، نظارت و امنیت تصویری، با موازی کاری و برخورد سلیقهای مواجه هستیم. ما میخواهیم در کارگروهی این موارد را احصا کنیم و بهصورت یکدست، چالش این صنعت را بررسی و به راهحل برسیم.
او تأکید کرد: برای نظارت و پایش تصویری، به کلام و خواسته واحدی نیاز داریم.
تولید و واردات تجهیزات فاوا به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل روبهرو است
فروردین – عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا –هم گفت: مشکل اصلی حوزه فناوری به خاطر نحوه پیادهسازی افتا (امنیت فضای توسعه و تبادل اطلاعات) و صدور مجوز آن است.
او با بیان اینکه بخشی از صنعت فاوا در حال ورشکستگی است، ادامه داد: اقتصاد و تحول دیجیتال به تجهیزاتی نیاز دارد که بخش بزرگی از آن وارداتی است و ما همزمان با اینکه بخشی از این تجهیزات را هم تولید میکنیم، مجبوریم که بخش بزرگتری از این صنایع و تجهیزات را وارد کشور کنیم؛ اما هر دو بخش تولید و واردات به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل جدی روبهرو است.
عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا تأکید کرد: این حوزه نیاز به هماهنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. بدون تجهیزات صحبت از اقتصاد و تحول دیجیتال سرنوشت مشخصی ندارد. فناوری اطلاعات مقدم بر صنعت ارتباطات است و باید به این حوزه توجه ویژه شود.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰