تاریخ انتشار : جمعه 2 آذر 1403 - 16:43
کد خبر : 119023

آخرین خبر از افزایش تعرفه گاز برای این گروه از مشترکین

آخرین خبر از افزایش تعرفه گاز برای این گروه از مشترکین

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،  غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور، اعلام کرد که میانگین دمای آبان ماه امسال نسبت به سال گذشته ۳.۵ تا ۴ درجه کاهش یافته است، که این باعث افزایش ۸۰ تا ۸۵ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز خانگی نسبت به سال گذشته شده است. کوشکی افزود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،  غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور، اعلام کرد که میانگین دمای آبان ماه امسال نسبت به سال گذشته ۳.۵ تا ۴ درجه کاهش یافته است، که این باعث افزایش ۸۰ تا ۸۵ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز خانگی نسبت به سال گذشته شده است. کوشکی افزود که تمامی پالایشگاه‌ها با حداکثر ظرفیت در مدار تولید قرار دارند، اما مصرف گاز در بخش خانگی به بیش از ۵۷ درصد از کل تولید گاز کشور رسیده است، که برای این زمان از سال رقم قابل توجهی است.

واقعی‌سازی قیمت‌ها، راه‌حل کارشناسان

یکی از پیشنهادات کارشناسان برای مدیریت مصرف، واقعی‌سازی قیمت گاز است. رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، در این‌باره توضیح داد که سال گذشته ۴ همت از ۸ همت درآمد شرکت ملی گاز از محل گاز خانگی به مردم به عنوان پاداش صرفه‌جویی پرداخت شد. وی تأکید کرد که باید برای مصرف‌کنندگان پرمصرف قیمت واقعی گاز را اعمال کرد و صنایع بزرگ مانند فولاد، سیمان و پتروشیمی نیز باید بهای واقعی گاز را پرداخت کنند.

پاداش صرفه‌جویی و افزایش تعرفه برای پرمصرف‌ها

طبق برنامه جدید، مشترکانی که صرفه‌جویی در مصرف گاز داشته باشند، تا سقف ۲۰ هزار میلیارد ریال پاداش دریافت خواهند کرد. همچنین، تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف (در پلکان‌های ۱۱ و ۱۲) افزایش خواهد یافت. این اقدام با هدف مدیریت مصرف در زمان اوج نیاز به انرژی و تشویق به کاهش مصرف در نظر گرفته شده است. به گفته هوشنگ صیدآلی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، این افزایش تعرفه تنها شامل مشترکانی می‌شود که در رده‌های بالای مصرف گاز قرار دارند.

صرفه‌جویی، کلید کاهش فشار به شبکه گاز

علاوه بر برنامه‌های تشویقی، راهکارهایی برای کاهش مصرف گاز در خانه‌ها وجود دارد که می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش هدررفت گاز داشته باشد. برخی از این راهکارها شامل شناسایی و رفع منافذ سردر خانه‌ها، تنظیم دمای بخش‌های مختلف منزل، استفاده از لباس‌های گرم و نصب پرده‌های ضخیم هستند. این اقدامات ساده اما مؤثر می‌توانند در حفظ جریان پایدار گاز برای تمامی بخش‌های کشور کمک کنند.

سرمایه‌گذاری در ذخیره‌سازی و تجهیزات بهینه

همچنین دولت باید در پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز سرمایه‌گذاری کند و به خانوارها و صنایعی که از تجهیزات قدیمی استفاده می‌کنند، تسهیلاتی برای نوسازی تجهیزات گازسوز ارائه دهد. طرح‌هایی نظیر جایگزینی بخاری‌های راندمان بالا که سال گذشته در دولت سیزدهم مطرح شد، می‌تواند در کاهش مصرف گاز مؤثر باشد.

چشم‌انداز ناترازی گاز و لزوم راهکارهای بلندمدت

ناترازی گاز مشکلی نیست که تنها در سال‌های اخیر به وجود آمده باشد، اما در حال حاضر شدت بیشتری پیدا کرده است. دولت باید برای حل این مشکل راهکارهای بلندمدت مانند ذخیره‌سازی گاز و اعمال محدودیت‌های هوشمندانه برای صنایع و خانوارها در نظر بگیرد. به نظر می‌رسد که افزایش تعرفه‌ها برای مشترکان پرمصرف گام اول در این راستا باشد، اما برای حل واقعی مشکل، نیاز به اقدامات جامع‌تر و بلندمدت است.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn