شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در نهایت روی عدد ۲ میلیون و ۲۶۹ هزار واحدی قرار گرفت و ارزش بازار نیز در محدوده‌های ۷۲۶۱ هزار میلیارد تومانی نشست.​ ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) در بازار امروز بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ثبت شده است و سهم معاملات گروه خودرویی به […]

  شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در نهایت روی عدد ۲ میلیون و ۲۶۹ هزار واحدی قرار گرفت و ارزش بازار نیز در محدوده‌های ۷۲۶۱ هزار میلیارد تومانی نشست.​ ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) در بازار امروز بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ثبت شده است و سهم معاملات گروه خودرویی به واسطه بازگشایی ایران خودرو و سایپا (پس از افزایش قیمت محصولات خود) که بدون دامنه نوسان رقم خورده بود حوالی ۱۳۱۲ میلیارد تومانی بود. مدت‌ها بود گروه خودرویی و حتی سایر گروه‌های بازار این حجم از ارزش معاملاتی را به خود ندیده بودند و اهالی بازار این اتفاقات را به فال نیک گرفتند. هر چند که عرضه‌های در نیمه دوم رخ نقشه بازار را به سرخی کشاند.

 گروه بانک‌ها در بازار امروز ۵۸۳ میلیارد تومان ارزش معاملاتی داشت و در جایگاه دوم ایستاد.  فلزات اساسی نیز با ۵۰۴ میلیارد تومان ارزش معاملاتی در جایگاه سوم ایستاد تا برترین‌های بازار امروز از نظر ارزش معاملاتی مشخص شود.

 بازار در این روزها نگران قطع برق صنایع بود است که مهاجرانی سخنگوی دولت عنوان کرده است که فعلاً برنامه‌ای برای قطع برق صنایع نداریم همچنین اگر روند تأمین سوخت نیروگاه‌ها به‌خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.

 اما با خبر افزایش قیمت خودرو و تایید آن توسط شورای رقابت در روز جاری و با بازگشایی این نماد شاهد ورود بیش از ۱۱۰ میلیارد تومانی پول حقیقی‌ها به این نماد بودیم هر چند که هنوز خبرهای گروه خودرویی روی دست اهالی بازار قرار داد. جدای از بحث افزایش سرمایه که سهام‌داران پیگیر آن هستند عرضه خودرو در بورس کالا از مواردی است که همچنان رئیس سازمان بورس بر آن تاکید دارد و حجت اله صیدی عنوان کرده است که هیچ منع قانونی برای عرضه خودرو در بورس کالا وجود ندارد و تمامی زمینه‌های عرضه و سیستم تطابق خریدار و فروشنده نیز در بورس کالا فراهم شده است. صیدی عنوان کرده است که ماهیت بورس کالا برای افزایش رقابت است، خودرو نیز مانند بسیاری از محصولات دیگر، یک کالا است.

 اما به محض مثبت شدن بازار، سازمان بورس به فکر عرضه‌های اولیه در بازار است و رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که کاهش ریسک‌های سیستماتیک، افزایش نرخ نیما، کاهش نرخ سود و در نظر گرفتن منافع بنگاه‌ها در بودجه را ناشی از ۳ عامل افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات است و به بورس و فرابورس تاکید کرده‌ایم، شرکت‌هایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در فهرست خود برای عرضه‌های اولیه قرار دهند تا بتوان سهام‌داران را به خوبی جذب کنند.

 در مقابل هم وحید رجبیان معاون تحقیق و توسعه کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران عنوان کرده است که در بودجه سال ۱۴۰۴ قرار است ۵۰۰ همت اوراق منتشر شود که اگر تصمیم گیری درستی در بحث نرخ این اوراق در بازار سرمایه نشود، می‌تواند نرخ تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی را افزایش دهد که این خود چالش اساسی برای بازار سرمایه خواهد بود.

 اما یکی از اقدامات مثبتی که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ درباره انتشار اوراق صورت گرفته است، تشکیل شورایی برای تصمیم گیری در خصوص نرخ اوراق است.

 بررسی تکنیکال شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران:

 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران توانسته است در آبان ماه سال جاری با رشد نزدیک به ۱۴ درصدی کار را پیش ببرد شاخص کل همچنان در تایم بلندمدت در یک باکس نوسانی بدی قرار دارد و هر چند که توانسته است تعدادی از این مقاومت‌ها را از سر راه خود بردارد اما با ورود اندیکاتور RSI به محدوده هیجان بیش خرید کار برای ادامه صعودی کمی سخت خواهد بود.

  البته تجربه نشان داده است که شاخص می‌تواند برای مدتی طولانی در محدوده‌های هیجان خرید اعداد بیش از ۷۰ واحدی برای شاخص کل بورس اوراق بهادار قرار داشته باشد.

 فردا آخرین روزکاری هفته جاری است و همچنین آخرین روز کاری در آبان ماه سال است. این ماه برای بازار سرمایه پر از نوسان بود. اما در نهایت این نوسانات منجر به رشد شاخص کل و رسیدن به محدوده‌های ۲ میلیون و ۲۶۹ هزار واحدی شد.

+