۲۳:۰۳ – ۲۰ آبان ۱۴۰۳ حجتالاسلام عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در برنامه صف اول گفت: ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ افتتاح شد. رهبر معظم انقلاب پیام بسیار مهم و تاریخی در خصوص حکمرانی اسلامی داشتند و بیاناتی هم که رئیس دبیرخانه خبرگان حضرت آیتالله بوشهری به شکل […]
۲۳:۰۳ – ۲۰ آبان ۱۴۰۳
حجتالاسلام عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در برنامه صف اول گفت: ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ افتتاح شد. رهبر معظم انقلاب پیام بسیار مهم و تاریخی در خصوص حکمرانی اسلامی داشتند و بیاناتی هم که رئیس دبیرخانه خبرگان حضرت آیتالله بوشهری به شکل مشروح و مبسوط داشتند، حضرت آقا تعبیر کردند که این نشان میدهد که این مطالب مهم است و ای کاش بتوانید اینها را دنبال کنید و مطالبه کنید که انشاالله کار انجام گیرد و این میرساند که نقش مطالبهگری مجلس خبرگان هم با اینکه وظیفه حاشیهای مجلس خبرگان است و نه وظیفه اصلی، اما مورد توجه حضرت آقا بوده است.
او افزود: در اجلاس دوم شورای مجلس خبرگان در ۱۶ نطق مطالبی مهم مانند ضرورت حمایت از تولید، رفع گرانی و اثربخشی آن در سفره مردم، لزوم توجه به مدیریت راهبردی در امور مختلف به ویژه مسائل فرهنگی، لزوم شناخت و ارتباط موثر با نسل جدید از طریق حضور فعالانه اعضای محترم مجلس خبرگان و روحانیت معظم در مدارس و دانشگاهها و اتکا به ظرفیت مساجد و تریبونهای جمعه و جماعت، تبیین چالشهای حکمرانی در حکومت دینی و رفع برخی کاستیها در این زمینه، ترویج ازدواج آسان از طریق راسنههای عمومی به ویژه صداوسیما و … توسط اعضای مجلس خبرگان به عنوان مطالبه مطرح شد. مقام معظم رهبری فرمودند که ای کاش اینها دنبال شود و مطالبات محقق شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: روش پیگیری بدینگونه است که از طریق دبیرخانه خبرگان به سران سه قوه و دستگاههای گوناگون به شکل بخشی و تنظیمشده داده میشود و جوابهای دستگاهها و جریانهای مختلف هم گرفته میشود. اگرچه که مجلس خبرگان کارکرد پارلمانی ندارد، اما چون نمایندگان خبرگان منتخبان مردم هستند و یکی از جلوههای مردمسالاری خبرگان رهبری است و از طرفی اعضای آن علمای متنفذ دین هستند و مجلس خبرگان مظهر مردمسالاری دینی است، طبعا دغدغههای مردم را به دستگاههای گوناگون منتقل میکند.
حجتالاسلام کعبی افزود: در این اجلاس مقام معظم رهبری محورهای مهمی را مورد توجه قرار دادند؛ اولا مجلس خبرگان را به عنوان یکی از مرتبطترین نهادها با انقلاب اسلامی برشمردند. در محور دوم هدف انقلاب اسلامی را محقق کردن توحید در زندگی مردم و در کشور برشمردند. محور سوم ایشان وجود موانع در راه اهداف انقلاب بود. هشدارهای قرآن کریم نسبت به خطر توقع و ارتجاع، جایگاه رهبری به عنوان عامل جلوگیری از انحراف و عقبگرد انقلاب، وجود مجلس خبرگان به عنوان عامل توقف نداشتن حرکت نظام اسلامی، وابسته نبودن نظام اسلامی به اشخاص با اشاره به آیه شریفه مربوط به غزوه احد، شرایط رهبری و عمدهترین شرط رهبری که اعتقاد راسخ به مسیر و هدف انقلاب از محورهای اصلی صحبتهای ایشان در این دیدار بود.
او همچنین گفت: رهبر معظم انقلاب بعد از مطرح کردن این محورها، به موضوع مقاومت و گرامیداشت شهدای مقاومت شهید نصرالله که نقش بزرگی در قدرتمند شدن حزبالله داشتند، پرداختند. ایشان به پیروزی مقاومت به خاطر دو عامل وعده الهی و تجربه قطعی این پیروزیها مانند پیروزی حزبالله درجنگ ۳۳ روزه، جنوب لبنان و … اشاره کردند و گفتند که اینها نشان میدهد که این تجربهها قابلتکرار است و رژیم صهیونیستی از حزبالله و حماس در این جنگها شکست خورده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در افتتاح دوره ششم مجلس خبرگان رهبری مدل نظام اسلامی را حکمرانی بشری و اهداف الهی دانستند. اهداف الهی را هم عدالت، کرامت انسان، آبادانی زمین، پربار کردن زمان به معنای استفاده از ظرفیتها و در نهایت زندگی توحیدی و عروج به مرتبه قرب الهی برشمردند. شیوهها و بهرهگیری از خرد و تجربه جمعی و به کار گرفتن افکار، زبانها و بازوهای کارآمد و گامهای استوار آحاد مردم را ارج نهادند و فرمودند که حکمرانی الهی تدبیری است هوشمندانه که معرفت قرآنی و اسلامی به پیروان خود داده است سپس فرمودند تلفیق شریعت و عقلانیت و غیب و شهود در حکمرانی دینی جمع میشود که اجمال آن همان مردمسالاری دینی است که مجلس خبرگان مظهر این مردمسالاری است.
او تصریح کرد: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که این مدل جذاب باید در عرصه سیاستهای کلان در کنار تأمل در واقعیتهای تلخ نظامات دینستیز و دینگریز روزبهروز مطرح شود و جذابیتهای نظام حکمرانی دینی بر پایه مردمسالاری اسلامی برای جهانیان تبیین شود. تمدن غربی در کنار ماشین کشتار جمعی و نسلکشی نتانیاهو و رژیم صهیونیستی به گل نشسته و شکست خورده است و در مقابل ما باید بتوانیم حکمرانی دینی بر پایه مردمسالاری اسلامی را به صورت بهروز مطرح کنیم. این موضوع مورد توجه خبرگان قرار گرفتهاست و پیشنهاد شد که مراکز تحقیقات علمی مجلس خبرگان به مدل حکمرانی دینی برپایه مردم سالاری اسلامی با تلفیق عقلانیت و معنویت و عدالت و علم و ایمان و حضور با نشاط و شاداب مردم در صحنه با نگاه تبیینگرایانه برای مردم تبیین شود.
حجتالاسلام کعبی ابراز داشت: به نظر من در این دیدار رهبر معظم انقلاب با نگاه امید آفرین و الهام بخش استحکام ساختاری نظام اسلامی را بر پایه وجود مجلس خبرگان به عنوان نهاد انقلابی و از سوی عمق محتوایی این نظام را بر پایه توحید و امتداد توحید در زندگی اجتماعی بیان کردند.
وی ادامه داد: کسی که میتواند در مقابل اینها بایستد، رهبری است و مأموریت ویژه رهبری، حفظ سلامت انقلاب در مسیر اهداف اصلی که همان توحید است و کار ویژه اصلی مجلس خبرگان تعیین و تشخیص رهبری و تداوم رهبری است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: رهبر معظم در این ۳۵ سال نگاه تمدنی امام راحل را عملیاتی کردند و کشور را در مسیر پیشرفت و هدایت شتاب بخشیدند. الان تأکید رهبری همان تأکید امام راحل است که انقلاب اسلامی وابسته به اشخاص نیست، هشدار قرآن کریم را گوشزد کردند و اینکه نظام اسلامی وابسته به اشخاص نیست.
او افزود: طبعاً دشمنان تلاش میکنند از سویی با تضعیف وحدت و از سوی دیگر با تضعیف مجلس خبرگان این مانع برای تداوم حرکت انقلاب را در ذهنها القاء کنند و یأس ایجاد کنند. وجود مجلس خبرگان و وجود رهبری دو نقطه قوت نظام اسلامی است که قانون اساسی این را تضمین کرده است و مجلس خبرگان تضمینکننده این راه است و رهبری همین را به خبرگان گوشزد کردهاند.
حجتالاسلام کعبی خاطرنشان کرد: شهید نصرالله با وجود اینکه به حزبالله لبنان قدرت بخشید و تولید قدرت نمود و حزبالله لبنان را قوی کرد و این همه توهین به فرماندهان بزرگ مانند شهید نصرالله و شهید صفی الدین، باعث نشد که حزبالله از پا بیفتد. چون همچنین جریانی که الهام بخش آن مکتب اسلام است و الهام بخش آن ولایت فقیه است، بازگشت به عقب ندارد و حرکت به جلو دارد و این مکتب نصرالله به دست مجاهد دیگری به نام نعیم قاسم برافراشته شد و ضربات حزبالله به رژیم صهیونیستی شدیدتر شد.
او همچنین اظهار داشت: حضرت آقا تأکید بر این مطلب دارند که خبرگان با دقت، به هنگام، به خاطر جایگاه ساختههای ایشان در استحکام نظام اسلامی باعث میشوند که نظام اسلامی توقف نداشته باشد و بدون درنگ مسیر خود را ادامه میدهند.
حجتالاسلام کعبی همچنین ابراز داشت: خبرنگان الحمدالله امروز بر مسائل داخلی و بینالمللی اشراف دارند. همچنین شش کمیسیون فعال، دبیرخانه فعال، مراکز تحقیقاتی علمی فعال دارند. جلسات خبرگان هر شش ماه یکبار جلسه گرفته میشود و کمیسیونها و هیئت رئیسه، تقریباً بینالاجلاسین هم جلسه برگزار میکنند. علاوه بر این کمیسیونهایی که ماهانه یا هفتهای یکدفعه جلسه میگیرند، هیئت اندیشه ورز فعالی دارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: بنابراین مجلس خبرگان رهبری از لحاظ ساختاری، مجلس به هنگام، فعال، بسیار مهم و آماده انجام وظیفه به هنگام و به موقع است. رهبری خواستند این اطمینان و امید را به ملت و به مردم منطقه و به جهان بدهند که در مسیر نظام اسلامی توقف نیست، بازگشت به عقب هم وجود ندارد، و باید ترفندهای دشمن را که ممکن است با لباسهای نو مطرح شود بشناسیم و افشاء کنیم و نسبت به این توطئهها به هوش باشیم.
حجتالاسلام کعبی افزود: الان ما در وضعیت فی سبیل الله قرار داریم. خط اول جهاد فی سبیل الله غزه و حزب الله لبنان هستند. اما در ما باید در مقابل این جنگ سخت، جنگ نرم و جنگ روانی، جنگ رسانهای و جنگ اقتصادی دشمن، بایستیم. امروز این حرکت جهاد مالی و پویش ایران همدل به ویژه سبقت گزیدن مادران و زنان و خواهران مجاهد ایرانی که به مصداق آیه حتی تنفقوا به ما تحبان، به میدان میآیند و طلاهای خودشان را تقدیم میکنند، هماهنگ و همراه با مقاومت هستند و در میدان هستند، یکی از مصداقهای جهاد مالی در مقابل دشمن است.
وی همچنین یادآور شد: جهاد ترکیبی یعنی تبدیل ضعف به قدرت و تهدید به فرصت، در قلمرو فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و حضور به هنگام و مخلصانه و مجاهدانه و با تمام ظرفیت، در میدان، با زیرساخت عمیق ساخت ایمان و عمل صالح.
آیت الله کعبی در انتها گفت: ملتی که اسلام ناب دارد، حسین بن علی (ع) و مکتب حسین و عاشورا دارد، ملتی که ولایت فقیه دارد، ملتی که امام راحل را دیده است و ملتی که پیرو رهبر معظم انقلاب است، ملت مؤمن و مجاهد و حاضر در صحنه، شکست نمیخورد و این مسیر تا ظهور مهدی موعود (عج) تداوم پیدا میکند و جوانان پیشران و محرک این انقلاب اسلامی هستند.
خبرنگار: مهسا حنیفه