۲۳:۲۴ – ۱۷ آبان ۱۴۰۳ علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به مناسبت چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر گفت: سالی دو بار یا سه بار سید حسن نصرالله را میدیدم و سه چهار ساعت گفتگو میکردیم. او مرد بزرگی بود […]
۲۳:۲۴ – ۱۷ آبان ۱۴۰۳
علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به مناسبت چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر گفت: سالی دو بار یا سه بار سید حسن نصرالله را میدیدم و سه چهار ساعت گفتگو میکردیم. او مرد بزرگی بود و از جهات دینی مرد فوقالعادهای بود و هم از جهت تاثیرگذاری در منطقه و تحولی که ایجاد میکرد.
وی اظهار کرد: امروز باید به این موضوع توجه کنیم که ممزوج شدن حیثیت دینی مجاهدت در راه خدا با تاثیرگذاری در منطقه باعث شده یک شخصیت فوقالعادهای از شهید نصرالله بسازد و علت تاثیرگذاری ایشان در این دوره حساس منطقه ممزوج شدن این دو ویژگی است.
شهید نصرالله اوتاد زمان بود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: شهید نصرالله یکی از خصوصیاتش اوتاد زمان است و از ستونهای روی زمین بود. از امام صادق (ع) نقل است اگر اوتاد نبودند زمین اهل خود را در خود میبلعید.
لاریجانی گفت: یک وقت سوریه بودم که شهید نصرالله خواستند همدیگر را ببینیم که در یک جایی بین سوریه و لبنان در شبی همدیگر را دیدیم و یک نکتهای گفت که نشان داد خیلی زندهدل است. زندگی وی سراسر هجرت و جهاد بود، اما چنان خداترس بود که برای من عجیب بود.
وی افزود: آن شب به من گفت که گاهی در اتومبیل مینشینم که از نظر حفاظت باید پوشیده میبود لذا داخلش مثل زندان بود میگفت در تاریکی به خودم فکر میکنم و گریه میکنم که مبادا وظیفهای داشته باشم و آن را انجام نداده باشم یا اشتباه انجام داده باشم. کسی بود که برای خود هیچی نداشت، اما در مقابل عظمت خداوند خداترسی داشت.
مشاور رهبر انقلاب تصریح کرد: خداوند وقتی کسی را دوست دارد هم در این دنیا او را محبوب مردم میکند و هم اینطور شهادت نصیب هر کسی نمیشود. بعضیها مردم بزرگی هستند و رویدادساز هستند مثلا علامه طباطبایی با تفسیر المیزان رویدادساز بود و یا شهید مطهری رویدادساز و تاثیرگذاربود لذا شهید نصرالله زندگیاش در حوزه منطقهای تاثیرگذار بود و شهادتش هم همینطور بود.
لاریجانی بیان کرد: سردار سلیمانی در اواخر عمر خود میگفت باید من بروم که برای من عجیب بود. وقتی کسی شهید میشود با وضعی که شهید نصرالله به دست شقیترین افراد شهید شد در ذهن میلیونها جوان میماند و مردان سیاسی متعارف این را نمیفهمند، اما کسانی که نگاه راهبردی دارند میفهمند.
شهید نصرالله به الگویی تبدیل شده است
رئیس سابق مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شهید نصرالله به الگویی تبدیل شده که به زندگی فردی و اجتماعی او علاقهمند شدند و خیلی از ویژگیهای وی اکتسابی است. ملاصدرا در حرکت جوهری میگوید انسانها با نفسشان چه خوب چه بد حرکت جوهری دارند که اگر انسانها زندگی مجاهدانه داشته باشند همین مسیر را بروند مثل نصرالله میشوند.
وی ادامه داد: بسیاری از خصوصیاتی که شهید نصرالله و امثال او دارند اکتسابی است و باید سلوک داشته باشند. اسلام شخصیتهایی دارد که در قلبها قرار میگیرند و به آنها اقتدا میکنند.
برخی امور راهبردی درازمدت است
مشاور رهبر انقلاب تصریح کرد: از نظر ظاهری رژیم صهیونیستی لطمهای زد، چون شهادت نصرالله حادثه کوچکی نیست و هنوز بعد از چهل روز باورم نشده و هر لحظه فکر میکنم هست و خیلی شوک شدم. باید توجه داشته باشیم برخی امور راهبردی درازمدت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: پس از هلهلهای که در اسرائیل برای شهادت نصرالله راه انداختند یاد عاشورا افتادم و تشابه وجود دارد. سوال این است که آن هلهله به جا ماند یا به حرکت بزرگ عاشورایی در تاریخ تبدیل شد.
جریان مقاومت تبدیل به یک موضوع بزرگ شده است
وی افزود: درست است ضربه زدند، اما حزبالله توانست ترمیم کند و جوانانی که آمدند توانستند کار خود را به خوبی انجام دهند و پس از اینکه نصرالله و صفیالدین را زدند جوانان حزبالله چنان ارادهشان قوی شده که به این سادگی نمیتوانند آنها را بزنند و در غزه هم همین طور است و خشم مقدسی در اینها جوشش دارد.
لاریجانی تاکید کرد: سنوار ۲۵ سال در زندان بود و این ۲۵ سال سنوار را ساخت، اما مردمی که در غزه هستند یک میلیون نفر هستند که طرفدار حماس هستند. تصور میکنم مسیری را که اسرائیل دنبال میکند معلوم است عاقبتش چیست و خود را با تعداد زیادی از فرزندان مواجه میکند که در راستای مجاهدت و شهادت بزرگ شدهاند.
مشاور رهبر انقلاب بیان کرد: درست است که بمباران میکنند و متاسفانه در دنیای امروز مردان سیاسی کاری نمیکنند البته مردم انجام میدهند. اینها در لبنان در زمین قدرت تحرک زیادی ندارند لذا فکر میکنم در کوتاه مدت دستاوردهایی دارند، اما در درازمدت ندارند.
وی افزود: نتانیاهو با گالانت از قبل اختلافاتی داشت. رایس وزیر خارجه سابق آمریکا از خاورمیانه جدید حرف زد، اما معکوس درآمد و الان جریان مقاومت تبدیل به یک موضوع بزرگ شده است. نتانیاهو فکر کرده چون چند ضربه زده میتواند در منطقه سیطره داشته باشد و فکر نمیکنم در دل خود به این موضوع باور داشته باشد.
لاریجانی اظهار کرد: فشار در عراق باعث مقاومت عراق شد که قبلا نبود، چون آمریکا در آنجا کشتار میکرد که مقاومت به وجود آمد. مقاومت در لبنان وقتی به وجود آمد که اسرائیل لبنان را گرفت و در یمن وقتی عربستان بمباران کرد مقاومت شکل گرفت البته حوثیها بودند و الان تبدیل به یک واقعیت شده است. فشار زیاد بر روی مردم خشم مقدس ایجاد کرده و تبدیل به حرکتهای سازمان یافته میشود.
لاریجانی ادامه داد: وقتی فشار در لبنان و غزه زیاد بشود باید منتظر خشم مردم این منطقه باشند و این خشم مقدس به جریانی محکم و سازنده تبدیل شده است. ما به مقاومت کمک میکنیم، اما مردم عراق و یمن و حزب الله این مقاومت را ایجاد کرده اند.
باید کاملا راهبردی به صهیونیست ها پاسخ بدهیم
وی درباره صحبتهای رهبری درباره خطای محاسباتی صهیونیستها و پاسخ مجدد ایران به اسرائیل گفت: تصمیم گیری در این موضوعات با شورای امنیت ملی است و من درست نمیدانم که همه در این باره نظر بدهند و این موضوع و مسئله بسیار دقیق و تاکتیکی و حساس است. صهیونیستها تصور میکنند که اگر مسیر جنگ با ما را ادامه دهند میتوانند بسیار به ما لطمه بزنند. البته جنگ لطمه دارد، اما خطای محاسباتی آنها این است که ایران کشور بزرگی است و نخبگان زیاد و فرهنگ و تمدنی عظیم دارد.
وی ادامه داد: سابقه تمدنی جوهره ملتها را شکل میدهد و کشورها نمیتوانند با موزه برای خود تمدن ایجاد کنند. ملت ما از قدرت کشور خودشان خوشنود هستند و خیلی از کشورها راحت تسلیم میشوند، اما ایرانیها این گونه نیستند.
وی تاکید کرد: اسرائیل در غزه مردم را به قتل رساند، اما به هیچ هدف خود نرسیده است. هدفشان آن بود که مردم را به کشورهای دیگر ببرند. در این زمینه کشورهای عربی فهم را داشتند و نگذاشتند توطئه صهیونیستها عملی شود. آن جا به نتیجه نرسیدند و به لبنان حمله کردند. در لبنان آدمهای زیادی را کشتند، اما آیا صحنه جنگ را تغییر دادند. اینها به دنبال آن هستند که جنگ را به ایران بکشانند و طبق گفته رهبری ما نباید به دام آنها بیفتیم و نه به طور غریزی جواب بدهیم.
وی ادامه داد: عکس العمل احساسی غلط است و باید کاملا راهبردی جواب بدهیم. باید یاد کنیم از سید حسن نصرالله چرا که ایشان به شدت عقلانی و محاسباتی عمل میکرد و این موضوع را به دفعات مشاهده کرده بودیم. رفتار او عقلانی بود و میدان و دیپلماسی را به خوبی اداره میکرد. در این حوادث باید رفتار دشمن را ببینیم. ما باید درست تصمیم بگیریم و جواب آنها را هم بدهیم. رسانهها نیز باید تحلیل دقیقی از موضوع داشته باشند.
لاریجانی در ارتباط با شهید نصرالله گفت: اولین باری که با سید حسن نصرالله تماس داشتم همان زمانی بود که در تلویزیون بودم و در آن زمان از ما خواستند که کمکشان کنیم برای ایجاد شبکه المنار و واقعا شبکههایی مانند المنار را به خوبی و حتی بهتر از ما ایجاد کردند.
یکی از دلایل شکست دموکراتها رفتار ناهنجار در غزه است
علی لاریجانی درباره بازگشت ترامپ به قدرت در آمریکا گفت: یکی از دلایل شکست دموکراتها رفتار ناهنجاری است که در غزه با مردم داشتند. خیلی از مسلمانان به دموکراتها رای ندادند برای آن که واقعا صادقانه رفتار نکردند. نتیجه انتخابات نشانهای از رفتار دموکراتها است.
به گفته لاریجانی نکته مهم آن است که “وقتی قبول میکنید که در کشمکشهای راهبردی هستید باید به اقتضاهای درون کشور توجه کنیم. برخی از موضوعات حاشیهای نباید عنوان شود. ما باید قبول کنیم که در کشمش مهمی قرار داریم. رسانهها در این زمینه کمک کنند و نوع رفتار با سیاستمدارها باید به همین گونه باشد. دولت ممکن است برخی مشکلاتی داشته باشد و باید دلسوزانه رفتار کرد نه این که رسانهها ماجراجویانه با آن رفتار کنند.
وی درباره رفتار ترامپ در برابر ایران گفت: برخی حرفهای او در آخرین روزهای تبلیغات انتخاباتی اش درباره ایران بود. شاید فهمیده است که با دیواری سخت مواجه است و باید رفتار خود را تغییر دهد. واقعا نمیتوان دقیق حرف زد. نکته آن است که ما نباید حرکتهای خود را به چنین شخصیتهایی پیوند بزنیم. ما کشوری متمدن هستیم و اینقدر حرف زدن درباره این آدمها نباید مهم باشد.
لاریجانی همچنین گفت: من معتقدم که مشکل تحریمها را باید برداریم و این تحریمها مقابل توسعه ما را گرفته است. اما نباید عزا بگیریم باید همه راهها را امتحان کنیم. ما باید روحیه داشته باشیم. ایران کشور بزرگی است و باید به اندازه بزرگی خودش تصمیمهای درستی بگیرد و نباید ناامید باشیم. نکته این است که دیپلماسی ما باید دیپلماسی سطح بالایی باشد و وقتی در مسیر راهبردی هستیم باید دیپلماسی سطح بالا داشته باشیم مثلا ارتباط با همسایگان و کشورهای اطراف و سایر کشورهای بزرگ در جهان بسیار برای ما مهم است.