به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیرنویس، محمدرضا تفضلی، آهنگساز  بیان کرد: موضوع خلاقیت دارای معیارهای متفاوتی است و در بسترهای مختلف، تعاریف متفاوتی نیز دارد، باتوجه به حجم گستردگی انواع موسیقی، تعریف واحدی دربارۀ خلاقیت وجود ندارد و این موضوع در هر شکل موسیقی معنای ویژۀ خود را پیدا می‌کند که با شکل دیگر آن […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیرنویس، محمدرضا تفضلی، آهنگساز  بیان کرد: موضوع خلاقیت دارای معیارهای متفاوتی است و در بسترهای مختلف، تعاریف متفاوتی نیز دارد، باتوجه به حجم گستردگی انواع موسیقی، تعریف واحدی دربارۀ خلاقیت وجود ندارد و این موضوع در هر شکل موسیقی معنای ویژۀ خود را پیدا می‌کند که با شکل دیگر آن متفاوت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، او ادامه داد: خلاقیت در بستر موسیقی کلاسیک غرب معناهای گوناگون خود را دارد و این نوع موسیقی در دوره‌های مختلف دارای اشکال متفاوت و ویژه‌ای است. خلاقیت در موسیقی ایرانی و برای نمونه در موسیقی دستگاهی ایران نیز شکل خاص خود دارد و در موسیقی جاز و پاپ نیز به‌گونه‌ای دیگر است.

این آهنگساز که آلبوم‌های «واگویه‌ها»، «سونات‌ها» و «پرسش» را روانه بازار فرهنگی ایران کرده است، با اشاره به اینکه ماندگاری یک اثر خلاقانه را تاریخ نشان خواهد داد، بیان کرد: اگر آن اثر خلاقانه در پشت‌سر گذاشتن شمول زمان موفق شود در این‌صورت می‌توان گفت که این خلاقیت ماندگار شده است، ولی بسیاری از خلاقیت‌ها به‌واسطه اینکه هدف آن‌ها و یا اولویت‌شان صرفاً انجام یک اقدام نو است و به جنبه‌های دیگر نگریسته نشده، به همین دلیل از صافی قضاوت تاریخی عبور نکرده‌اند.

داور نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق افزود: چه‌بسا آثاری که در دورۀ خود پر سرو صدا بوده و جمع کثیری را نیز به خود جذب کردند ولی نتوانستند شمول زمان را پشت‌سر بگذارند. اما آثاری که موفق شدند شمول زمان را پشت‌سر بگذارند هم در دوره خود موردتوجه قرار گرفتند و هم تا امروز ماندگار شده‌اند. البته شکل دیگری هم وجود دارد و این است که آثاری به‌وا سطه نوگرایی‌شان در زمانِ ارائه و در دورۀ خود جلوه نمی‌کند ولی در گذر زمان، کشف شده و معنای آنها کم‌کم مورد مکاشفه قرار گرفته و به‌تدریج مقبول واقع می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر ایران با تأکید بر اینکه شهرداری‌ها درکنار سایر نهادهای دولتی و نیمه‌دولتی یا خصوصی و ان‌جی‌اوها می‌توانند متولیان مهم و جدی در امور فرهنگ و هنری باشند، گفت: در دوره‌هایی از مدیریت شهرها انسان‌های خلاق و خوش‌ذوقی متولی امور ادارۀ شهرها شده و در رأس یک امر قرار می‌گیرند که مسئلۀ فرهنگ و هنر برای آنها حائز اهمیت شده و فعالیت‌های درخشانی صورت می‌گیرد.

تفضلی با اشاره به اینکه برگزاری نخستین جشنوارۀ موسیقی خلاق در شاهین‌شهر اتفاق بسیار مثبتی است، ادامه داد: باعث خرسندی است که متولیان مدیریت شهری در شاهین‌شهر به این نتیجه رسیده‌اند که فرهنگ امر مهمی است و دغدغه آنها مسائل حوزه فرهنگ و هنر است. این درحالی است که متأسفانه مسئله فرهنگ و هنر از نگاه بسیاری از مدیران شهرها در اولویت نیست و وقتی از فرهنگ صحبت می‌شود مباحث ایدئولوژیک و از یک زاویۀ نگاه خاص را مطرح می‌کنند و نه مسئلۀ کلان‌تر و فراتر از آن که بتوان با پرداختن به آن‌ها به غنای فرهنگ یاری رساند.

۲۴۴۵۷

منبع: خبـرآنلاین