ارتش ابرسربازان چین: جمع آوری بزرگ ترین پایگاه داده DNA جهان در پکن
«خرس آبی» با بدنی فربه و بشکهای شکل و هشت پای کوتاه شاید ظاهر چندان جذابی نداشته باشد، اما تقریباً شکستناپذیر است. این موجودات که به نام «تاردیگرید» هم شناخته میشوند و طولی کمتر از یک میلیمتر دارند، قادرند در شرایطی بسیار سخت زنده بمانند؛ از یخزدگی و جوشیدن گرفته تا خلأ در فضا و
«خرس آبی» با بدنی فربه و بشکهای شکل و هشت پای کوتاه شاید ظاهر چندان جذابی نداشته باشد، اما تقریباً شکستناپذیر است.
این موجودات که به نام «تاردیگرید» هم شناخته میشوند و طولی کمتر از یک میلیمتر دارند، قادرند در شرایطی بسیار سخت زنده بمانند؛ از یخزدگی و جوشیدن گرفته تا خلأ در فضا و دوزهای بسیار قوی اشعه ایکس که برای انسان کشنده است.
زمانی که دانشمندان چینی اعلام کردند ژنهای تاردیگرید را با DNA انسانی ترکیب کردهاند تا ژنی مقاوم در برابر تابش ایجاد کنند، این ادعا در غرب با نگرانیهای زیادی مواجه شد.
این خبر تا حدی تأییدکننده این نظریه بود که چین قصد دارد با استفاده از علم ژنومیک، «ابرسربازانی» را بسازد که از نظر سرعت، سلامت، هوش و قدرت از رقبای خود برتر باشند.
مطالعه ژنومیک که به بررسی ژنها و خصوصیات ژنتیکی میپردازد، کاربردهای زیادی دارد؛ از تنظیم و شخصیسازی درمانهای سرطانی برای افراد خاص تا بررسی احتمال بروز بیماریها. با این حال، این علم میتواند تبعات ترسناکی را به همراه داشته باشد.
ممکن است که از این علم برای خلق انسانهایی با تواناییهای فوقالعاده که تا پیش از این تنها در فیلمهای تخیلی میدیدیم، استفاده شود.
شاید این موضوع دور از ذهن به نظر برسد، اما چین بهصراحت به دنبال دست یافتن به «جوهره همه چیز» است؛ هدفی که گروه BGI (که سابقاً موسسه ژنومیک پکن بود) در جهت جمعآوری DNA و ساخت بزرگترین پایگاه داده ژنتیکی جهان برای دستیابی به آن تلاش میکند.
سیاستمداران غربی به تازگی به خطرات اقتصادی و نظامی ناشی از کنترل چین بر بنیانهای اساسی حیات پی بردهاند.
به گفته جان رتکلیف، مدیر پیشین اطلاعات ملی آمریکا، چین حتی آزمایشهای انسانی روی اعضای ارتش خود انجام داده تا سربازانی با قابلیتهای زیستی تقویتشده ایجاد کند. او همچنین تأکید کرده که چین برای دستیابی به قدرت هیچ حد و مرز اخلاقی را به رسمیت نمیشناسد.
یکی از تواناییهای مورد نظر چین، جنگیدن در ارتفاعات زیاد است. به همین خاطر، محققان چینی در حال مطالعه ژن مردم تبت هستند تا بفهمند که آنها چگونه برای زندگی در ارتفاعات این فلات سازگار شدهاند.
در این راستا، موسسه جانورشناسی کونمینگ که از اعضای بنیانگذار مرکز برتری در علوم مغز و فناوری هوش مصنوعی چین است، نقش مهمی در این پژوهش ایفا میکند.
رئیس سازمان اطلاعات ارتباطات بریتانیا (GCHQ) هشدار داده که چین در تلاش است با تسلط بر زیستشناسی مصنوعی، ژنتیک و هوش مصنوعی، کنترل «سیستم عامل جهانی» را به دست گیرد.
با توجه به اینکه در چین محدودیتهای کمتری بر سر راه پژوهشهای ژنومیک وجود دارد، این کشور بیشترین پیشرفتها را در این زمینه داشته است.
در ماه سپتامبر، مجلس نمایندگان آمریکا که درباره امنیت ملی این کشور نگران بود، قانون «بیوسکیور» را تصویب کرد که هدف آن محدود کردن تعاملات تجاری با گروه BGI است. این گروه، مدیریت بانک ملی ژن چین و چندین شرکت بیوتکنولوژی دیگر چینی را برعهده دارد.
گروه BGI سیستمی پیشرفته برای توالییابی ژنتیکی ابداع کرده که در سراسر جهان بهعنوان یک ابزار پزشکی معرفی میشود.
این سیستم که به نام «چشم آتش» شناخته میشود، از افسانهای چینی درباره یک میمون الهام گرفته که توانایی تشخیص چهره واقعی دروغگویان را داشت.
وبسایت این شرکت عنوان کرده که «چشم آتش میتواند جوهره همه چیز را ببیند». کمیسیون امنیت ملی ایالات متحده در زمینه هوش مصنوعی هشدار داده که این سیستم ممکن است بهعنوان مکانیزم جهانی جمعآوری اطلاعات ژنتیکی برای دولت چین عمل کند و دسترسی گستردهای به دادههای ژنتیکی متنوع و اطلاعات شخصی افراد در سراسر جهان فراهم آورد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰