سریالهای علمی-تخیلی با تم دیستوپیایی کاملاً متفاوت از آثار معمول این ژانر هستند. این سریالها جوامع را به شکلی درگیر فساد و اختلال نشان میدهند و اغلب از پیرنگ داستان برای اشاره به مشکلات جامعه مدرن استفاده میکنند. در ادامه با ۱۰ سریال برتر علمی-تخیلی با تم دیستوپیا یا ویران شهر آشنا میشوید. Station Eleven […]
سریالهای علمی-تخیلی با تم دیستوپیایی کاملاً متفاوت از آثار معمول این ژانر هستند. این سریالها جوامع را به شکلی درگیر فساد و اختلال نشان میدهند و اغلب از پیرنگ داستان برای اشاره به مشکلات جامعه مدرن استفاده میکنند. در ادامه با ۱۰ سریال برتر علمی-تخیلی با تم دیستوپیا یا ویران شهر آشنا میشوید.
- Station Eleven (ایستگاه یازده)
- Silo (سیلو)
- The 100 (صد نفر)
- The Man in the High Castle (مردی در قلعه بلند)
- Westworld (وستورلد)
- The Last of Us (آخرین بازمانده از ما)
- Black Mirror (آینه سیاه)
- Fallout (فالاوت) – ۲۰۲۴
- Severance (جداسازی)
- The Handmaid’s Tale (سرگذشت ندیمه)
Station Eleven (ایستگاه یازده) – ۲۰۲۱-۲۰۲۲
این سریال در مورد بازماندگان یک ویروس مرگبار است که تمدن بشری را به ورطه نابودی کشانده. داستان ایستگاه یازده با تمرکز بر گروهی از هنرمندان که در تلاش هستند تا معنای جدیدی برای زندگی پیدا کنند، روایت میشود. این سریال جنبههای انسانی و اجتماعی پس از وقوع یک فاجعه بزرگ را بهخوبی به تصویر میکشد.
Silo (سیلو) – ۲۰۲۳
در دنیایی که سطح زمین برای انسانها غیرقابلزیست شده، بازماندگان به زندگی در یک سیلوی عظیم زیرزمینی روی آوردهاند. این سریال معمایی و علمی-تخیلی، زندگی و چالشهای این جامعه محصور را از زاویه دید شخصیتهای مختلف بررسی میکند.
The 100 (۱۰۰ نفر) – ۲۰۱۴-۲۰۲۰
۹۷ سال پس از یک جنگ هستهای، صد نفر از نوجوانان بزهکار برای بررسی امکان سکونت به زمین فرستاده میشوند. این سریال، تلاشهای آنان برای بقا و مقابله با چالشهای اجتماعی و محیطی را به تصویر میکشد. ۱۰۰ نفر به کاوش در موضوعاتی همچون حکومت، اخلاق و رستگاری میپردازد.
The Man in the High Castle (مردی در قلعه بلند) – ۲۰۱۵-۲۰۱۹
داستان این سریال در یک دنیای موازی روایت میشود که در آن متحدین در جنگ جهانی دوم پیروز و آمریکا بین ژاپن و آلمان نازی تقسیم شده است. مردی در قلعه بلند مبارزات و امیدهای مردم در برابر سرکوب را دنبال میکند.
Westworld (وستورلد) – ۲۰۱۶-۲۰۲۲
داستان این مجموعه تلویزیونی در یک شهر بازی وسترن خیالی در غرب آمریکا اتفاق میافتد که ساکنان آن را انسانهای مصنوعی که «میزبان» نام دارند، تشکیل میدهند. از سوی دیگر، گروهی از انسانهای واقعی که «تازهواردان» یا «مهمانان» نام دارند، با پرداخت مبالغی زیاد میتوانند وارد محوطه پارک وستورلد شوند و هرکاری که مایل باشند را انجام دهند و قادر خواهند بود تا با میزبانان هرطور که میخواهند رفتار کنند. با پیشرفت داستان، این انسانهای مصنوعی شروع به سرکشی علیه خالقانشان میکنند.
The Last of Us (آخرین بازمانده از ما) – ۲۰۲۳
در این سریال بر اساس بازی ویدیویی محبوبی به همین نام، داستان بازماندگان یک بیماری قارچی که بشریت را به مرز نابودی کشانده، روایت میشود. در این سریال، شاهد رابطه احساسی میان شخصیتهای اصلی و تلاششان برای زندهماندن در یک دنیای ویرانشده هستیم.
Black Mirror (آینه سیاه) – ۲۰۱۱
این سریال آنتولوژی، آیندهای نهچندان دور را به تصویر میکشد که در آن تکنولوژی به بخش تاریک زندگی انسانها تبدیل شده است. هر قسمت داستان متفاوتی از پیامدهای فناوری و تأثیرات آن بر جامعه و افراد دارد. آینه سیاه به نقد اجتماعی و تحلیل چالشهای اخلاقی ناشی از پیشرفت تکنولوژی میپردازد.
Fallout (فالاوت) – ۲۰۲۴
داستان این سریال بر اساس بازی ویدیویی محبوب «فالاوت» در دنیای پساآخرالزمانی رخ میدهد که در آن بازماندگان یک جنگ هستهای برای بقا مبارزه میکنند. داستان درباره شروع یک جنگ هستهای است که باعث آخرالزمان روی زمین میشود و مردم برای زنده ماندن در پناهگاههای زیر زمینی ساکن میشوند. آنها در این پناهگاهها به پرورش گیاه و تأمین نیازهای زندگی میپردازند، اما بعد از گذشت چندین سال از بمباران هستهای، سطح زمین محلی برای درگیری تبدیل میشود.
Severance (جداسازی) – ۲۰۲۲
این سریال در مورد کارکنان یک شرکت است که حافظهشان بین زندگی کاری و شخصی جدا شده است. به تدریج، یکی از کارکنان به ماهیت حقیقی این جداسازی پی میبرد و تلاش میکند از این سیستم فرار کند. جداسازی به بررسی چالشهای هویت، کنترل فردی و زندگی دوگانه میپردازد.
The Handmaid’s Tale (سرگذشت ندیمه) – ۲۰۱۷
در دنیایی که آلودگیهای زیستمحیطی و شیوع بیماریهای مقاربتی به شدت نرخ باروری را پایین آورده، حکومت مذهبی و سرکوبگر گیلیاد با یک کودتا کنترل آمریکا را به دست میگیرد و بعد از جنگ داخلی، قدرت را کاملاً قبضه میکند. رهبران گیلیاد، جامعه را به سمت نظم سختگیرانهای سوق میدهند که در آن طبقات اجتماعی جدیدی بهوجود آمده و حقوق زنان تا حد زیادی سرکوب شده است.