زیرنویس، گروه بین الملل؛ در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که با رقابت شدید میان ترامپ و هریس دنبال می‌شود در گزارشی به بررسی ۷ سناریوی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته ایم. منابع آمریکایی، رقابت انتخاباتی میان «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواه و «کامالا هریس» نامزد دموکرات انتخابات روز سه‌شنبه را بسیار تنگاتنگ توصیف و […]

زیرنویس، گروه بین الملل؛ در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که با رقابت شدید میان ترامپ و هریس دنبال می‌شود در گزارشی به بررسی ۷ سناریوی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته ایم.

منابع آمریکایی، رقابت انتخاباتی میان «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواه و «کامالا هریس» نامزد دموکرات انتخابات روز سه‌شنبه را بسیار تنگاتنگ توصیف و تاکید کردند که تعداد اندکی از آرا می‌تواند پیروزی را برای یکی از کاندیداها رقم بزند و این انتخابات بسیار سرنوشت‌ساز است.

این روزنامه آمریکایی هفت سناریوی احتمالی را در این زمینه مورد بررسی قرار داد که به قرار زیر است:

۱- پیروزی هریس در ایالت‌های دیوار آبی

به نظر می‌رسد این سناریو بیشترین احتمال را داشته باشد، چرا که نظرسنجی‌های انجام شده در روزنامه واشنگتن پست این موضوع را تأیید می‌کند. این سناریو به معنی پیروزی نزدیک کامالا هریس بر ترامپ است و علت آن هم این است که نامزد دموکرات‌ها در ۴ ایالت از ۷ ایالت سرنوشت ساز آمریکا برتری نسبی و اندکی نسبت به وی دارد. این ایالت‌ها شامل میشیگان، نوادا ویسکانسن و پنسیلوانیا است که باعث می‌شود وی بتواند ۲۷۶ رأی را به دست بیاورد. این در حالی است که کمترین حد نصاب پیروزی در انتخابات ۲۷۰ رأی الکترال است.

تمام آن چیزی که کامالا هریس در شرایط کنونی به آن نیاز دارد، راهبرد دیوار آبی است که بر اساس آن دموکرات‌ها باید در سه ایالت شمالی از اکثریت برخوردار باشند. همچنین باید منطقه دوم انتخاباتی در ایالت نبراسکا را نیز به این تعداد اضافه کرد.

با این وجود تحلیلگران معتقدند که سفید پوستان و افراد سالخورده آمریکا که بیشتر تمایل به رأی دادن به جمهوری‌خواهان را دارند، ممکن است روند این سناریو را تغییر دهند.

۲- پیروزی ترامپ از طریق آرای شرق آمریکا

بر اساس برآورد کارشناسان، راه ترامپ برای پیروزی در انتخابات تا حدی مشکل‌تر به نظر می‌رسد. با این وجود او اطمینان زیادی به کسب آرا ایالت‌های شرقی کشور یعنی جورجیا، کارولینای شمالی و پنسیلوانیا دارد، البته نظرسنجی‌ها شانس وی برای پیروزی در ایالت پنسیلوانیا را کمتر ارزیابی می‌کند و معتقدند که وی به صورت نزدیک این رقابت را از دست می‌دهد، همانطور که در ایالت کارولینای شمالی نیز با اندکی آرای بیشتر نسبت به هریس در رده اول قرار خواهد گرفت.

اگر شرایط به همین صورت باشد، رأی سیاه پوستان نقش مهمی در نتایج انتخابات خواهد داشت؛ چرا که ایالت جورجیا و کارولینای شمالی بیشترین تعداد سیاه پوستان آمریکا را دارند. ترامپ و تیم وی معتقدند که محاکمه‌ای که علیه وی در آمریکا انجام شده، می‌تواند جذابیت رأی دادن به او در میان سیاهان را افزایش دهد، چرا که آنها نیز احساس می‌کنند رفتار ناعادلانه از سوی دستگاه قضائی با آنها صورت می‌گیرد.

۳- پیروزی ترامپ بر اساس آرای کمربند آفتاب

برخی تحلیلگران معتقدند که منطقی‌ترین سناریو در مورد پیروزی ترامپ این است که بتواند اکثریت را در نیمه جنوبی این کشور به دست بیاورد که البته یک ایالت شمالی نیز در این پازل قرار دارد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که وی در ایالت‌های کمربند آفتاب به ویژه در آریزونا و جورجیا و کارولینای شمالی از هریس پیشی گرفته است، اما نقطه ضعف این سناریو این است که ترامپ در این صورت نیازمند رأی ایالت‌های بیشتری است و باید دست کم رأی یک ایالت شمالی را نیز برای پیروزی در انتخابات به دست بیاورد.

سه ایالت نامبرده در نظرسنجی‌های نزدیک به انتخابات کاملاً متمایل به جمهوری خواهان بوده‌اند. آریزونا و جورجیا قبل از انتخابات سال ۲۰۲۰ هرگز به دموکرات‌ها رأی نداده‌اند و مردم کارولینای شمالی نیز از دهه ۷۰ تاکنون تنها یک بار در انتخابات سال ۲۰۰۸ به دموکرات‌ها رأی داده‌اند.

۷ سناریوی محتمل در خصوص نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

۴- پیروزی مطلق هریس

با توجه به نظرسنجی‌های صورت گرفته پیروزی هریس با اختلاف دو رأی الکترال بیشتر منطقی به نظر می‌رسد، به این ترتیب وی در آرا ۷ ایالت سرنوشت ساز پیروز خواهد بود، اما اگر نظرسنجی‌ها مانند سال ۲۰۱۲ غیر دقیق باشد، ممکن است وی در ۵ ایالت پیروز شود و دست کم ۳۰۰ رأی الکترال کسب کند.

اگر هریس بتواند این دستاورد را محقق کند، اولین رئیس جمهور زن آمریکا خواهد بود. تنها تردید موجود در این سناریو میزان احتمال پیروزی وی در ایالت‌های فلوریدا و تگزاس است که می‌تواند شیرینی پیروزی را برای هریس بیشتر کند.

۵- پیروزی مطلق ترامپ

تمامی دموکرات‌هایی که نسبت به نتایج انتخابات نگران هستند، می‌دانند که نظرسنجی‌ها طی سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ شانس ترامپ برای پیروزی در انتخابات را ضعیف نشان می‌داد. اگر میزان اشتباه نظرسنجی‌ها مانند سال ۲۰۱۶ باشد که در آن زمان موفق به کسب ۳۰۶ رأی الکترال شد، این بار این پیروزی به علاوه پیروزی وی در آرا مردمی خواهد بود که ۸ سال قبل در این مورد شکست خورد.

این پیروزی بیشتر منوط به پیشی گرفتن ترامپ در آرا سیاه پوستان و لاتین تبارها و بویژه مردها خواهد بود که ممکن است در روز انتخابات رقم بخورد. البته ممکن است عدم تمایل به انتخاب یک رئیس جمهور زن نیز در این میان تاثیرگذار باشد.

۶- اختلاط ناهمگون

ایجاد شکاف در آرا ایالت‌های شمالی و ایالت‌های کمربند آفتاب اگر چه سناریویی غیر منطقی به نظر می‌رسد، اما امکان تحقق آن به چند دلیل وجود دارد.

ممکن است کامالا هریس آرای ایالت شمالی را از دست بدهد، اما آرای نوادا و کارولینای شمالی را از آن خود کند، ترامپ پیش از این دو بار در این ایالت‌ها پیروز شده است اما آرای ساکنان این ایالت به سرعت تغییر می‌کند. ممکن است ترامپ در آریزونا و میشیگان و کارولینای شمالی و جورجیا پیروزی را از آن خود کند، چرا که این ایالت‌ها بسیار نزدیک به یکدیگر است و در هر لحظه ممکن است رأی به یک طرف کشیده شود.

۷- تساوی آرا

تساوی میان آرا اصلاً محتمل نیست، اما به صورت تئوری امکان آن وجود دارد و ممکن است هر دو طرف ۲۶۹ رأی الکترال را به خود اختصاص دهند. این در صورتی است که هریس در ایالت‌های میشیگان و پنسیلوانیا پیروز شود و سایر ایالت‌ها و بخش دوم انتخاباتی نبراسکا را از دست بدهد. این در حالی است که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد در این ایالت پیروز خواهد بود.

به گزارش الجزیره به نقل از واشنگتن پست، در این شرایط ممکن است چیزی با عنوان «انتخابات فوق العاده» شکل بگیرد و مجلس نمایندگان، رئیس جمهور را از طریق سازوکار یک رأی برای نماینده هر ایالت انتخاب کند و به این ترتیب رئیس جمهور کسی خواهد بود که بیشترین آرا را از میان نمایندگان ایالت‌ها به دست بیاورد. در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، شانس پیروزی جمهوری خواهان در شرایط کنونی بیشتر خواهد بود.

منبع: مـهر