رئیس مرکز پایش کشاورزی گفت: دستیابی به آمار بخش کشاورزی در سطح کلان با استفاده از فناوری های نوین امکان پذیر است. حسین آهنی رئیس مرکز آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد گفت: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذایی، با دستیابی به میزان سرانه مصرف هر ایرانی در سرشماری،  متناسب با شاخصه‌ها […]


رئیس مرکز پایش کشاورزی گفت: دستیابی به آمار بخش کشاورزی در سطح کلان با استفاده از فناوری های نوین امکان پذیر است.

حسین آهنی رئیس مرکز آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد گفت: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذایی، با دستیابی به میزان سرانه مصرف هر ایرانی در سرشماری،  متناسب با شاخصه‌ها برنامه‌ریزی و تولید می‌کند.

به گفته او، تمامی آمار‌های مربوط به سرانه مصرف از مرکز آمار گرفته می‌شود که این مرکز هم آمار و ارقام را از دل تحلیل‌ها در می‌آورد، حال مهم‌ترین خروجی که از این سرشماری‌ها انتظار داریم، به روز کردن شاخص سرانه مصرف هاست.

ضرورت توجه به آمار‌های مکان مبنا 

آهنی ادامه داد: در تمامی کشور‌های توسعه یافته و در حال توسعه، آمار‌ها مکان مبناست چراکه امکان تغییر بهره بردار وجود دارد، اما مکان ثابت است. براین اساس در برنامه هفتم به جد این موضوع در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس مرکز پایش کشاورزی با بیان اینکه بسیاری از سامانه‌ها یکپارچه نیست، افزود: سامانه پنجره واحد که مبنای ارائه خدمات یکپارچه است، اما سامانه سامکا اصلی‌ترین سامانه مکانی به یک همت اعتبار برای یکپارچه شدن نیاز دارد که در صورت تخصیص اعتبار ظرف ۲ سال این امر صورت می‌گیرد که بدین ترتیب رصد و پایش امکان پذیر است.

به گفته او، طی سه دهه گذشته سرمایه‌گذاری‌های خوبی در زیرساخت‌های آماری بخصوص شبکه ارتباطی انجام شده است، اما مراکز خدمات بخش کشاورزی که کوچکترین واحد‌های خدمت‌رسانی به تولید کنندگان است، زیرساخت‌های ارتباطی مناسب برای انتقال داده‌ها را ندارند، براین اساس برای تصحیح آمار و نگهداری به‌روز آن، باید از فناوری و شبکه ارتباطی مناسب استفاده کنیم.

ارائه آمار مربوط به تولید برنج با دقت ۹۰ درصد

آهنی با اشاره به دستیابی آمار بخش کشاورزی با استفاده از فناوری‌های نوین در سطح کلان افزود: براساس تذکرات مقام معظم رهبری در خصوص آمار بخش کشاورزی، کارگروه‌های فنی به صورت جدی برگزار و ساختار‌ها تعریف شد            تا بااستفاده از تصاویر ماهواره‌ای، هوش مصنوعی و آموزش سیستم بتوانیم با دقت بالا به آمار و اطلاعات بخش کشاورزی دست یابیم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد ادامه داد: در حال حاضر ۴ محصول گندم، جو، کلزا و برنج را با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و برداشت‌های زمینی با دقت بالای ۹۰ درصد تولید کرده‌ایم به طوریکه امروز به جرات می‌توان گفت در چه سطحی گندم آبی و دیم کشت و تولید کرده ایم، ما سال گذشته تولید ۱۵ میلیون گندم را پیش‌بینی کردیم و امسال خوشبختانه به این عدد رسیده‌ایم. در بحث برنج نیز به جرات می‌توان گفت با دقت ۹۰ درصد می‌توان آمار را اعلام کرد. این توانایی فناوری در سطح کلان است.

آهنی گفت: از امسال در محصولات سبزی و صیفی و برای سال آینده در سه محصول عمده پیاز، گوجه و سیب‌زمینی برنامه‌ریزی کرده‌ایم. چون سطوح این محصولات خیلی مهم و تولید در واحد سطح بالا است، حتی ۲ درصد خطا هم می‌تواند بازار ما را به هم بریزد.

خبرنگار: آزاده محبی

+