تجزیه‌وتحلیل جدیدی از سیارات فراخورشیدی نشان می‌دهد که شانس بسیار بیشتری نسبت به آنچه قبلاً تصور می‌شد وجود دارد که این دنیاها میزبان آب مایع باشند؛ یک عنصر ضروری برای حیات روی زمین. جهان می‌تواند پر از سیارات قابل‌سکونت بیشتری نسبت به آنچه دانشمندان قبلاً تصور می‌کردند باشد، البته با احتمال بیشتری که این جهان‌ها […]

تجزیه‌وتحلیل جدیدی از سیارات فراخورشیدی نشان می‌دهد که شانس بسیار بیشتری نسبت به آنچه قبلاً تصور می‌شد وجود دارد که این دنیاها میزبان آب مایع باشند؛ یک عنصر ضروری برای حیات روی زمین.

جهان می‌تواند پر از سیارات قابل‌سکونت بیشتری نسبت به آنچه دانشمندان قبلاً تصور می‌کردند باشد، البته با احتمال بیشتری که این جهان‌ها دارای محیط‌هایی باشند که حیات بیگانگان در آن رشد کنند؛ حتی اگر پوسته‌های بیرونی یخی داشته باشند.

وجود آب در ماه

اقیانوسی مملو از حیات بیگانه ممکن است در یک منظومه قمر یخی نه‌چندان دور از زمین پنهان شده باشد؛ چیزی که دانشمندان آن را کشفی فوق العاده “شگفت‌انگیز” می‌نامند.

 

منظومه شمسی

ماه نیز که میراندا نام دارد، به‌دور سیاره اورانوس می‌چرخد؛ فقط ۱.۷ میلیارد مایل دورتر در منظومه شمسی خودمان. وجود آب در ماه به این معنی است که می‌تواند زندگی بیگانه را در خود جای دهد.

بر اساس مطالعات اخیر هم تصور می‌شود که اقیانوسی پنهان زیرلایه‌ای از یخ محبوس شده است.

موجودات باهوش و غیرانسانی

تاکنون هیچ حیات فرازمینی توسط دانشمندان کشف نشده است، اما می‌تواند شامل موجودات باهوش و غیرانسانی نیز باشد. این اقیانوس می‌تواند به عمق ۶۲ مایل، زیر پوسته‌ای یخی به ضخامت ۱۹ مایل باشد.

تام نوردهایم، دانشمند سیاره‌شناسی که این مطالعه را به همراه دیگر دانشمندان کالب استروم و الکس پاتوف انجام داد، شگفتی خود را از این یافته‌ها ابراز کرد.

او می‌گوید پیداکردن شواهدی از وجود یک اقیانوس در داخل یک شیء کوچک مانند میراندا فوق‌العاده شگفت‌انگیز است.

قمر‌های اورانوس

این موضوعات به ساختن این داستان کمک می‌کند که بعضی از این قمر‌های اورانوس ممکن است واقعاً جالب باشند و همچنین اینکه ممکن است چندین جهان اقیانوسی در اطراف یکی از دورترین سیارات منظومه شمسی ما وجود داشته باشد که هم هیجان‌انگیز و هم عجیب است.

درهرصورت پیشنهاد وجود اقیانوس در یکی از دورترین قمر‌های منظومه شمسی قابل‌توجه است. ضمن آنکه افرادی که خطوط ماه را مدل می‌کردند، روی سطح آن اشکالی شبیه به یک‌تکه تکه‌ای دیدند.

آنها بر این باورند که این موضوع می‌تواند نشان دهد که یک اقیانوس زیرسطحی ممکن است بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون سال پیش شکل‌گرفته باشد.

اصطکاک میراندا با قمر‌های همسایه

به گزارش سایت the-sun نکته قابل‌توجه کشف این بود که این اقیانوس ممکن است به‌اندازه‌ای گرم باشد تا به‌صورت مایع باقی بماند؛ باوجوداینکه ماه فاصله قابل‌توجهی از خورشید دارد.

این به دلیل ایجاد اصطکاک بین میراندا و حدود ۲۷ قمر همسایه است که به دور اورانوس می‌چرخند و گرما تولید می‌کنند.

دایره‌ای دیگر از جهنم

به همین دلیل نوردهایم خواستار تحقیقات بیشتر در این زمینه شد و اظهار کرد او و همکارانش قصد دارند آخرین ذره علمی را که می‌توانند از تصاویر وویجر ۲ جمع‌آوری می‌کنند.

این در حالی است که ناسا نقاط سبز مرموز را در مریخ کشف کرده که می‌تواند به وجود حیات بیگانه نیز اشاره داشته باشد.

در همین حال، آژانس فضایی همچنین سیاره Kepler-۷۰ b را که احتمالاً دارای حیات بیگانه است، به‌عنوان “دایره‌ای دیگر از جهنم” با دمای “گرم‌تر از خورشید” توصیف کرد.

منبع: همشهری آنلاین 

+