به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیرنویس، رضا مهدوی، موسیقی‌شناس و موسیقی‌پژوه  ضمن تأکید بر اینکه خلاقیت باید در هر موضوعی جایگاه داشته باشد، گفت: انسان‌ها برحسب توانایی وجودی و توانایی اکتسابی خود درطول زمان به خلاقیت دست می‌زنند، اما خلاقیت به این معنی نیست که حتماً باید شگفتی‌سازی رخ دهد و چیز جدیدی به‌وجود آید […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیرنویس، رضا مهدوی، موسیقی‌شناس و موسیقی‌پژوه  ضمن تأکید بر اینکه خلاقیت باید در هر موضوعی جایگاه داشته باشد، گفت: انسان‌ها برحسب توانایی وجودی و توانایی اکتسابی خود درطول زمان به خلاقیت دست می‌زنند، اما خلاقیت به این معنی نیست که حتماً باید شگفتی‌سازی رخ دهد و چیز جدیدی به‌وجود آید یا مکاشفه‌ای شود که اصلاً آدمی انتظار آن را ندارد.

به گزارش ایسنا، دبیر چهلمین جشنوارۀ بین‌المللی موسیقی فجر افزود: خلاقیت به این معناست که با دقت به اطراف خود نگاه کنیم و با تعمق و توجه بیشتری مکاشفه‌گر باشیم، چراکه انسان به معنای حقیقی کلمه نمی‌تواند خالق باشد و خالق اصلی خداوند است و اگر ما به اذن او تلاش کرده و دانش کسب کنیم و استعداد و جوهره نیز داشته باشیم در این‌صورت می‌توانیم کشف کنیم. در مورد این کشف‌ها اصطلاحاً از واژۀ خلاقیت استفاده می‌شود که البته اصطلاح مکاشفه‌گری دراین موارد صحیح‌تر است.

او بیان کرد: باید ضمن اختصاص بودجه‌های پژوهشی در زمینۀ موسیقی، از فکرهای بکر استقبال کرد و علاقه‌مندان باید درکنارهم به‌صورت دانش‌بنیان، عرصه‌های مختلف موسیقی را رصد کنند و دست به ابتکار بزنند. مسلماً براساس داشته‌ها، ریشه‌ها، مبانی، آئین‌ها، گذشته‌ها، سنت‌ها و آنچه برگرفته از تمامیت موسیقی ملی در ایران و در تمامیت ارضی جغرافیا و فلات ایران است امکان بروز هرگونه خلاقیتی وجود دارد.

این استاد دانشگاه یادآوری کرد: آهنگسازان بزرگی در یک‌صد سال گذشته در فرم‌ها، شکل‌ها و قالب‌های موسیقی و همچنین در عرصۀ آموزش و در مباحث مدرسی که اصطلاحاً دانشکده‌ای، هنرستانی یا آموزشگاهی گفته می‌شود دست به خلاقیت زدند و ذوق‌ورزی‌های خود را نهادینه‌سازی و مستند و روش‌مند کردند. در عرصۀ سازسازی نیز به همین صورت بوده و هست و در مجموع، این موضوع در طول تاریخ جاری و ساری بوده است.

او گفت: به نظر من نخستین جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق یا مکاشفه‌گری در موسیقی که شاهین‌شهر متولی آن است می‌تواند نقطۀ عطف بسیارمهم و نویدبخش به تمام اهالی فن موسیقی باشد که همچنان بستر برای خلاقیت و مکاشفه‌گریِ شما آماده است و حتی اگر داوران برخی آثار را نپذیرند اما همین که در جشنواره حضور پیدا می‌کنید نشان‌دهندۀ این است که ما پویا هستیم، درون ما تازه است و مغزمان همچنان می‌تواند جوانه بزند که این موضوع نه به سن و سال، بلکه به این بستگی دارد که ما چقدر از اعتماد به نفس و دانش برخورداریم و چقدر محیط پیرامون موسیقی در ایران و جهان را دنبال می‌کنیم.

مهدوی با بیان اینکه برگزاری نخستین جشنواره موسیقی خلاق در شاهین‌شهر موجب آگاهی‌دهی و احیاگری خواهد شد، افزود: این جشنواره، جامعه را متوجه می‌کند که ایستا نباشید و در وهله اول خودمان را جدی بگیریم و در وهله دوم به موسیقی بیش از گذشته اعتنا کنیم تا بیش از پیش در ایران و جهان اعتلا پیدا کند و سربلند بمانیم.

۲۴۴۲۴۵

منبع: خبـرآنلاین