نیمکت مربیان لیگ برتر فوتبال بعد از گذشت ۱۰ هفته از مسابقات دچار تغییرات زیادی شده است. در حالی که ۱۰ هفته از لیگ بیست و چهارم فوتبال گذشته و مسابقات لیگ برتر فوتبال به علت بازی‌های تیم ملی فوتبال در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ تعطیل شده است، اما تاکنون   ۱۰ مربی از […]


نیمکت مربیان لیگ برتر فوتبال بعد از گذشت ۱۰ هفته از مسابقات دچار تغییرات زیادی شده است.

در حالی که ۱۰ هفته از لیگ بیست و چهارم فوتبال گذشته و مسابقات لیگ برتر فوتبال به علت بازی‌های تیم ملی فوتبال در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ تعطیل شده است، اما تاکنون   ۱۰ مربی از قطار لیگ برتر پیاده شدند  و این موضوع  نشان می‌دهد که ثبات در نیمکت فنی تیم‌ها وجود ندارد و مدیران نتیجه گرا بعد از چند هفته شکست تصمیم به برکناری سرمربیان خود می‌کنند.

همچنین تیم‌های خیبر خرم آباد، استقلال و مس رفسنجان  با ۳ تغییر سرمربی بیشترین تغییر را در کادر فنی خود داشته اند.

در سال‌های گذشته جابه جایی‌های زیاد در کادر فنی کشورهای عربی را مورد  تمسخر قرار می‌دادیم، اما تیم‌های ما هم در سال‌های اخیر به این سرنوشت گرفتار شدند و مدیران فوتبال کاسه صبرشان با چند شکست لبریز می‌شود و مربیان خود را برکنار می‌کنند.

مورایس سرمربی پرتغالی سپاهان  با وجود اینکه تیمش برابر تیم آلومینیوم اراک پیروز شد، اما به علت فحاشی هواداران سپاهان تصمیم به جدایی از این تیم را گرفت. او  جدیدترین سرمربی جدا شده در  لیگ بیست و چهارم فوتبال است که با استعفایش هم موافقت شده است. همچنین محمد ربیعی هم بعد از شکست تیم ذوب آهن  برابر تیم چادر ملو اردکان از هدایت سبزپوشان اصفهانی استعفا داد، اما هنوز درباره استعفایش تصمیم گیری نشده است.

تیم‌هایی که سرمربی خود را در لیگ بیست و چهارم فوتبال تغییر دادند به شرح زیر هستند.

استقلال

تیم فوتبال استقلال با جواد نکونام لیگ بیست و چهارم را شروع کرد، اما نکونام در هفته ششم لیگ برتر فوتبال استعفا داد و او در لیگ نخبگان آسیا هم روی نیمکت آبی پوشان نشست، اما بعد از آن سهراب بختیاری زاده به طور موقت جانشین نکونام شد و او هم بعد از بازی هفته هشتم از هدایت استقلالی‌ها کنار رفت و موسیمانه به عنوان سومین سرمربی استقلال انتخاب شد.

به هر حال تغییر و تحولات در کادر فنی استقلال تاکنون موفقیت آمیز نبوده و این تیم با یک بازی کمتر و ۸ امتیاز در رتبه چهاردهم جدول رده بندی قرار دارد.

خیبر خرم آباد

تیم فوتبال خیبر خرم آباد هم با سرمربیگری محمدرضا مهاجری به لیگ برتر صعود کرد، اما  این مربی در ۲ مهر ۱۴۰۳ از هدایت  خیبر اخراج شد و مارکو اورلیو دا کونیا مربی برزیلی هدایت این تیم لرستانی را برعهده گرفت، اما او هم در هفته هشتم اخراج شد و سعید دقیقی جایگزینش شد.

تعویض ۳ مربی تا اینجای فصل برای تیم خیبر خرم آباد نتیجه بخش نبوده و این تیم با ۹ امتیاز در جایگاه سیزدهم جدول رده بندی قرار دارد.

شمس آذر قزوین

تیم شمس آذر قزوین قبل از شروع فصل جدید مازیار زارع را به عنوان سرمربی تیم خود انتخاب کرد، اما زارع به ملوان رفت و سعید دقیقی بار دیگر هدایت این تیم قزوینی را برعهده گرفت.

سعید دقیقی تا هفته هشتم هدایت شمس آذر را برعهده داشت، اما محمدرضا مهاجری جایگزین این مربی شد.

تیم شمس آذر برخلاف فصل گذشته که پدیده لیگ برتر فوتبال بود امسال نتایج خوبی نگرفته است. البته باید دید تغییر و تحولات در این تیم قزوینی تاثیری در نتایجش دارد یا نه!

مس رفسنجان

تیم مس رفسنجان لیگ برتر فوتبال را با محرم نویدکیا شروع کرد، اما این مربی در هفته هشتم لیگ برتر فوتبال استعفا داد و امیر حسین پیروانی به عنوان سرمربی موقت این تیم کرمانی انتخاب شد. البته مسعود شجاعی به عنوان سومین سرمربی مس رفسنجان انتخاب شده، اما به علت اینکه قرارداد نویدکیا هنوز فسخ نشده است، شجاعی از روی سکو‌ها می‌تواند این تیم کرمانی را هدایت کند.

تیم مس رفسنجان هم تغییر و تحولات در کادر فنی برایش زیاد کارساز نبوده و این تیم با ۹ امتیاز در جایگاه دوازدهم قرار دارد.

سپاهان

تیم سپاهان هم با مورایس فصل جاری را شروع کرد، اما این مربی پرتغالی در هفته دهم تصمیم گرفت که از این تیم اصفهانی جدا شود و  مدیران باشگاه خیلی زود هم با استعفایش موافقت کردند  و هوگو آلمیدا را به عنوان سرمربی موقت سپاهان برگزیدند.

تغییرات زیاد در کادر فنی نشان می دهد که فوتبالمان حرفه ای نیست 

حسین چرخابی پیشکسوت  فوتبال درباره تغییرات زیاد در نیمکت فنی تیم‌های لیگ برتر فوتبال گفت: فوتبال ما تحت هیچ شرایطی حرفه‌ای نیست. هفته دهم لیگ برتر فوتبال سپری شده است، اما تاکنون چند مربی عوض شدند. حتی ما مربی در لیگ داریم که تا این لحظه ۳ تیم عوض کرده  و مارکوپلو هم چنین کاری نکرده است. این تغییرات زیاد در کادر فنی به خاطر این است که حساب و کتاب در فوتبال ما نیست.  اکثر مدیرعاملان باشگاه‌های ما ورزشی نیستند. به نظرم باید مدیرعامل باشگاه ورزشی باشد چرا که خودش کننده کار است و می‌داند  که مربی، باشگاه و یا  بازیکن مقصر است. شاید هر ۳ نفر در یک تیم مقصر باشند.

او افزود: خوشبختانه مدیرعامل باشگاه سپاهان قهرمان تیم ملی هندبال بوده و ورزشی است. در تمام دنیا یک کمیته فنی وجود دارد که پیشکسوتان باشگاه و کسانی که فوتبال را می‌فهمند در این کمیته عضویت دارند و آنها تصمیم می‌گیرند و بررسی می‌کنند که در مورد مشکلات باشگاه چه کسی مقصر است و آنها به مدیریت باشگاه می‌گویند که یک مربی را نگه دارند یا نه! هیچ کدام از این مسائل در تیم‌های ما رعایت نمی‌شود.

باشگاه های حرفه ای اجازه نمی دهند مربیان با دلالان ببندند 

چرخابی گفت: وضعیت تیم استقلال خنده دار است. باشگاهی که مدعی درجه اول قهرمانی بوده است، اکنون ببینید در کجای جدول رده بندی دارد دست و پا می‌زند و چه اتفاقات عجیبی در این باشگاه رخ داده است. اینها به خاطر این است که ما فوتبالمان حرفه‌ای نیست و اولین اصل فوتبال حرفه‌ای این است که دولت دخالت نکند. اما  تمام باشگاه‌های ما دولتی هستند و وقتی دولتی باشند دلشان نمی‌سوزد، چون دولت بودجه شان را تامین می‌کند. اگر باشگاه‌ها خصوصی باشند، چون خودشان از جیبشان می‌دهند آن موقع حواسشان جمع است که مربی خوب بیاورند و مربی و بازیکن خارجی ضعیف نمی‌آورند. همچنین باشگاه‌های خصوصی مواظب هستند که  مربی  شان با دلالان نبندند؛ بنابراین ما وقتی می‌توانیم جلوی تغییرات زیاد مربی را بگیریم که باشگاه هایمان به صورت جدی حرفه‌ای باشند و به بخش خصوصی منتقل شود.

خبرنگار: مریم طایفه 

+