با آنکه در خبرهای رسمی اعلام شده بود که قرار است «طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیماییها» در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس مورد بررسی قرار گیرد، اما اینطور که پیداست هنوز کمیسیون به این موضوع رسیدگی نکرده است. هم میهن نوشت: با آنکه در خبرهای رسمی اعلام شده بود که قرار است […]
با آنکه در خبرهای رسمی اعلام شده بود که قرار است «طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیماییها» در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس مورد بررسی قرار گیرد، اما اینطور که پیداست هنوز کمیسیون به این موضوع رسیدگی نکرده است.
هم میهن نوشت: با آنکه در خبرهای رسمی اعلام شده بود که قرار است «طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیماییها» در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس مورد بررسی قرار گیرد، اما اینطور که پیداست هنوز کمیسیون به این موضوع رسیدگی نکرده است.
از سوی دیگر این طرح در ادامه لایحه دولت گذشته است که با دو فوریت در هیئت وزیران تصویب شده بود، اما این بار قرار است که به صورت طرح مطرح شده و به قانون تبدیل شود.
ولی الله بیاتی، نماینده تفرش، آشتیان و فراهان و سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس درباره این طرح به گفتگو پرداخت که در زیر آمده است.
طرحی که در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس درباره «نحوه برگزاری تجمعات و راهپیماییها» مطرح شده، همان لایحه دولت قبل است یا تفاوت دارد؟
در دولت قبل لایحهای ارسال شد، اما دوباره در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.
چه مواردی در این طرح مطرح شده است؟
در حال حاضر کمیسیون اولویتهای دیگری دارد: «تاسیس سازمان ملی مهاجرت»، «اصلاح قانون انتخابات شوراها و شهرداران» و «تشکیل استانهای جدید» پیش از این طرح در کمیسیون مطرح خواهد شد. پس از مواردی که برای کمیسیون اولویت دارد، طرح قانونمندکردن تجمعات در دستور کار کمیسیون قرار میگیرد.
مهمترین موضوع مورد توجه نمایندگان در این طرح چیست؟
قرار است با تصویب این قانون به مردم اجازه دهیم که تجمعات خود را به صورت مسالمتآمیز برگزار کنند تا هر تجمعی حمل بر مخالفت سیاسی یا مخالفت با نظام تلقی نشود. مردم اجازه داشته باشند اعتراضات خود را در قالب تجمعات قانونمند به اطلاع مسئولان برسانند.
اینکه در آییننامه مصوب دولت در سال ۱۳۸۱ وجود دارد، چه نیازی است که وقت مجلس را به آن اختصاص دهیم؟
وقتی موضوعی به قانون تبدیل میشود تمام دولتمردان موظف به اجرای آن هستند. اما آییننامه را دولت بعدی میتواند اجرا نکند. مجلس این موضوع را قانونمند میکند تا هر دولتی موظف به اجرای آن باشد.
لایحهای که از دولت به مجلس ارسال شده بود، با این مضمون بود که «مسئولانی که اجازه تجمعات را صادر نکنند با محرومیتهایی روبهرو خواهند شد.» آیا جریمه مسئولان خاطی در طرح مجلس هم وجود دارد؟
هنوز این طرح بررسی نشده است، اما اگر به صورت قانون دربیاید و کسی از آن سرپیچی کند و از اجرای قانون خودداری کند، حتماً با تنبیهاتی روبهرو خواهد شد. به ویژه این موضوع – تجمعات – که جنبه مردمی هم دارد.
چگونگی درخواست تجمع از سوی احزاب یا اصناف نیز در این طرح مشخص شده است؟
بله. اتفاقاً به این مسئله اشاره شده که اگر گروهها و جریانهایی درخواست تجمع دارند باید مجوز اخذ کنند. این اخذ مجوز به صورت صنفی یا جناحی است.
درخواستکنندگان تجمع برای تجمعات در داخل محوطه دانشگاه هم باید مجوز اخذ کنند؟
آنها هم باید مجوز اخذ کنند. برای هر تجمعی باید مجوز صادر شود و نحوه صدور مجوز نیز در این قانون مشخص شده است.
منبع: روزنامه هم میهن