۰۷:۴۲ – ۱۲ آبان ۱۴۰۳ یک هفتهای از عملیات شکست خورده و تعدی رژیم صهیونیستی به حریم هوایی کشومان میگذرد. در این مدت صحبتهای فراوانی درباره شکست تمسخر آمیز صهیونیستها در این عملیات و اذعان رسانههای غربی که همیشه سعی در قوی نشان دادن قدرت صهیونیستها داشتند، مطرح شده است. در این مدت بحثهای گوناگونی […]
۰۷:۴۲ – ۱۲ آبان ۱۴۰۳
یک هفتهای از عملیات شکست خورده و تعدی رژیم صهیونیستی به حریم هوایی کشومان میگذرد. در این مدت صحبتهای فراوانی درباره شکست تمسخر آمیز صهیونیستها در این عملیات و اذعان رسانههای غربی که همیشه سعی در قوی نشان دادن قدرت صهیونیستها داشتند، مطرح شده است.
در این مدت بحثهای گوناگونی درباره چگونگی واکنش مردم ایران به این حمله و تفاوت آن با واکنش اشغالگران اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی به عملیات وعده صادق یک و حتی حملات موشکی حزب الله لبنان شده است. بحثهایی که نشان از عظمت و تاریخ و اصالت و سختیهایی که یک ملت آن را پشت سر گذاشته و تفاوت آن با افراد اشغالگرد در سرزمینهای اشغالی و فلسطین دارد. افرادی که خود میدانند در سرزمینی قصبی حضور دارند و اشغالگر هستند.
فارغ از شکست عملیات صهیونیستها در حمله به ایران و واکنش مردم کشورمان به این اتفاق در هفته گذشته صحبت و و دروغهای فراوانی از طرف صهیونیستها بابت عملیاتشان در کشورمان مطرح شد. دروغی همانند موفقیت آنها در شکست پدافند هوایی کشورمان، دروغی که مانور رسانهای زیادی نیز روی آن دادند. مانوری که البته سند چندانی از آن وجود ندارد و تنها از طرف صهیونیستها و رسانههای حامی آنها مطرح میشود.
اما آن چیزی که مردم کشورمان و اطلاعاتی که از طرف نیروهای مسلح ما مطرح میشود عملکرد موفقیت آمیز پدافندهای کشورمان در نبرد با تجهیزات آمریکایی و اسرائیلی صهیونیستها بود. پدافندی که نشان داد اعتماد به نیروهای داخی و محصولات کشورمان میتواند موفقیت آمیز و افتخار آفرین باشد.
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با وزیر دفاع درباره شرایط پدافندی کشورمان اظهار کرد که امیر نصیرزاده در این جلسه ضمن تشریح آخرین وضعیت دفاعی کشور به حمله اخیر رژیم صهیونیستی عنوان کرده که هدف رژیم صهیونیستی از حمله اخیر کند کردن توان آفندی و پدافندی ایران بود، اما به هیچ کدام از اهداف خود نرسید.
وی همچنین در بیان جزئیات حمله صهیونیستها گفت که به چرخه تولید موشک و سامانههای پدافندی آسیب جدی وارد نشده و آسیبها ترمیم شده است و اعلام کرد که ۹۰ درصد موشکهای ایرانی در عملیات وعده صادق ۲ به اهداف اصابت کرد، اما رژیم صهیونیستی واقعیات را سانسور کرد.
رضایی ادامه داد: امیر نصیرزاده در این جلسه تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران توان انجام دهها عملیات شبیه عملیات وعده صادق را دارد و ما توان پدافندی بالایی داریم.
یکی از مهمترین سامانههایی که در این عملیات عملکردی درخشان داشت و محصولی کاملا ایرانی است سامانه پدافندی باور ۳۷۳ است. سامانهای که نقش مهمی در شکست حملات صهیونیستها در عملیات پدافندی خود داشت.
اما سامانه پدافندی باور چه تواناییهایی دارد؟ این سامانه یکی از مهمترین سامانههای پدافندی ایران است که امروز شاهد حضور آن در میادین نبرد هستیم. این سامانه دوربردترین سامانه موشکی ساخت جمهوری اسلامی محسوب میشود. حداکثر برد این سامانه ۳۰۰ کیلومتر بوده و میتواند به راحتی با اهداف مختلف درگیر شود.
از ویژگیهای مهم سامانه باور ۳۷۳ میتوان به قابلیت ضد رادارگریزی اشاره کرد که به آن اجازه میدهد اهداف پنهانکار با سطح مقطع راداری بسیار کم را شناسایی کند. نخستین بار سال ۹۵ بود که رونمایی از آن به عمل آمد و از ۹۸ به خدمت پدافند هوایی ارتش درآمد.
همچنین وزارت دفاع در راستای تقویت باور ۳۷۳ به رونمایی از موشک جدید صیاد B4 پرداخت. سامانه پدافندی دوربرد نیروی هوایی با این بهروزرسانی برد ۳۰۰ کیلومتری پیدا کرد. باور ۳۷۳ از همتای روسی خود یعنی S-۳۰۰ پیشرفتهتر است و حتی تستها و بررسیها نشان داده برتری محسوسی در مقایسه با پاتریوت PAC-۳ دارد.
ساختار کلی یگان پدافندی باور ۳۷۳ شامل یک سامانه پرتاب عمودی، دو رادار اکتساب و درگیری، موشک صیاد-۴ و یک مرکز فرماندهی و کنترل میشود. این سامانه غیرقابل نفوذ و ضدهک بوده و پرتابگرهای مربعی آن مشابه پرتابگرهایی است که ناوهای جنگی نیروی دریایی استفاده میکنند.
بلندترین رادار باور ۳۷۳، معراج است که شباهت زیادی به رادار سامانه اس ۳۰۰ روسیه دارد. البته قابلیتهای رادار معراج در مقایسه با نمونه روسی بیشتر است.
هر گردان از باور ۳۷۳ متشکل از یک رادار جستجو، یک رادار درگیری و ۶ لانچر است که هر یک از این پرتابگرها ۲ تا ۴ موشک را حمل میکنند. برد موشک ۲۰۰ کیلومتر برآورد میشود.
این سامانه نخستین سیستم دفاع موشکی برد بلندی است که در کشور ساخته میشود. همه اجزای سیستم پدافندی ضدهوایی باور۳۷۳ روی خودروهای ظفر و ذوالجناح سوار میشوند و متحرک هستند. این سامانه میتواند از فاصله ۴۵۰کیلومتری هدف را شناسایی و رهگیری کند. از سامانه باور ۳۷۳ با عنوان اس ۳۰۰ ایرانی هم یاد میشود.
خبرنگار: محمدحسین نیک خوی متین