به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، آخرین وضعیت یارانه معیشتی را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و افزایش یارانه معیشتی برای این خانوارها را در ادامه بیان کرده و واریز ۱/۲۰۰/۰۰۰ تومانی یارانه معیشتی از این ماه را نوید خواهیم داد؛ ضمن اینکه یادآور می شویم مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز سهشنبه – یکم آبان ماه – پس از حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و ارایه گزارشی از جهتگیریهای لایحه بودجه، بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم کرد؛ این بخش از لایحه بودجه شامل چهار زیربخش «احکام»، «سقف منابع بودجه عمومی دولت»، «ترازهای عملیاتی، سرمایهای و مالی» و «فروض برآورد منابع و مصارف» است.
قرار است طبق اعلام رئیس مجلس شورای اسلامی ، کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در جلسه علنی هشتم آبان مورد بررسی قرار گیرد و به رای گذاشته شود.
تبصره ۱۲ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۴ به موضوع حقوق و دستمزد و بند پ آن به پرداخت مستمری ها اختصاص دارد که بر اساس آن مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۲۰ درصد افزایش مییابد.
در جداول هزینه ای لایحه دولت مجموع مبلغ در نظر گرفته شده برای پرداخت مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ۴۰۵۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
در قانون بودجه امسال میزان افزایش مستمری مددجویان نسبت به سال گذشته معادل ۳۰ درصد بود که از فروردین ماه اعمال شد و از طریق سازمان هدفمندسازی به صورت مستقیم به حساب مددجویان واریز شد.
اکنون این مبلغ برای مددجویان بهزیستی، برای خانوارهای یک نفره ماهیانه یک میلیون تومان، خانوارهای ۲ نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، خانوارهای سه نفره ۲ میلیون تومان، خانوارهای چهار نفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بالاتر سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان است.
در بند دیگری از این تبصره سازمان بهزیستی کشور مکلف شده است در سقف اعتبارات مصوب مربوط به معلولان شدید و خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد، با انجام آزمون وسع و توجه به دهکهای درآمدی، کمک معیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب آییننامه اجرایی مصوب هیات وزیران تعیین میشود، پرداخت کند.
همچنین طبق بند الف تبصره ۲ ماده واحده متن لایحه بودجه ۱۴۰۴ که مربوط به تامین مالی داخلی و خارجی است، موضوع حمل و نقل و مناسب سازی برای معلولان مورد توجه قرار گرفته است.
بر این اساس، به منظور توسعه حمل و نقل عمومی و تامین سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان دارای معلولیت جسمی، حرکتی و ذهنی و مناسب سازی و دسترس پذیری تمام پایانهها، ایستگاهها، تاسیسات سامانهها و ناوگان حمل و نقل خط آهن درون شهری، دسترس پذیری سامانههای حمل و نقل عمومی برای انطباق با قوانین داخلی و معیارهای بین المللی افراد دارای معلولیت با هماهنگی وزارت کشور تا سقف ۳۵۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی ریالی منتشر کند.
حداقل ۷۰ درصد منابع موضوع این جزء به احداث، تکمیل و بهره برداری خطوط قطار شهری و بازپرداخت اعتبارات دریافتی کلانشهرها و پنج درصد این مبلغ بابت مصادیق قانون حمایت از معلولین در حوزه حمل و نقل عمومی اختصاص مییابد.
تبصره مربوط به پرداخت وام شهریه دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی
همچنین بر اساس بند ب تبصره ۸ که به بخش «آموزش، پژوهش و فرهنگ» اختصاص دارد، وجوه اداره شده پرداختی از محل بازپرداخت وامهای شهریه دانشجویی از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۴۰۳ تا سقف سه هزار میلیارد ریال به صندوقهای رفاه دانشجویی به عنوان کمک، جهت افزایش منابع مالی صندوق های مزبور اختصاص می یابد تا مطابق اساسنامه مصوب، برای پرداخت وام شهریه به دانشجویان دانشگاه های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس سرانه دانشجویی و سایر پرداخت های رفاهی دانشجویی و مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و ایثارگران و فرزندان آنها و افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند به تشخیص کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و بنیاد شهید و امور ایثارگران به مصرف برسد.
دولت قصد دارد در سال آینده میزان مستمری مددجوان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی را به میزان افزایش حقوق کارمندان به میزان ۲۰ درصد افزایش دهد.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز سهشنبه – یکم آبان ماه – پس از حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و ارایه گزارشی از جهتگیریهای لایحه بودجه، بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم کرد؛ این بخش از لایحه بودجه شامل چهار زیربخش «احکام»، «سقف منابع بودجه عمومی دولت»، «ترازهای عملیاتی، سرمایهای و مالی» و «فروض برآورد منابع و مصارف» است.
زمان واریز کمک هزینه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در آبان ماه
این بدان معنی است که یک مددجوی بهزیستی و کمیته امدادکه در سال گذشته حدود ۷۰۰هزار تومان دریافت می کرد امسال ۹۱۰ هزار تومان و یک خانواده ۲ نفره نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافت می کند.
در حال حاضر ۹۶ درصد مددجویان کمیته امداد در پنج دهک پایین قرار دارند و حدود ۲ میلیون و ۳۶۲ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد خمینی (ره) هستند.
۸۷ درصد آنها در سه دهک پایین و ۹۶ درصد در پنج دهک پایین قرار دارند.
بر اساس جدول زمان بندی زیر واریزی های جدید که از ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ انجام خواهد شد،نمایش داده شده است.
پرداخت ۱۰۰ درصدی شهریه دانشجویی پنج دهک اول تحت پوشش بهزیستی
معاون توانمندسازی مرکز کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور، آموزش را به عنوان یکی از مهمترین مولفههای موثر در فرایند توانمندسازی تلقی کرد و گفت: تا سال گذشته ۵۰ درصد شهریه دانشجویی بانوان سرپرست خانوار و اعضای خانوادههای آنها (فرزندانشان) که در دهکهای درآمدی یک تا پنج قرار دارند، پرداخت شده است، اما از سال جاری با پیگیریهای به عمل آمده، برای نخستین بار، خانوادههای نیازمند و بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش در دهکهای یک تا پنج درآمدی، ۱۰۰ درصد شهریه دانشجویی را دریافت خواهند کرد.
آرزو ذکاییفر با بیان اینکه یکی از مهمترین و اساسیترین ماموریتهای سازمان بهزیستی به عنوان سازمانی حمایتی، تخصصی و دانشمحور «توانمندسازی جامعه هدف» است، اظهار کرد: همانگونه که در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی آمده است، سیاست توانمندسازی به معنای کاهش روشهای مبتنی بر تأمین مستقیم نیاز و متقابلاً افزایش تواناییهای فردی و جمعی به منظور تأمین نیازها توسط خود افراد است.
وی ادامه داد: بر همین اساس در ساختار جدید سازمان، معاونتی تحت عنوان معاونت توانمندسازی و رفاه اجتماعی پیشبینی، جانمایی و مصوب شده است که فعالیتها و برنامههای این معاونت در قالب اداره رفاه اجتماعی و اداره استعدادیابی و توسعه مهارتها انجام میشود.
به گفته معاون توانمندسازی مرکز کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور، یکی از گروههای ذیل این معاونت، گروه رفاه اجتماعی است که در حوزه رفاه اجتماعی موضوعاتی مانند معیشت، تلاش در راستای ارتقاء شاخصهای رفاه اجتماعی، ارتقاء کیفیت زندگی و کمکهای حمایتی را به منظور توانمندسازی جامعه هدف دنبال میکند.
ذکاییفر در همین راستا، یکی از مهمترین برنامههای این گروه را حمایت از دانشجویانِ دارای معلولیت، خانواده نیازمند و بانوان سرپرست خانوار و اعضای آنها از طریق کمک به تامین شهریه دانشجویی عنوان کرد و یادآور شد: در حال حاضر حدود ۱۸ هزار دانشجو تحت پوشش سازمان بهزیستی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۶۸۲۷ نفر از دانشجویان شامل بانوان سرپرست خانوار، فرزندان آنها و فرزندان تحت سرپرستی و حمایت سازمان و ۱۱ هزار و ۱۲۷ نفر حوزه توانبخشی و افراد دارای معلولیت هستند که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیلاند.
بنابر اظهارات وی، از میان این دانشجویان ۷۷ درصد زن و ۲۳ درصد مرد هستند.
ذکاییفر در ادامه یکی دیگر از فعالیتهای این معاونت را تشریح کرد و گفت: پرداخت کمکهزینه تحصیلی به دانشآموزان تحت پوشش یکی دیگر از اقدامات حمایتی سازمان است. در حال حاضر ۱۸۰ هزار دانشآموز تحت پوشش سازمان هستند که مبلغی را به عنوان کمک هزینه دریافت میکنند. هرچند که مبلغ پرداخت شده با توجه به هزینههای تحصیلی و وسایل آموزشی و کمک آموزشی، کفاف هزینههای تحصیلی فرزندان را نمیدهد، اما در سال جاری با برگزاری جلسات کارشناسی متعدد با سازمان برنامه و بودجه و همراهی مسئولان و کارشناسان این سازمان، توانستیم اعتباری را برای این دسته از دانشآموزان جهت کمک به تامین وسایل آموزشی جذب کنیم که در ابتدای سال تحصیلی برای مددجویان واریز شد.
وی تصریح کرد: در سال جاری، علاوه بر خدمات حمایتی به این افراد برنامه ارتقاء و هدایت تحصیلی دانشآموزان تحت پوشش با اولویت مقطع ۱۱ و ۱۲ متوسطه دوم نیز در دستور کار قرار گرفته است که به زودی پس از طی فرایند کارشناسی و تدوین محتواهای اجرایی لازم، عملیاتی خواهد شد، اما در حال حاضر طی تفاهمنامهای که با یکی از بنیادهای علمی آموزشی منعقد شده، تاکنون ۹۰۰۰ نفر از دانشآموزان، از خدمات آموزشی و آزمونهای این بنیاد به صورت رایگان بهرهمند شدهاند.
جزئیات تکمیلی از میزان مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۴
مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی ۲۰ درصد افزایش مییابد.
بنیاد شهید، سازمان بهزیستی و وزارت دفاع موظف هستند به جانبازان، آزادگان معسر که فاقد شغل و درآمد هستند همچنین افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی که فاقد شغل و درآمد هستند و معلولان شدید، برحسب آزمون وسع و توجه به دهکهای درآمدی کمکمعیشت ماهانه پرداخت کنند. این کمکها در چهارچوب آییننامه اجرایی مصوب هیئت وزیران تعیین میشود.
جانبازان و رزمندگانی که توانایی کار دارند ولی شغلی پیدا نکردهاند، شامل این کمکها نمیشوند.
بر اساس بخش اول این لایحه مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۲۰ درصد افزایش مییابد.
به گزارش اندیشه معاصر به نقل از مهر، مسعود پزشکیان امروز بخش اول لایحه بودجه سال آینده (۱۴۰۴) را تقدیم مجلس کرد. این لایحه، دومین بودجه بعد از اجرای قانون برنامه هفتم توسعه است و مطابق ماده ۱۸۲ اصلاحی آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و اجزای اصلی آنها و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند.
این بودجه از حیث منابع و مصارف بودجه کل کشور بالغ بر ۱۱۸ میلیون و ۹۶۶ هزار میلیارد ریال است و بودجه عمومی کشور به حدود ۶,۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
در بخش هزینهها اقلام مهم و مرتبط با اجرای احکام قانون برنامه هفتم پیشرفت مجموع یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور ۴,۰۵۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
بر اساس بخش اول این لایحه مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان بیست درصد ۲۰ درصد افزایش مییابد.
همچنین سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است، یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) را مستقیماً به حساب ذینفع نهایی پرداخت نماید. تعیین ذینفع نهایی در بخش یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانهها صورت میگیرد. آئیننامه اجرایی این بند توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری دستگاههای اجرایی مذکور (مرتبط) ظرف مدت حداکثر یک ماه از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید./اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.