۱۰:۱۹ – ۲۷ تیر ۱۴۰۳
سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه در زمینه دسترسی و توسعه خدمات درمانی، در مدت کوتاه دولت شهید رئیسی، ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در کشور راه اندازی شد، افزود: این تعداد تخت معادل ۱۰ درصد کل تختهای قبل و بعد از انقلاب و ۱۵ درصد از تختهای بخش دولتی است که در هیچ دورهای در گذشته، نظیر نداشته است.
وی ادامه داد: در طول این مدت سه هزار تخت ویژه در دولت مردمی به ظرفیت کشور اضافه شد و تختهای مراقبتهای ویژه اطفال در این دوره از ۵۰۰ به بیش از یک هزار و ۵۰ تخت رسید. همچنین عمل کاشت حلزون برای بیش از دو هزار کودک به صورت رایگان انجام شد صف انتظار کاشت حلزون شنوایی به صفر رسید.
معاون وزیر بهداشت از توزیع سالانه ۱۰ هزار پزشک در مناطق محروم در طول دو سال گذشته خبر داد و گفت: سه هزار نفر از این پزشکان، متخصص هستند تا مردم دسترسی به خدمات پزشکی و تخصصی و فوق تخصصی داشته باشند. همچنین سقف و پلکان از سال ۹۵ در مراکز دولتی اعمال شده بود و بالاتر از سقف، هیچ پرداختی به پزشکان صورت نمیگرفت که در این دولت سقف برداشته و پلکان نیز اصلاح شد و حق مقیمی و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم تا ۵ برابر افزایش یافت.
کریمی تصریح کرد: یکسان شدن تعرفه بخش خصوصی و دولتی از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بود که در دولت مردمی انجام شد و «کا» که واحد جراحی است در بخش دولتی برای پزشکان تمام وقت و در بخش خصوصی ۱۰۱ هزار تومان است تا بیماران از بخش دولتی به بخش خصوصی، منتقل نشوند و پزشکان کمتر راغب به ترک بخش دولتی و فعالیت در بخش خصوصی باشند.
وی با اشاره به اضافه شدن یک هزار و ۷۰۰ پزشک تمام وقت به ظرفیت کشور در دولت مردمی، یادآور شد: در این مدت همچنین دو هزار و ۵۰۰ پزشک غیرتمام وقت اضافه شدند. در حوزه حفاظت مالی از بیماران به ویژه دهکهای پایین، ۵۰ درصد از بیماران خدمات رایگان از مراکز دولتی و دانشگاهی دریافت میکنند که شامل ساکنان شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر، عشایر، روستاییان از مسیر ارجاع با جمعیتی بالغ بر ۳۰ میلیون نفر، مددجویان تحت پوشش سازمانهای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه دهک اول درآمدی و ۸ میلیون کودک کمتر از ۷۰ سال است.
معاون درمان وزارت بهداشت اعتبار راه اندازی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ را معادل ۵ هزار میلیارد تومان دانست و گفت: اعتبارات این صندوق در سال گذشته ۷ همت و در سال جاری ۱۲ هزار میلیارد تومان است. قبل از دولت مردمی، ۱۶ بیماری تحت پوشش بود که با راه اندازی این صندوق، تعداد بیماریهای تحت پوشش به ۱۰۷ رسیده است.
کریمی یکی از اقدامات مهم وزارت بهداشت را توسعه تجهیزات پزشکی سنگین و سرمایهای در کشور عنوان و خاطرنشان کرد: بخشی از این تجهیزات در دوره همه گیری کرونا، فرسوده شدند که نیاز بود این تجهیزات، نوسازی شوند و تا کنون ۳۸۰ دستگاه سنگین، سرمایهای و پیشرفته مورد نیاز بیمارستانهای دولتی، تامین و توزیع شد که بعضا قیمت این دستگاه ها، بالای یک میلیون دلار بود.
وی افزود: مردم به ویژه در مناطق محروم نباید از این خدمات محروم میشدند که این دستگاهها با رعایت عدالت و سطح بندی خدمات در کل کشور و ۴۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی توزیع شده است. بخشی از منابع مورد نیاز تامین این تجهیزات از طریق وام بانک جهانی تامین شد؛ این وام یک معاهده بین المللی و نیازمند مصوبه مجلس شورای اسلامی و تاییدیه هیات دولت و مربوط به مبارزه با کروناست.
معاون وزیر بهداشت گفت: مقام معظم رهبری اردیبهشت ماه امسال در دیدار کارگران فرمودند در حوزه پزشکی و سلامت ما پیشتاز هستیم و در منطقه نظیر نداریم در دنیا هم جزو کشورهای برجسته هستیم؛ بنابراین نباید نقاط قوت کشور در حوزه سلامت را سیاه نمایی کنیم.
کریمی با تاکید بر اهمیت جوان گرایی و تخصص گرایی در دولت چهاردهم، گفت: در فضای مجازی دیدم دکتر پزشکیان گفته بود که میخواهد وزرای خود را از افراد جوانتر انتخاب کند که رویکرد بسیار خوبی است البته باید از مشورت صاحبنظران و پیشکسوتان نیز بهرهمند شد، اما جوانهای متخصص و متعهد بسیار زیادی در کشور داریم و باتوجه به شناختی که از دکتر پزشکیان داریم میدانیم که به جوانها و کارشناسان اعتماد میکند.
وی تاکید کرد: در دولت مردمی طرح حذف هپاتیت سی را در کشور آغاز کردیم. این بیماری در حال حاضر درمان دارد و میتواند حذف شود. در دولت مردمی حدود ۳۰ هزار نفر به صورت رایگان درمان شدند و ۸۰ هزار بیمار شناسایی شده هپاتیت سی در کشور داریم که این طرح میتواند استمرار داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت از افزایش سه برابری تعداد تختهای توانبخشی در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۰۰ تخت توانبخشی در کشور داریم که قابلیت افزایش به ۸۰۰ تخت را دارد. همچنین در حوزه پرستاری و معیشت کارکنان نظام سلامت، اقدامات مهم و ارزشمندی در طول دو سال و ۱۰ ماه گذشته انجام شد و تعرفههای پزشکی در طول دو سه سال گذشته، رشد مناسبی داشت و سعی شد عقب ماندگیهای گذشته تا حدودی جبران شود.
کریمی پیشرفتهای اخیر در حوزه پیوند اعضاء، تعرفههای پزشکی، توسعه خدمات و زیرساختها از جمله اورژانسهای بیمارستانی، حفاظت مالی از بیماران، توسعه بخشهای درمانی، استخدام ۲۵ هزار نیروی انسانی را چشمگیر دانست و گفت: هیچ مجموعهای نمیتواند ادعا کند خالی از اشکال بوده قطعا ممکن است نقاظ ضعفی وجود داشته باشد که با تبادل آرا و شنیدن نظرات منتقدان بدون سیاه نمایی و غرض ورزیهای شخصی میتواند به حداقل برسد. ما هم آمادگی داریم در دولت آینده کمک کنیم و تجربیات خود را در اختیار مدیران قرار میدهیم.