تاریخ انتشار : جمعه 5 بهمن 1403 - 2:08
کد خبر : 167014

نهج‌البلاغه انسان‌ساز است

نهج‌البلاغه انسان‌ساز است

به گفته حجت‌الاسلام طباطبایی، نهج‌البلاغه یک کتابِ فرا زمان و فرا مکان است و نکاتش انسان‌ساز است. حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدکاظم طباطبایی، رئیس پژوهشکده علوم و معارف دارالحدیث قم در برنامه «آفتاب شرقی» شبکه یک درباره اخلاق فردی و اجتماعی در نهج‌البلاغه گفت: یاد و ذکر ائمه (ع) به زندگی ما برکت می‌دهد. اینکه


به گفته حجت‌الاسلام طباطبایی، نهج‌البلاغه یک کتابِ فرا زمان و فرا مکان است و نکاتش انسان‌ساز است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدکاظم طباطبایی، رئیس پژوهشکده علوم و معارف دارالحدیث قم در برنامه «آفتاب شرقی» شبکه یک درباره اخلاق فردی و اجتماعی در نهج‌البلاغه گفت: یاد و ذکر ائمه (ع) به زندگی ما برکت می‌دهد. اینکه انسان به مناسبت ولادت ائمه (ع) با شیرینی به خانه بیاید و فرزندانش را شاد کند، اگرچه کار خوبی است، ولی بهتر است من بر سر شیرینی‌هایی که از اهل بیت (ع) برایم باقی است، حاضر بشوم و لذت‌های معنوی را از وجود حضرات دریافت کنم.

 

 

 

حجت‌الاسلام طباطبایی درباره نقش کتاب نهج‌البلاغه در زندگی بشر گفت: نهج‌البلاغه به عنوان یک کتابِ فرا زمان و فرا مکان است. مثلاً امیرالمومنین (ع) در نامه ۶۹ نهج‌البلاغه به حارث اعور نکاتی را یادآور شدند. این نکات انسان‌ساز است. حتی وقتی ابن ابی الحدید به خطبه ۲۲۱ نهج‌البلاغه می‌رسد، می‌گوید من در طول ۵۰ سال گذشته بیش از هزار بار این خطبه را خواندم و هربار نکته جدیدی را یاد گرفتم. خب این جملات با روح ما ارتباط برقرار می‌کند.

 

 

رئیس پژوهشکده علوم و معارف دارالحدیث قم افزود: وقتی روح‌مان با نهج‌البلاغه عجین بشود، روح متعالی به ما می‌دهد. امیرالمومنین (ع) فرمودند: کاری که برای دیگران نمی‌پسندی، از انجام آن پرهیز کن. علمای علم اخلاق به این جمله بها دادند. یعنی اگر می‌خواهید ببینید کار خوب و بد چیست، چهار شاخص را درنظر بگیرید. اولاً کاری که برای خودت می‌پسندی، برای دیگران هم بپسند. دوماً کاری که برای خودت نمی‌پسندی، برای دیگران هم نپسند. ثالثاً کاری که برای دیگران می‌پسندی، انجام بده. رابعاً کاری که برای دیگران نمی‌پسندی، انجام نده.

به گفته وی، ما در زندگی‌مان ده‌ها کار انجام می‌دهیم. بنابراین، هر کاری که می‌خواهید در روابط بین فردی خود انجام بدهید، این نکته را درنظر بگیرید که اگر دیگران اینکار را می‌کردند، شما آن را می‌پسندیدی؟ در نهج‌البلاغه آمده: اگر چیزی را برای دیگران قبیح می‌شماری، برای خودت هم قبیح بدان. ما خوبی‌ها و بدهی‌ها را با فطرت می‌شناسیم. همه می‌دانیم خیانت در امانت بد است. حال خیانت فقط مال نیست، راز هم است. راز بر ملا کردن خلاف امانت است.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn