تاریخ انتشار : دوشنبه 26 آذر 1403 - 21:49
کد خبر : 136775

زلزله ۵.۶ ریشتری هفتگل عامل ریزش ساختمان اهواز نبوده است

زلزله ۵.۶ ریشتری هفتگل عامل ریزش ساختمان اهواز نبوده است

بازدید:۱۴۶ حادثه ریزش ساختمانی در منطقه زیتون کارمندی اهواز باعث نگرانی‌های زیادی شد. طبق گزارش‌ها، در این حادثه خوشبختانه هیچ‌کسی در ساختمان حضور نداشت. مصطفی شیخانی، مدیر ساختمان، اظهار داشت که پس از زلزله ۱۰ روز پیش، ترک‌هایی در ستون‌های ساختمان مشاهده شد. یکی از ستون‌ها در طبقه اول دچار ترک خوردگی شد و میلگردها

زلزله ۵.۶ ریشتری هفتگل عامل ریزش ساختمان اهواز نبوده است

بازدید:۱۴۶

حادثه ریزش ساختمانی در منطقه زیتون کارمندی اهواز باعث نگرانی‌های زیادی شد. طبق گزارش‌ها، در این حادثه خوشبختانه هیچ‌کسی در ساختمان حضور نداشت. مصطفی شیخانی، مدیر ساختمان، اظهار داشت که پس از زلزله ۱۰ روز پیش، ترک‌هایی در ستون‌های ساختمان مشاهده شد. یکی از ستون‌ها در طبقه اول دچار ترک خوردگی شد و میلگردها از آن خارج شدند.

سپس یکی از دیوارها نیز ترک خورد و شیخانی برای جلوگیری از فاجعه، ساکنان را مجبور به تخلیه ساختمان کرد. اگرچه در ابتدا ساکنان باور نمی‌کردند که ساختمان در حال ریزش است، اما یک ساعت پس از تخلیه ساختمان، ساختمان کاملاً فرو ریخت.

 

 

 

دلایل ریزش ساختمان:

به گفته کارشناسان، زلزله ۵٫۶ ریشتری هفتگل که در تاریخ ۱۵ آذر رخ داد، نمی‌تواند عامل اصلی ریزش این ساختمان باشد. علی بیت‌اللهی، مدیر مرکز زلزله‌شناسی وزارت راه و شهرسازی، توضیح داد که زلزله به دلیل فاصله زیاد (حدود ۷۵ کیلومتر) و بزرگی متوسط خود نمی‌تواند عامل تخریب این ساختمان باشد. عامل اصلی این حادثه ضعف در طراحی، اجرا و بی‌توجهی به شرایط ساختگاهی بوده است. وی اشاره کرد که در زمین‌های نرم، ارتعاشات ناشی از زلزله‌های دور می‌تواند تأثیرگذار باشد، اما رعایت مقررات و ملاحظات ساختگاهی در طراحی و اجرای سازه‌ها از بروز چنین حوادثی جلوگیری می‌کند.

 

 

 

وضعیت ساختمان و بررسی‌های بعد از حادثه:

وحید شعبانی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان، نیز اشاره کرد که با توجه به تخلیه ساختمان، نیازی به آواربرداری فوری نیست، اما هنوز امکان ریزش بخش‌های باقی‌مانده از ساختمان وجود دارد. او افزود که سازه این ساختمان ناایمن بوده و به دلیل آسیب‌های وارد شده در زلزله ۱۰ روز پیش، ساختمان تخلیه شده بود.

محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان، اظهار داشت که تیم‌های مدیریت بحران برای ارزیابی وضعیت ساختمان‌های مجاور به محل حادثه اعزام شده‌اند و مشکلات ساکنان به‌طور فوری پیگیری خواهد شد.

 

 

 

ضرورت اصلاح قوانین مهندسی و نظارت:

مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس، با اشاره به حادثه ریزش ساختمان در اهواز و حوادث مشابه مانند ریزش ساختمان متروپل، بر لزوم به‌روزرسانی و اصلاح قانون نظام مهندسی تأکید کرد. وی گفت: «نبود قانون مترقی و ضعف نظارت موجب بروز چنین حوادثی می‌شود.» وی همچنین به لزوم برخورد با ناظران متخلف که از حضور در محل پروژه‌ها خودداری می‌کنند، اشاره کرد و خواستار اصلاحات جدی در حوزه نظارت بر ساخت و ساز شد. یوسفی افزود که استفاده از مهندسان توانمند و نظارت دقیق در روند ساخت‌وساز می‌تواند از بروز چنین حوادثی جلوگیری کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn