تاریخ انتشار : سه شنبه 20 آذر 1403 - 22:01
کد خبر : 132702

جشنواره تولیدات نمایش خانگی در دی ماه برگزار می‌شود

جشنواره تولیدات نمایش خانگی در دی ماه برگزار می‌شود

نشست خبری جشنواره دیدار (تولیدات شبکه نمایش خانگی) صبح امروز سه‌شنبه بیستم آذر ماه در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد. مهدی فرجی دبیر اولین جشنواره تولیدات شبکه نمایش خانگی (دیدار) در ابتدای این نشست اظهار کرد: تقریبا از خرداد به طور جدی به برگزاری این جشنواره فکر کردیم، پیشنهاداتی که به ما رسیده بود را


نشست خبری جشنواره دیدار (تولیدات شبکه نمایش خانگی) صبح امروز سه‌شنبه بیستم آذر ماه در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد.

مهدی فرجی دبیر اولین جشنواره تولیدات شبکه نمایش خانگی (دیدار) در ابتدای این نشست اظهار کرد: تقریبا از خرداد به طور جدی به برگزاری این جشنواره فکر کردیم، پیشنهاداتی که به ما رسیده بود را بررسی کردیم و کانون رسانه‌های دیداری در برنامه‌هایی که سال ۱۴۰۲ تنظیم کرده بود برگزاری این جشنواره را در ۱۴۰۳ پیش‌بینی کرده بود.

فرجی خاطرنشان کرد: در ابتدا این جشنواره را خیلی وسیع‌تر و فراگیرتر پیش‌بینی می‌کردیم، اما به تدریج برای اینکه بتوانیم یک جشنواره حرفه‌ای برگزار کنیم ساختارهایمان را به فیلم و سریال، مجموعه‌های نمایشی، و برنامه‌های رئالیتی‌شو و گفت‌و‌گو محور محدود کردیم. جلساتی هم با دوستانمان در پلتفرم‌ها داشتیم و آنها هم از ابتدا میل به همکاری داشتند و در نهایت به برگزاری این رویداد رسیدیم.

وی درباره جزئیات این جشنواره گفت: جشن حافظ سالانه به قضاوت آثار نمایش خانگی و سریال‌ها هم می‌پردازد، اما شکل و شمایل جشنواره ندارد. جشنواره دیدار به صورت کاملا تخصصی با جمعی از داوران بسیار حرفه‌ای همه آثار را مورد سنجش قرار می‌دهند و امتیاز‌ها داده می‌شوند و اثری برگزیده خواهد شد. چنین رویدادی کمتر سابقه داشته و یک جشنواره تلویزیونی هم وجود دارد که معمولا رسانه ملی آثار خودش را برمی‌گزیند و غیر از رسانه ملی چنین جشنواره‌ای سابقه‌ای ندارد و این اولین رویداد اینچنین است که امیدوارم در نوبت‌های بعدی امتداد داشته باشد. سریال‌ها مورد علاقه مردم هستند و مردم این آثار را دنبال می‌کنند، به یاد دارم بهترین فیلم سینمایی که در تلویزیون پخش می‌شد زیر ده درصد بیننده داشت و گاهی سریال‌ها بالای هفتاد درصد بیننده داشتند و امروز هم صنعت سریال‌سازی توسط سکو‌های نمایشی خیلی رونق پیدا کرده و بیننده‌های زیادی دارند و زمان آن رسیده که در قالب یک جشنواره این آثار مورد ارزیابی و سنجش قرار بگیرند.

فرجی تأکید کرد: این جشنواره افتتاحیه ندارد و، چون آثار در نمایش خانگی پخش شده‌اند، نمایشی هم نخواهیم داشت، اما ما نشست‌هایی در نظر داریم و نقد و بررسی خواهیم داشت و در سال اول فقط اختتامیه را خواهیم داشت.

این تهیه‌کننده تلویزیون در ادامه درباره جزئیات این رویداد اظهار کرد: یکی از جوایزی که داده می‌شود با داوری هوش مصنوعی است.

فرجی درباره تعامل صورت گرفته با ساترا گفت: با ساترا نشست‌هایی داشتیم، اما این جشنواره به صورت کاملا مستقل برگزار می‌شود و با جایی مشارکت ندارد و مجوز آن از وزارت ارشاد صادر شده است. همه تلاش ما این است که آثار را بر اساس سنجه‌هایی حرفه‌ای و کارشناسی ارزیابی کنیم، داورانی که معرفی خواهند شد به ما می‌گوید که چه سطحی از آثار می‌توانند برگزار شوند ولی ساترا و پلتفرم‌ها هیچ ماموریتی به ما نداده‌اند و فقط فکر میکنیم بر اساس آثاری که در این سال‌ها تولید شده‌اند وقت داوری تولیدات نمایش خانگی فرا رسیده است.

دبیر نخستین جشنواره دیدار تأکید کرد: ۱۷ دی مراسم اختتامیه است که در برج میلاد برگزار می‌شود و قبل از آن نامزد‌ها اعلام خواهند شد. سریال‌ها در بازه زمانی تعریف شده از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ داوری می‌شوند که بخش سریال‌های بیش از ده قسمت، کمتر از ده قسمت، بازیگر مکمل و اصلی مرد و زن، کارگردانی، فیلمنامه، موسیقی، دستاورد فنی، طراحی صحنه و لباس و یک جایزه ویژه آثار نمایشی که توسط هوش مصنوعی داوری می‌شود برای بخش سریال در نظر گرفته شده است و در بخش رئالیتی شو هم بهترین مجموعه، اجرا، کارگردانی، ایده‌پردازی، نویسندگی، دستاورد فنی و در برنامه‌های گفتگومحور جایزه بهترین برنامه و دستاورد فنی اهدا می‌شود.

وی افزود: یک جایزه ویژه هم با آرای مردمی در نظر داریم که تدابیرش هم پیش‌بینی شده و با بهترین تکنولوژی توسط دوستان برنده این جایزه انتخاب خواهد شد ولی گزارش‌های ورزشی امسال در جشنواره مورد قضاوت قرار نمی‌گیرند.

فرجی درباره رویکرد محتوایی جشنواره در قضاوت آثار نمایش خانگی گفت: من سیاستگذار تولیدات نمایش خانگی نیستم و استراتژی هم تعیین نمیکنم. به نظرم خوب است که یک داوری و ارزیابی نسبت به آثار نمایش خانگی صورت بگیرد ولی ممکن است هیئت داوری در بیانیه‌اش به نکاتی اشاره کند که نقاط قوت و آسیب‌های تولیدات هستند. اینکه از ابتدا بگوییم ما می‌خواهیم خشونت را در آثار نمایش خانگی کم کنیم یا هر راهبرد دیگری را بیان کنیم اینگونه نیست و می‌خواهیم آثار را بدون پیش‌داوری قضاوت می‌کنیم و در نهایت هم هیئت داوران نظرات خود را بیان خواهد کرد.

وی افزود: ما این امکان را گذاشتیم که هم تهیه‌کنندگان و هم پلتفرم‌ها آثارشان را به ما معرفی کنند. داوری هنوز شروع نشده و شروع چند روز قبل از آغاز فرآیند داوری اسامی داوران را اعلام خواهیم کرد و در نهایت کاندیدا‌ها اعلام می‌شوند و طبیعتاً سریال‌هایی می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند که پایان داشته باشند.

این تهیه‌کننده درباره نشست‌ها و کارگاه‌های جشنواره دیدار گفت: در پنج روز انتهایی جشنواره برگزاری نشست‌های نقد و بررسی و موضوعات کارگاهی را خواهیم داشت. در جلسات نقد و بررسی از سازندگان دعوت می‌شود، آثار بررسی می‌شوند و جزئیات این نشست‌ها به زودی اعلام خواهد شد.

دبیر نخستین جشنواره دیدار درباره قضاوت آثار تلویزیون در کنار آثار نمایش خانگی گفت: امسال هم بحث حضور آثار تلویزیون در این رویداد مطرح شد ولی تلویزیون خودش جشنواره‌ای دارد و ما تصمیم گرفتیم کار تکراری نکنیم و این رویداد را به نمایش خانگی اختصاص دادیم.

فرجی تصریح کرد: چند نشست با پلتفرم‌ها داشتیم و با انجمن صنفی وی‌اودی‌ها هم صحبت کردیم که ایده برگزاری این رویداد توسط این انجمن رد شد به این دلیل که بهتر بود هیچ پلتفرمی در برگزاری این رویداد نقش نداشته باشد و بر این عقیده بودند که بهتر است جای مستقلی جشنواره دیدار را برگزار کند. داوران حتما افراد صاحب‌نام، باتجربه و چهره هستند که رایشان را بیهوده واگذار نخواهند کرد.

وی درباره جوایز جشنواره گفت: جشنواره جوایز فاخری دارد و اسپانسرهایمان هم شرکت‌های خصوصی هستند و نهاد دولتی در این رویداد نداریم و امیدواریم جوایزی هم که اهدا می‌شود دریافت‌کننده‌ها از آن جوایز راضی باشند. ما برای برگزار کردن اختتامیه از افراد شناخته شده استفاده خواهیم کرد و کارگردان شب اختتاحیه میثم میرزایی است که کار‌های خوبی هم از ایشان دیدیم و باقی هنرمند‌هایی که حضور پیدا می‌کنند هم همینطور خواهند بود. درباره هیئت داوران باید آخرین توافقات صورت بگیرد تا بتوانیم اسامی این افراد را اعلام کنیم.

فرجی در پایان اظهاراتش گفت: جشنواره‌ها در ذات خودشان سیاستگذاری‌هایی دارند، راهبرد تعریف می‌کنند، برخی جشنواره‌ها راهبردشان را در انتخاب هیئت داوری می‌بینند و برخی از همان ابتدا راهبرد خود را اعلام می‌کنند. ما تلاشمان این بود که به صورت مستقل خودمان وارد داوری و قضاوت نشویم و اجازه دهیم آنچه که نقاط قوت و ضعف هستند در داوری‌ها خودشان را نشان دهند و افراد با تجربه بتوانند قدرت خود را نشان دهند و هیئت داوری یازده نفره را برای بخش سریال‌ها در نظر گرفتیم و تیم داوری در دو ساختار دیگر پنج نفر هستند.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn