سورپرایز آخر هفته ای دولت در جیب سرپرستان / واریز عیدی ۵۰۰ هزار تومانی دولت برای شب یلدا
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها گفت: واریز یارانه یلدایی صحت ندارد و همان یارانههای نقدی سرپرستان خانوار طبق تاریخ مقرر پرداخت خواهد شد. طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها واریز یارانه یلدایی به حساب خانوارها را تکذیب کرد و گفت: یارانه نقدی سرپرستان خانوار طبق تاریخهای مقرر واریز خواهد شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها گفت: واریز یارانه یلدایی صحت ندارد و همان یارانههای نقدی سرپرستان خانوار طبق تاریخ مقرر پرداخت خواهد شد.
طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها واریز یارانه یلدایی به حساب خانوارها را تکذیب کرد و گفت: یارانه نقدی سرپرستان خانوار طبق تاریخهای مقرر واریز خواهد شد و به هیچ عنوان خبری تحت عنوان پرداخت یارانه شب یلدا یا هر یارانه دیگری را تأیید نمیکنیم.
بر اساس این گزارش، طبق جدول زمانبندی واریز یارانهها که توسط سازمان هدفمندی یارانهها منتشر شده، یارانه نقدی دهکهای ۱ تا ۳ در روز ۲۵ هر ماه و یارانه سایر دهکها در روز ۳۰ هر ماه واریز میشود. بدین ترتیب طبق موعد مقرر یارانه نقدی دهکهای ۴ تا ۹ باید در شب یلدا (۳۰ آذر) به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.
در شب یلدا مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار دهکهای ۴ تا ۹ واریز خواهد شد.
طبق جدول زمانبندی واریز یارانهها که توسط سازمان هدفمندی یارانهها منتشر شده، یارانه نقدی دهکهای ۱ تا ۳ در روز ۲۵ هر ماه و یارانه سایر دهکها در روز ۳۰ هر ماه واریز میشود.
بدین ترتیب یارانه نقدی دهکهای ۴ تا ۹ در شب یلدا (۳۰ آذر) به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. البته این امکان وجود دارد که دولت تصمیم بگیرد یارانه نقدی این افراد را زودتر واریز کند تا بتوانند از مبلغ یارانه جهت خرید شب یلدا استفاده کنند.
یارانه نقدی هر ماه برای دهکهای ۱ تا ۳ به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای ۴ تا ۹ به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان است.
یک مقام ارشد دولت اعلام کرد: یارانه دهکهای درآمدی بالا به تدریج قطع خواهد شد و این منابع به دهکهای پایینتر اختصاص مییابد.
در حالی که لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس بررسی میشود، موضوع حذف یارانه برخی گروهها بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است.
در این راستا، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور، تصریح کرد که دولت در نظر دارد یارانههای دهکهای بالاتر را بهطور مرحلهای حذف کند تا منابع بیشتری برای دهکهای پایینتر در دسترس باشد.
او همچنین خاطرنشان کرد که دولت باید اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی افراد داشته باشد تا از حذف نادرست افراد نیازمند جلوگیری شود؛ این مسئله به ویژه پس از بروز مشکلات قبلی در توزیع یارانهها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
پیشتر، منصور علیمردانی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، در خصوص برخی گمانهزنیها درباره حذف یارانه برخی دهکهای درآمدی توضیحاتی ارائه کرده بود.
او اعلام کرد که در لایحه بودجه هیچ اشارهای به حذف یارانه هیچ دهک درآمدی نشده است و افزود: دهکبندیها در حال حاضر دقیق نیست و افرادی که در دهکهای ۸ یا ۹ قرار دارند، ممکن است درآمد کافی برای حذف یارانه خود نداشته باشند.
علیمردانی همچنین پرسش کرد که آیا بودن یک خودروی ساده میتواند دلیل موجهی برای قرار گرفتن در دهکهای بالا باشد و تاکید کرد که حذف یارانه در این دو دهک، منابع مالی چندانی برای دولت ایجاد نخواهد کرد.
احد آزادیخواه، نماینده مجلس، نیز به مشکلات اخیر دولت در پرداخت یارانهها اشاره کرد و گفت که برخی کارشناسان معتقدند ادامه پرداخت یارانه به این روش به مشکل تأمین منابع منجر خواهد شد.
وی تصریح کرد که در حال حاضر پرداخت یارانه نقدی بر اساس قانون صورت میگیرد و نمیتوان به سادگی از دیدگاههای کارشناسی به این موضوع نگریست، بلکه لازم است قانون به طور کامل اجرا شود.
اگرچه دولتیها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ و در تبصره مربوط به حمایتهای اجتماعی (تبصره «۱۳») با اشاره به موضوع کالابرگ الکترونیکی تاکید کردند که «در صورت درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی»، امکان «تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی» وجود دارد به شرط آنکه این اقدام به صورت «داوطلبانه» و «بدون هر گونه مبلغ تشویقی (اضافه بر مبلغ یارانه نقدی)» باشد اما کمیسیون تلفیق با تغییراتی این بند را به تصویب رساند.
حالا آنچه در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده این است که «در صورت درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی» مبنی بر «تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی» این داوطلبان می توانند به صورت «داوطلبانه» از «مبالغ کالابرگ الکترونیک» استفاده کنند.
سازمان هدفمندسازی یارانهها نیز موظف است سازوکار اجرائی لازم را برای افراد متقاضی مهیا نموده و دستورالعمل اجرائی آن را با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ نماید.
این یک سیاست جدید در ارائه کالابرگ الکترونیک است که دولتیها در صورت تصویب این بند در صحن علنی باید برای سال آینده در پیش گیرند. سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها در گفت و گو با اقتصادنیوز، با اشاره به اینکه این موضوع جدید درباره نحوه ارائه کالابرگ برای سال آینده مطرح است، تاکید کرد که «البته در صورت تصویب در مجلس دولت باید برای نحوه اجرای آن تمهیداتی اندیشیده شود؛ موضوعی که امکان انتقال یارانه نقدی بر اعتبار کالابرگ الکترونیک را فراهم میکند. البته این موضوع با درخواست یارانهبگیر انجام خواهد شد.»
اجرای این سیاست به سال ۱۴۰۱ باز میگردد؛ زمانی که مجلس در قانون بودجه آن سال تاکید کرده بود که دولتیها باید در ازای حذف سیاست تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی مابهالتفاوت آن را در قالب کالابرگ الکترونیک به دهکهای کمدرآمد ارائه دهند. اگرچه دولت سیزدهم اجرای این سیاست را با تاخیر آغاز کرد، اما در نهایت این برنامه چند دوره اجرا شد. البته، آخرین بار تیرماه امسال بود که کالابرگ الکترونیک در اختیار مشمولان قرار گرفت و تا امروز خبری از اجرای آن در دولت پزشکیان نیست.
با این همه، طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها در پاسخ به این سوال که رویکرد دولت جدید درباره اجرای این برنامه چیست به جزئیات مربوط به آن در لایحه بودجه سال آینده اشاره کرد و خبر داد که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ سازمان هدفمندی یارانهها متولی کالابرگ شده است.
به گفته حسینی، سازوکار این سیاست نیز بدینگونه پیشبینی شده که سازمان درخواست افرادی که میخواهند یارانه نقدیشان را به صورت کالابرگ دریافت کنند، میگیرد و سازوکارش را مشخص میکند.
به گفته حسینی، منطق دولت این بوده است که حق انتخاب به مردم بدهد، یعنی فرد انتخاب کند که یارانه نقدی میخواهد یا کالابرگ. ولی قرار نیست مبلغ آن افزایش یابد.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰