تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 آذر 1403 - 10:29
کد خبر : 127863

چه کسانی میتوانند از دادن مالیات معاف شوند؟

چه کسانی میتوانند از دادن مالیات معاف شوند؟

بازدید:۴۶ در نشست علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه، ۱۲ آذرماه)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با اجزای ۱، ۲ و ۳ بند (ز) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند. این بندها با ۱۶۷ رأی موافق، ۴۰ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از

چه کسانی میتوانند از دادن مالیات معاف شوند؟

بازدید:۴۶

در نشست علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه، ۱۲ آذرماه)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با اجزای ۱، ۲ و ۳ بند (ز) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند. این بندها با ۱۶۷ رأی موافق، ۴۰ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

+محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در توضیح نحوه رأی‌گیری برای این بندها اظهار داشت که برای تصویب این بندها نیاز به دو سوم آرا وجود دارد. وی همچنین خاطرنشان کرد که به دلیل اهمیت موضوعات، رأی‌گیری برای این بندها باید در انتهای تبصره انجام گیرد تا ذهنیت نمایندگان از بین نرود و تصویب کلی بودجه در نهایت صورت گیرد.

 

 

 

جزئیات بند (ز) تبصره (یک) لایحه بودجه ۱۴۰۴

۱٫ سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات حقوق

در سال ۱۴۰۴، سقف معافیت مالیاتی سالانه برای حقوق و مزایای کارکنان دولتی و غیردولتی به مبلغ ۲.۸۸۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تعیین شده است. همچنین، نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق به شرح زیر خواهد بود:

  • ۱۰ درصد برای درآمدهای مازاد بر ۲.۸۸۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تا ۳.۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.
  • ۱۵ درصد برای درآمدهای مازاد بر ۳.۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تا ۴.۵۶۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.
  • ۲۰ درصد برای درآمدهای مازاد بر ۴.۵۶۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تا ۶.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.
  • ۲۵ درصد برای درآمدهای مازاد بر ۶.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تا ۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.
  • ۳۰ درصد برای درآمدهای بالاتر از ۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.

 

 

 

۲٫ شمول مالیات بر درآمد حقوق

این مالیات شامل تمام افرادی که در بخش‌های دولتی و غیردولتی تحت هر عنوان مانند ساعتی، روزمزد، قراردادی، حق‌التدریس، حق‌التحقیق، پاداش و سایر موارد مشابه درآمد دارند، می‌شود. اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، پزشکان عمومی، متخصصان بالینی، قضات دادگستری و دیگر مشمولین این قوانین از شمول برخی معافیت‌ها مستثنی هستند.

 

 

 

۳٫ سرویس‌دهی به سامانه مالیاتی

طبق این بند، پرداخت‌کنندگان موظفند قبل از هر پرداخت یا تخصیص مالیات، فهرستی از دریافت‌کنندگان و میزان پرداخت‌ها را به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. همچنین، پرداخت‌کنندگان باید پس از اعلام میزان مالیات، در موعد مقرر آن را کسر و پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر، سازمان امور مالیاتی اقدام به وصول آن خواهد کرد.

۴٫ مالیات‌های دیگر

درآمد حاصل از مزایای مختلف از جمله اضافه کار، رفاهی، انگیزشی و سایر حقوق، پس از اعمال سقف معافیت، مشمول مالیات به نرخ ۱۰ درصد خواهد بود. درآمدهای غیرمشمول مواد (۸۲) و (۸۳) قانون مالیات‌های مستقیم نیز همچنان مشمول مالیات بر درآمد حقوق خواهند بود.

نتیجه‌گیری

لایحه بودجه ۱۴۰۴ که در بخش درآمدی خود شامل تغییراتی در نرخ مالیات بر حقوق و مزایای کارکنان دولتی و غیردولتی است، با تصویب مجلس وارد مرحله بعدی بررسی‌ها خواهد شد. این تغییرات می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر درآمدهای مالیاتی و روند اجرای برنامه‌های مالی دولت در سال ۱۴۰۴ داشته باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn