به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، هدفمندی یارانه ها hadafmandi.ir و نحوه جداسازی یارانه بهمراه سایت جداسازی یارانه (ثبت و پیگیری درخواست refahi.ir) را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و اضافه می کنیم که سازمان هدفمند سازی یارانه ها با توجه به فعالیت هایی که انجام می دهد اقدام به راه اندازی سایت خود […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، هدفمندی یارانه ها hadafmandi.ir و نحوه جداسازی یارانه بهمراه سایت جداسازی یارانه (ثبت و پیگیری درخواست refahi.ir) را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و اضافه می کنیم که سازمان هدفمند سازی یارانه ها با توجه به فعالیت هایی که انجام می دهد اقدام به راه اندازی سایت خود به نشانی hadafmandi.ir کرده که ارائه دهنده خدماتی مانند تغییر سرپرست خانوار است.

جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار

هدفمندی یارانه ها hadafmandi.ir

سازمان هدفمندی یارانه ها با مشکلاتی از قبیل اختلاف مبلغ یارانه با قیمت های موجود در بازار، تامین منابع مالی و افزایش رشد جمعیت مواجه بوده است. این سازمان با تدوین برنامه ای سعی کرد تا با شناسایی وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد و تلاش برای دهک بندی آن ها، افراد کم برخوردار و ثروتمند را در گروه های مختلف طبقه بندی کند تا متناسب با دسته ای که هر یک از افراد در آن قرار می گیرند، به آن ها یارانه پرداخت شود و یارانه افراد ثروتمند حذف گردد تا بودجه ای که برای پرداخت به این افراد استفاده می شد، بین افراد کم برخوردار پخش شود.

این سازمان با توجه به فعالیت هایی که انجام می دهد اقدام به راه اندازی سایت خود کرده است تا علاوه بر معرفی این سازمان، بخش هایی نبز برای پاسخ به سوالات پرتکرار مردم ایجاد کند. همچنین در سایت hadafmandi.ir، لیست خدمات یارانه ای مانند تغییر سرپرست خانوار، قرار داده شده است که راهنمای دریافت هر کدام از این خدمات ارائه گردیده اند.

همچنین یکی دیگر از نکات مهم سایت سازمان هدفمندسازی یارانه ها hadafmandi.ir، انتشار اخبار مرتبط با این حوزه است. این ویژگی به خصوص پس از اجرای طرح جدید یارانه ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ چرا که اکنون بسیاری از افراد قصد ثبت نام مجدد یارانه را دارند. اخبار زمان و نحوه ثبت نام جاماندگان و منصرف شدگان یارانه از طریق این سایت اعلام می شود.

نحوه جداسازی یارانه

به گزارش اندیشه معاصر، جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، در موقعیت بعد از طلاق، بعد از ازدواج، پس از فوت سرپرست یا به علت وجود مواردی چون، داشتن سرپرست بد، معتاد یا مفقودالاثر، با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ و ارائه مدارک لازم، مانند مدارک هویتی، عقد نامه، طلاق نامه یا نامه فرمانداری (در خصوص افراد بد سرپرست)، صورت می گیرد.

طرح اعطای یارانه معیشتی، از جمله طرح های حمایتی دولت، در سال های اخیر، با هدف برطرف کردن فقر و ایجاد عدالت اقتصادی بوده که بر اساس آیین نامه اجرایی ماده (۷) قانون هدفمند کردن یارانه ها، به حساب سرپرست خانوار واجد شرایط، واریز می گردد.

در شرایطی که فرد، بعد از طلاق، ازدواج یا تحقق مواردی چون فوت و مفقود الاثر شدن سرپرست، قصد جدا کردن یارانه خود از سرپرست خانوار را داشته باشد، تنها در صورتی موفق به این کار خواهد شد که مدارک لازم این امر را تهیه و روند اداری آن را به درستی، طی نماید.

جدا کردن یارانه

در توضیح اینکه جدا کردن یارانه به چه معناست باید گفت، یارانه، یکی از قدیمی ترین تسهیلات حمایتی دولت از دهک های پایین جامعه و افراد دارای وضعیت معیشتی نامناسب است که به طور معمول، در مواعد مقرر، به حساب سرپرست خانوار که حسب مورد و بسته به شرایط، می تواند، پدر، مادر، همسر و… باشد، واریز می گردد. بحث جدا کردن یارانه، زمانی مصداق یافته و مطرح می شود که یکی از موقعیت های زیر، تحقق یابد:

فرد، ازدواج نماید یا پس از ۱۸ سالگی، مستقل از خانواده، زندگی کند؛

فرد، سرپرست خانوار خود را به واسطه فوت، از دست بدهد؛

فرد، از والدین بدسرپرست، برخوردار باشد؛

موارد حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزند خواندگی، تحقق یابد؛

زوجین، به واسطه طلاق، از یکدیگر، جدا گردند.

در هر یک از موقعیت های فوق الذکر، افراد می توانند با طی مراحل قانونی و پس از ارائه مدارک لازم، نسبت به جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، اقدام نمایند.

جداکردن یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سال

افراد مجرد هم در صورت رسیدن به سن ۱۸ سال، امکان جداسازی یارانه خود را تحت یک سری شرایط خواهند داشت. نحوه جداکردن یارانه برای افراد مستقل بالای ۱۸ سال که در شهر یا مسکنی جداگانه از والدین زندگی می‌کنند، باید با مراجعه حضوری به شعب پلیس +۱۰، درخواست خود را ارائه دهند. اما لازم است مدارکی مانند نامه از فرمانداری، شورای محل، دهیاری، شهرداری، مسجد یا دیگر ارگان‌های قابل‌قبول را دریافت کرده و هنگام مراجعه به شعب پلیس +۱۰، ارائه دهند.

از آن جایی که سایت جداسازی یارانه تعریف نشده، این افراد پس از جمع‌آوری مدارک لازم و با دردست‌داشتن مدارک هویتی، می‌توانند به مراکز پلیس مراجعه و درخواست جدا سازی یارانه از خانواده را ارائه دهند.

جداکردن یارانه به دلیل فوت سرپرست

در مورد فوت سرپرست، جداسازی یارانه شرایط ساده‌ای دارد. بازماندگان با دردست‌داشتن گواهی فوت می‌توانند به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه و درخواست جدا نمودن یارانه‌شان را ارائه دهند. مدارک موردنیاز در این مورد هم علاوه بر گواهی فوت، مدارک هویتی همسر و تمامی اعضای بازمانده خانواده است.

کد دستوری جداسازی یارانه
جداسازی یارانه به دلیل بدسرپرستی

درصورتی‌که سرپرست خانواده معتاد، مفقودالاثر یا بدسرپرست باشد، فرزندان بالای ۱۸ سال خانواده یا همسر او، می‌توانند جهت جدا نمودن یارانه‌شان اقدام کنند. نحوه جداکردن یارانه برای این گروه هم به‌صورت حضوری و با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ است. در این‌گونه موارد، افراد باید دادخواستشان را به فرمانداری محل سکونت ارائه داده و روند قانونی را طی کنند. درصورتی‌که موضوع توسط فرمانداری تأیید شود، نامه‌ای در اختیارشان قرار می‌گیرد که باید آن را همراه با سایر مدارک موردنیاز، به شعب پلیس تحویل دهند. پلیس +۱۰ بعد از دریافت نتیجه جداسازی و دیگر مدارک، حساب یارانه افراد بالا و پایین ۱۸ سال و همسر را از سرپرست جدا خواهد کرد.

جداکردن یارانه زوج‌های جوان بعد از ازدواج

یکی از مواردی که می‌تواند علتی قابل‌قبول برای تفکیک یارانه از سرپرست خانوار باشد، ازدواج است. زوج‌های جوان می‌توانند برای جداکردن یارانه خود از سرپرست خانوار اقدام کنند. برای این کار با مراجعه حضوری و ارائه درخواست جداسازی یارانه، همراه‌داشتن یک سری مدارک هم الزامی است.

این مدارک لازم برای ثبت درخواست جدا نمودن یارانه به دلیل ازدواج، عبارتند از:

اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج
مدارک هویتی زوج شامل کارت ملی و شناسنامه
مدارک شناسایی پدر هر دو زوج شامل کارت ملی و شناسنامه

باتوجه‌به این که نحوه جداکردن یارانه از سرپرست خانوار برای زوج‌ها به‌صورت حضوری است، باید مدارک مذکور را از قبل آماده کنید تا هنگام مراجعه حضوری، با مشکل مواجه نشوید. هم چنین بهتر است از همه این مدارک فتوکپی بگیرید تا در صورت نیاز، کپی مدارک را هم ارائه دهید. بعد از ثبت درخواست در مراکز پلیس +۱۰، معمولاً به دفاتر پیشخوان ارجاع داده می‌شوید تا نامتان از لیست خانواده‌های قبلی حذف شده و خانواده جدید برای شما تشکیل شود.

بعد از انجام این فرایند و اخذ کد رهگیری، باید جهت ادامه روند ثبت دادخواست جداسازی یارانه، مجدداً به پلیس +۱۰ مراجعه نمایید. در این مرحله زوجین باید یک حساب بانکی متعلق به سرپرست جدید یعنی مرد را در سامانه refahi.ir ثبت کنند تا بعد از تکمیل فرایند، مبلغ یارانه نقدی زوجین به این حساب واریز شود.

سایت جداسازی یارانه

پرسش‌هایی که اغلب افراد در موقعیت‌هایی نظیر بعد از ازدواج، بعد از طلاق و…، در خصوص جداکردن یارانه مطرح می‌کنند، مبنی بر این است که آیا سایتی برای جداسازی یارانه، طراحی شده است یا خیر؟ یا درخواست اینترنتی جدا کردن یارانه امکان‌پذیر است؟

در پاسخ به این پرسش‌ها باید گفت، در حال حاضر سامانه‌ای تحت عنوان سایت تفکیک یارانه از سرپرست راه‌اندازی نشده و درصورتی‌که فردی بخواهد اقدام به تفکیک یارانه از سرپرست خانوار نماید، باید حضوراً به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کند.

این در حالی است که دولت، برای ثبت‌نام یارانه و اعلام نیاز یارانه نقدی و همچنین برای ثبت شکایت یارانه و استعلام و اعتراض دهک‌بندی یارانه، سامانه‌های رفاهی refahi.ir و سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir را راه‌اندازی کرده است.

کد دستوری جداسازی یارانه

از آن جایی که تا کنون درگاه آنلاینی با عنوان سایت جداسازی یارانه ایجاد نشده، متقاضیان به دنبال یک کد دستوری هستند تا بتوانند اقدامات لازم را جهت مستقل نمودن یارانه خود با آن انجام دهند. دراین‌رابطه باید بگوییم که کد دستوری خاصی هم برای جداسازی یارانه نقدی و معیشتی تعیین نشده است. البته کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* برای استعلام وضعیت برقراری یا عدم برقراری یارانه تعریف شده اما امکان جدا نمودن یارانه به‌وسیله آن وجود ندارد.

پیگیری تلفنی تفکیک یارانه از خانوار

افراد متقاضی برای تفکیک یارانه از سرپرست خانوار می‌توانند به شماره گویای ۰۹۲۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند و پس از ثبت کد ملی و شماره تماس سرپرست خانوار، علت عدم واریز یارانه و یا علت قطع یارانه و وضعیت آن را بررسی نمایند.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

+