نواندیش: در ادامه معرفی قهرمانان ورزش ایران این بار به معرفی سپهر ساعتچی می پردازیم. سپهر ساعتچی اهل رشت (استان گیلان) و متولد ۱۲ اردیبهشت ۱۳۷۷ است که در رشته ورزشی قایقرانی کایاک فعال است. او در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ موفق به کسب مدال برنز کایاک دونفره ۵۰۰ متر مردان شده است. در […]
نواندیش: در ادامه معرفی قهرمانان ورزش ایران این بار به معرفی سپهر ساعتچی می پردازیم.
سپهر ساعتچی اهل رشت (استان گیلان) و متولد ۱۲ اردیبهشت ۱۳۷۷ است که در رشته ورزشی قایقرانی کایاک فعال است.
او در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ موفق به کسب مدال برنز کایاک دونفره ۵۰۰ متر مردان شده است.
در دی ۱۴۰۲ شائبههایی درباره دوپینگ دو قایقران تیم ملی شنیده شد. در حالی که قبل از این خداحافظی ناگهانی نازنین ملایی ستاره تیم ملی روئینگ را به این موضوع ربط میدادند، اسم سپهر ساعتچی که در بازیهای آسیایی مدال برنز کایاک دونفره را گرفته بود هم به میان آمد بود.
در این رابطه و در آن زمان روزنامه ایران ورزشی مصاحبه ای با ساعتچی کرد که در ادامه می آید:
نظرت درباره اتفاقات اخیر چیست؟
این داستانها ۲۰ روزی است که بعد از غیبتم در مسابقات انتخابی المپیک شروع شده است.
بعد از برنز هانگژو آمادگی نسبتاً خوبی داشتم و حتی شانس زیادی برای گرفتن سهمیه در مسابقات انتخابی المپیک داشتم اما متأسفانه بعد از بازیهای آسیایی بهخاطر مسائل خانوادگی و عمل قلب مادرم و مصدومیتی که بعد از فشردگی مسابقات قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی در ناحیه آرنج برایم پیش آمد، نتوانستم در تستهای انتخابی تیم ملی برای اعزام به انتخابی المپیک شرکت کنم. فکر میکنم همین مسأله هم باعث شد تا یکسری افراد سودجو شایعهسازی کرده و این دروغ محض را انتشار دهند.
ما قبل از بازیهای آسیایی و مسابقات قهرمانی جهان تست دوپینگ دادیم. اگر دوپینگی در کار بود همان روزها اخبارش پخش میشد و اولین نفر هم کمیته ملی المپیک، فدراسیون و خود من خبردار میشدیم اما هیچ اتفاقی نیفتاد. این موضوع خیلی برای من عجیب است و نمیدانم چه کسی و با چه جرأتی هم چنین دروغی را مطرح کرده است.
به نظرت این ماجرا از کجا آب میخورد؟
برای من هم سؤال است. نمیدانم این موضوع از کجا آب میخورد و فکر میکنم یک خصومت شخصی است هر چند که من با کسی خصومتی هم ندارم. هر چقدر فکر میکنم چیزی به ذهنم نمیرسد و نمیدانم چه کسی پشت این ماجرا است که اسم من را کنار ملایی قرار داده و چنین پاپوشی برایم دوخته است.
با غیبت در ۲ مرحله تستهای تیم ملی به نظر میرسد شانس حضور در انتخابی المپیک را از دست دادهای.
خداراشکر با پیگیری پزشکان مصدومیتم رو به بهبود است. در حال حاضر تمرینات اصلاحی را پیگیری میکنم. فعلاً دو مرحله از تست انتخابی را از دست دادهام اما فدراسیون در جریان مصدومیتم قرار دارد. انتخابی المپیک شوخیبردار نیست و فقط یک قایق از آسیا میتواند سهمیه بگیرد؛ با توجه به قایق چین که خود را از آسیا جدا کرده و در فینالهای المپیک و جهان حضور دارد، کار سختی داریم. به همین خاطر فعلاً دوران نقاهت و تمرینات اصلاحی را پشت سر میگذارم و اگر به شرایط آرمانی نرسم، با اینکه آرزوی هر ورزشکاری گرفتن سهمیه و حضور در المپیک است، قید انتخابی المپیک را میزنم.
در صورت رفع مصدومیت، در همان ارنج دونفره همراه قویدل پارو میزنی؟
بله. من قبلاً در کایاک ۲۰۰ متر پارو میزدم اما باتوجه به حذف این ماده از المپیک پاریس، ۲ سالی زیر نظر پدرو سنا سرمربی سابق تیم ملی در کایاک ۵۰۰ متر پارو زدم که خوشبختانه نتیجهاش برنز بازیهای آسیایی بود، هرچند انتظارمان بیشتر بود و برای طلا رفته بودیم.
حالا که بحث پدروسنا به میان آمد؛ عملکرد او را در این مدت کوتاه چطور دیدی؟ او توانست به قایقرانی ایران کمکی کند؟
اگر بخواهم صادقانه در مورد پدروسنا صحبت کنم و در حقش احجافی نکرده باشم باید بگویم که سبک پدرو به ایران نمیخورد. تیم ملی ما سالها با مربیان آلمانی کار کرده بود که سیستمشان فرق میکرد اما پدرو بیشتر به جای تمرینات استقامتی روی تمرینات سرعتی تمرکز کرد که در تیم ملی ما جواب نمیداد. هرچند تمرینات او به شخصه روی من جواب داد و این مدت روز به روز پیشرفت کردم. من نمیخواهم از پدرو دفاع کنم اما باید این را در نظر بگیریم در مدتی که او ایران بود چه قدر شرایط برایش مهیا بود. ما تقریباً ۵ مسابقه مهم را از دست دادیم و به جز مسابقات جهانی کانادا که این کشور بهخاطر شرایط سیاسی به ما ویزا نداد، به ۴ کاپ دیگر اعزام نشدیم. نمره او در مسائل مدیریتی و روانی پایین بود اما به شخصه من به عملکرد فنی او نمره خوبی میدهم. در کل انتظار بیشتری از او میرفت و میتوانست نتایج بهتری برای قایقرانی ایران رقم بزند.