۱۰:۴۸ – ۲۲ آبان ۱۴۰۳ فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت صبح امروز سه شنبه ۲۲ آبانماه در نشست خبری خود با رسانههای داخلی و خارجی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. فاطمه مهاجرانی در ابتدای نشست خبری خود ضمن تقدیر از رسانهها برای کمک به حکمرانی صحیح و پاسخگو شدن مسئولان، شهادت ۵ تن از مرزبانان شریف […]
۱۰:۴۸ – ۲۲ آبان ۱۴۰۳
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت صبح امروز سه شنبه ۲۲ آبانماه در نشست خبری خود با رسانههای داخلی و خارجی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
فاطمه مهاجرانی در ابتدای نشست خبری خود ضمن تقدیر از رسانهها برای کمک به حکمرانی صحیح و پاسخگو شدن مسئولان، شهادت ۵ تن از مرزبانان شریف و حافظان امنیت را تسلیت گفت و اظهار کرد: در هفته جهانی علم در خدمت علم و توسعه هستیم. مردم ایران همواره به دنبال صلح بودهاند و در سالهای اخیر برای دفاع از خود هزینههای بسیاری پرداختهاند. شاهد انتصاب استاندار بلوچ و اهل سنت بودیم که نمادی از وفاق ملی است و این را میتوان قابی از وحدت ملی به شمار آورد.
آمریکا کشوری بود که از برجام خارج شد
وی در پاسخ به سوالی درباره انتخابات آمریکا بیان کرد: این انتخاب مردم آمریکا است و به خود آنها ارتباط دارد. در سالهای قبل ما با ۵+۱ صحبت و مذاکره کردیم و در نهایت به یک توافق هستهای رسیدیم که همه جهانیان هم شاهد بودند اما کشوری که از توافق خارج شد آمریکا بود نه ما. ما در داخل توافق باقی ماندیم و این آمریکا بود که فشار حداکثری را بر ما تحمیل کرد. اینها بودند که گفتند ایران ۴۰ سالگی خودش را نخواهد دید و دیدیم که الحمدالله به بهترین نحو ممکن با وجود همه فشارهای اقتصادی و حتی با وجود همهگیری بیماری کرونا ایران از تمام بحرانها سربلند بیرون آمد.
مهاجرانی افزود: البته بر مردم فشار وارد شد و تردیدی در این موضوع نیست ولی به هر حال آن چیزی که مهم است این است که ما توافق کردیم و او (ترامپ) از برجام خارج شد. نکتهای که در اینجا لازم است راجع به آن صحبت بکنم این است که آن چیزی که مصالح کشور و آرمانهای انقلاب اسلامی باشد را دنبال خواهیم کرد. تصمیمهایی که در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ خواهد شد و سیاستهای لازم را پیگیری خواهیم کرد. تمام سناریوها دیده شده و دوستان بودجه را مبتنی بر سناریوهای مختلف بستند و همه سناریوهای موجود آماده است و آمادگی کامل برای برخورد با موضوعات را داریم.
ارز ترجیحی استمرار خواهد داشت
سخنگوی دولت افزود: در بودجه ۱۴۰۴ تلاش بر این شده که بودجه از نظم خوبی برخوردار باشد و کلیات آن اول آبان به مجلس محترم تقدیم شد و مورد تصویب هم قرار گرفت و به نکاتی برای اقشار آسیب پذیر و کم درآمد توجه شده است؛ مثل موضوعاتی که در حوزههای حمایتهای یارانهای وجود دارد و برای یارانههای کمیته امداد، بهزیستی و دارو رشد اعتباری خوبی داشتیم و اگر عدد بخواهیم باید عرض کنم که باید کمی صبوری کنید تا مرحله دوم بودجه تصویب بشود. در حوزه پرداخت مستقیم دولت، افزایش ۲۰ درصدی حقوق را به صورت کف داریم و بعد هم افزایش ۲۸ درصدی را با توجه به لایحه جوانی جمعیت و قانون جوانی جمعیت خواهیم داشت. اجرای فاز دوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ دیده شده و استمرار ارز ترجیحی هم خواهیم داشت.
وی ادامه داد: برای کنترل تورم ما نیاز به کنترل بودجهای داریم و باید کمک کنیم که تورم بالا نرود؛ به این معنا که رشد صورت بگیرد و رشد با دادن پول مستقیم ضد هم هستند. منتها نکتهای که وجود دارد این است که نمیشود معیشت مردم را فدای رشد کرد، لذا باید تعادلی بین این دو ایجاد کرد و در بودجه ۱۴۰۴ تمام تلاش بر این است که تعادلی بین میزان رشد اقتصادی و میزان معیشت مردم در نظر گرفته بشود. افزایش دو برابری سقف معافیت مالیاتی از ۱۲ میلیون به ۲۴ میلیون تومان را هم برای کمک به خانوارهای کم درآمد داشتیم. انشاءالله به صورت غیر مستقیم نیز شاهد اجرای سیاستهایی باشیم که کمک میکند افزایش تولید داشته باشیم یعنی در سمت عرضه کالا بتوانیم افزایشهایی داشته باشیم و شاهد خدماتی باشیم که تلاش دارند در چرخه زندگی مردم اتفاقات مثبتی بیفتد. این را عرض بکنم که بزرگترین نقطه قوت بودجه ۱۴۰۴ تجمیع و یکپارچه سازی بودجههایی هست که به مدیریت بهتر بودجه کمک میکند.
اولویت دولت توجه به معیشت اقشار کم درآمد است
وی با تاکید بر اینکه اولویت دولت توجه به معیشت اقشار کم درآمد است، گفت: بودجه سال آینده بدون افزایش قیمت بنزین طراحی شده است، اما واقعیت این است که در حوزه بنزین ناترازی داریم و ناچار به واردات هستیم. نکته مهم این است که دولت بدون کار کارشناسی و همراهی مردم هیچ کاری برای افزایش قیمت بنزین انجام نخواهد داد.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی بیان کرد: طرح کالابرگ الکترونیکی برای اولین بار در اسفند ۱۴۰۱ در کشور مطرح شد و ۶ فاز برای آن تعریف شده است که قریب به ۱۴ میلیون خانوار را تحت پوشش قرار خواهد داد. یکسری محدودیتهای منابع و محدودیت زیرساختی در این طرح وجود دارد، اما آنچه مهم است این است که این طرح یک راهبرد است و هدف اصلی این است که معیشت افراد کم درآمد و خانوادههایی که امکان آسیب به آنها وجود دارد دچار مشکل نشوند و دولت در این راستا از همه راهبردهای موجود استفاده میکند. دولت در صورت لزوم پس از فراهم شدن زیرساختهای لازم طرح کالابرگ را اجرا خواهد کرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: واردات و توزیع بنزین ویژه (سوپر) توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانهای به صورت مجزا از زیرساختهای توزیع سوخت یارانهای با رعایت قوانین و مقررات مجاز شد. این راهکاری است برای اینکه بتوانیم بنزین باکیفیت را در اختیار خودروهای وارداتی و لوکسی قرار دهیم که از مطالبات بخشی از جامعه است که منتظر آن بودند.
رئیسجمهور شخصا پیگیر حل مشکل ناترازی است
وی تاکید کرد: در بین دوگانه قطع برق و سوزاندن مازوت، تاکید دولت سلامت مردم است و با تایید همه اعضای دولت قرار شد که مازوت سوزی کم شود که البته در کنار این موضوع قطع برق اجتناب ناپذیر است. در این میان رئیسجمهور به شدت پشتیبان و حامی تولید انرژی پاک است و جلسات متعددی با سرمایهگذاران برگزار کرده و در نتیجه تولید ۳۰ هزار مگاوات برق توسط نیروگاههای خورشیدی، بادی و اتمی حاصل خواهد شد.
مهاجرانی گفت: رئیسجمهور شخصا پیگیر حل مشکل ناترازی است.
دیوارکشی در مرزهای کشور آغاز شده است
مهاجرانی در رابطه با اعلام خبر حضور رئیسجمهور در اجلاس کاپ ۲۹ به میزبانی کشور آذربایجان و لغو این سفر با توجه به حضور نماینده رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به منافع و مصالح ملی کشور تصمیم براین شد که رئیس سازمان محیط زیست در این اجلاس شرکت کند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه باید مهاجران قانونی را از اتباع غیرقانونی جدا کرد، بیان کرد: در تمام دنیا مهاجران قانونی پذیرفته شده هستند و مهاجران غیرقانونی در بهترین حالت به عنوان پناهنده به حساب میآیند. دیوارکشی در مرزهای کشور آغاز شده و تا نیمه اول سال آینده دیوارکشی ۹۰ کیلومتر از مرزها به پایان میرسد. کار دوم شناسایی و ساماندهی اتباع است و در مرحله آخر استفاده از تجهیزات نوری و اپتیکی و انسداد بدون دیوارکشی انجام خواهد شد.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی معتقدند که در آینده نزدیک دولت پزشکیان شاهد چالشهای متفاوت و زیادی خواهد بود، برنامههای رئیسجمهور برای کنترل و نظارت بر مخالفان چیست، گفت: اصولاً در دیدگاه علمی هیچ تصمیمی ۱۰۰ درصد مزیت یا ۱۰۰ درصد عیب نیست. همه تصمیمهای ما قسمتی مثبت و بخشی منفی دارد.