۰۸:۰۳ – ۲۲ آبان ۱۴۰۳ محمدبهرامی سیف آبادی نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس درباره تاکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه برای رفع ناترازیهای برق باید شیوههای نوین تولید انرژی پاک در دستور کار قرار بگیرد، افزود: کشور ظرفیت فراوانی از نظر منابع انرژی دارد و در این حوزه در رتبه بندی بالای جهانی ایستاده […]
۰۸:۰۳ – ۲۲ آبان ۱۴۰۳
محمدبهرامی سیف آبادی نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس درباره تاکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه برای رفع ناترازیهای برق باید شیوههای نوین تولید انرژی پاک در دستور کار قرار بگیرد، افزود: کشور ظرفیت فراوانی از نظر منابع انرژی دارد و در این حوزه در رتبه بندی بالای جهانی ایستاده است. ولی به رغم این ظرفیت، ناترازی در بخشهای مختلف انرژی دیده میشود که دلیل آن عدم توجه به تولید در گذشته است.
نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: از طرفی نرخ مصرف انرژی در کشور بهینه نیست و میزان مصرف انرژی در ایران نسبت به سرانه دنیا بسیار بالا است. برهمین اساس یکی از اقدامات مهمی که دولت چهاردهم با دستور رئیس جمهور در دستور کار دارد، تسهیلگری لازم برای ساخت نیروگاههای برق پاک توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه امروز بسیاری از کشورهای جهان به سمت تولید انرژیهای پاک حرکت کرده اند و استفاده از سوختهای فسیلی رفته رفته از دستور کار خارج میشود، تاکید کرد: بسیاری از سرمایه گذاران با توجه به توانایی مالی که دارند، مایل به سرمایه گذاری در حوزه تولید انرژیهای پاک بوده و کشورهای پیشرفته دنیا به دنبال فاصله گرفتن از انرژیهای فسیلی هستند و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه دولت در این حوزه و برای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی چه راهکارهایی را باید در نظر بگیرد، توضیح داد: در قدم نخست باید موانع پیشروی سرمایهگذاران در حوزه ساخت نیروگاههای خورشیدی و بادی برداشته شود و این موضوع در قانون برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده است. همچنین دولت یا کارفرمایانی که متولی هستند، باید سازوکار اجرایی آن را به درستی پیش برده و چوب لای چرخ فعالیت سرمایه گذاران و بخش خصوصی قرار ندهند.
نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به عنوان نمونه اختصاص زمین و صدور مجوز ساخت نیروگاه توسط وزارتخانههای مربوطه یا اعطای مجوز به آن دسته از سرمایهگذاران که زمین در اختیار دارند، همراه با تامین ارز مورد نیاز، روند اجرای ساخت نیروگاه برق توسط بخش خصوصی را تسهیل خواهد کرد و میتواند گام مهمی در حل مشکل ناترازی انرژی باشد.
بهرامی خاطرنشان کرد: اگر سرمایه گذار حمایت دولت را به وضوح ببیند و اجازه صادرات برق خورشیدی در ایام غیر پیک به تولیدکنندگان داده شود، قطعا چنین شرایطی انگیزه سرمایهگذار و بخش خصوصی را برای تولید انرژی پاک و ساخت نیروگاه افزایش خواهد داد.
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی روز یکشنبه در نشست بررسی رفع ناترازی برق، گفت: با توجه به ناترازی موجود در تامین باثبات برق، همه دستگاههای ذیربط باید بسیج شوند تا تسهیلگری لازم برای ساخت نیروگاههای برق پاک توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام شود.
پزشکیان با اشاره به اینکه تعدادی از سرمایهگذاران در جلسهای، برای ایجاد ظرفیت تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی و بادی اعلام آمادگی کرده و عنوان کردند که برای این منظور تنها مجوزها و تسهیلات محدودی از دولت میخواهند، تاکید کرد: این جلسه برای آن است که موانع پیشروی این سرمایهگذاران برای آغاز کارشان برداشته شود.
منبع: ایرنا