در گفت‌وگو با آنا پیشکسوت تیم ملی گفت: کامل‌ترین و عالی‌ترین لیست تیم ملی هم منتقدانی دارد که بر این باور هستند برخی نفرات جا مانده‌اند. ابراهیم قاسمپور در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، درباره لیست تیم ملی فوتبال ایران برای دیدار با کره شمالی و قرقیزستان در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ اظهار کرد: […]

در گفت‌وگو با آنا

قاسمپور: عالی‌ترین لیست تیم ملی هم منتقدانی دارد  زنگ خطر برای فوتبال ایران به صدا درآمده است

پیشکسوت تیم ملی گفت: کامل‌ترین و عالی‌ترین لیست تیم ملی هم منتقدانی دارد که بر این باور هستند برخی نفرات جا مانده‌اند.

ابراهیم قاسمپور در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، درباره لیست تیم ملی فوتبال ایران برای دیدار با کره شمالی و قرقیزستان در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ اظهار کرد: لیست تیم ملی را سرمربی به همراه دستیاران خود مشخص و اعلام می کند. این لیست بر اساس تفکر، سلیقه، تاکتیک و اهداف کادرفنی بسته می‌شود. این حق طبیعی سرمربی است و باید به لیست او احترام گذاشت. اگر کامل‌ترین و عالی‌ترین لیست هم برای تیم ملی اعلام شود بدون تردید منتقدانی هستند که بر این باور هستند برخی نفرات جا مانده‌اند، اما این سرمربی است که لیست را با کمک دستیاران خود بسته و بابت نتایجی که تیم ملی می‌گیرد به رسانه‌ها و مردم پاسخگو خواهد بود.

صعود به جام جهانی کار شاقی نیست

وی ادامه داد: هر فردی سرمربی تیم ملی باشد ۸۵ تا ۹۰ درصد لیست امیر قلعه‌نویی را دعوت می‌کند، چون بهترین بازیکنان فعلی فوتبال ما همین نفرات هستند. پس لیست تیم ملی بر اساس سلیقه او و همکارانش است و باید به آن احترام گذاشت. تیم ملی در گروهی قرار دارد که خیلی سخت نبود. در هر گروه دیگری هم بودیم یکی از شانس‌های مسلم صعود بودیم. نفراتی در تیم ملی داریم که تجربیات خوبی کسب کردند، توانایی‌های بالایی دارند و صعود تیم ملی باید رقم بخورد. وقتی ۸ تیم از آسیا به جام جهانی می‌روند و نیم سهمیه هم وجود دارد که از طریق پلی‌آف می‌توان آن سهمیه را کسب کرد. پس صعود به جام جهانی ۴۸ تیمی از قاره آسیا کار شاق و بزرگی نیست. در مصاف با کره شمالی و قرقیزستان می‌توان شاهد برتری تیم ملی بود و صعودی که تقریباً حتمی می‌شود. باید به فکر آن باشیم که از گروه خود در جام جهانی صعود کنیم که وابسته به آماده سازی تیم ملی و گروهی است که در آن جای می‌گیریم.

ممکن است در گروه سختی باشیم و صعود کنیم

پیشکسوت تیم ملی خاطرنشان کرد: صعود از گروه در جام جهانی اتفاقی شدنی است، چون در فوتبال هر اتفاقی ممکن است رخ بدهد و نتایج عجیبی که در سراسر جهان در رده باشگاهی و ملی می‌بینیم این موضوع را تأیید می‌کند. پیش‌بینی در فوتبال ممکن نیست، چون هیچ وقت نتوانستیم از گروه‌مان صعود کنیم پس این بار هم نمی‌توانیم. ممکن است صعود کنیم ولی برای آنکه احتمال صعود خود را بالا ببریم باید برنامه داشته باشیم. بی برنامه باشیم برابر کره شمالی و قرقیزستان که ضعیف‌ترین تیم‌های گروه‌مان هستند هم نمی‌توانیم نتیجه بگیریم. در جام جهانی ۲۰۲۶، چون تعداد تیم‌ها ۴۸ می‌شود کار کمی راحت‌تر خواهد بود ولی باید ببینیم در چه گروهی قرار می‌گیریم و خودمان چه گام‌هایی برای صعود کردن برمی‌داریم. برنامه ریزی و تدارکات تیم ملی اهمیت زیادی دارد، قطعاً نیاز به این داریم تا تیمی بهتر از مرحله انتخابی باشیم. شاید در گروهی آسان باشیم صعود نکنیم و ممکن است در گروه سختی باشیم و صعود کنیم. فاکتور‌ها و عوامل موفقیت را رعایت نکنیم قطعاً صعود نخواهیم کرد. باید دید فدراسیون چه حمایتی می‌کند و کادرفنی چه تدابیری دارد.

جوانگرایی در تیم ملی صدمات و تبعات دارد

قاسمپور تصریح کرد: زنگ خطر برای فوتبال ایران مدت‌هاست به صدا درآمده، اما آنهایی که باید بشنوند گوش شنوایی ندارند. جوانگرایی در تیم ملی موضوعی نیست که از سرمربی فعلی تیم ملی بخواهیم. به عنوان مثال در بارسلونا جوانگرایی به ثمر نشسته و این تیم نتایج خوبی می‌گیرد، این موضوع به فلیک سرمربی فعلی منتسب می‌شود در حالی که ژاوی این جوانگرایی را انجام داد و تبعات آن نتایجی بود که رضایت بخش نبود، اما همان بازیکنان جوان صاحب تجربه شدند و با فلیک می‌درخشند. البته سرمربی آلمانی بارسلونا بسیار مربی خوبی است. جوانگرایی در تیم ملی می‌تواند به قیمت صعود نکردن به جام جهانی تمام شود. در فوتبال ایران و دنیا تحمل جوانگرایی را نداریم. جوانگرایی همراه با صدماتی است که در رأس آن نتیجه نگرفتن تیم است، برای همین بسیاری از مربیان شهامت بازی دادن به جوانان را ندارند، چون نتیجه نمی‌گیرند و به دنبال آن شغل‌شان را از دست می‌دهند.  

 

+