۱۳:۲۱ – ۱۹ آبان ۱۴۰۳ سید عباس عراقچی ظهر امروز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ با «جبرئیل ابراهیم محمد فضیل» وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی جمهوری سودان که برای رایزنی با مقامات کشورمان به ایران سفر کرده است، دیدار و درباره مسائل دو جانبه و روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور گفتگو کرد. «جبرئیل […]
۱۳:۲۱ – ۱۹ آبان ۱۴۰۳
سید عباس عراقچی ظهر امروز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ با «جبرئیل ابراهیم محمد فضیل» وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی جمهوری سودان که برای رایزنی با مقامات کشورمان به ایران سفر کرده است، دیدار و درباره مسائل دو جانبه و روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور گفتگو کرد.
«جبرئیل ابراهیم محمد فضیل» وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی جمهوری سودان که در صدر هیاتی اقتصادی به تهران عزیمت کرده است، شامگاه چهارشنبه (۱۶ آبان) با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
در این ملاقات، دو طرف ضمن اظهار خرسندی از برقراری مجدد روابط سیاسی بین دو کشور ابراز امیدواری کردند، دور جدید روابط باعث توسعه و شکوفایی روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور شود.
بنابر این گزارش، طرفین در این دیدار بر آمادگی دولتهای ایران و سودان بر گسترش روابطهای نگاهی دو جانبه تاکید کردند.
این گزارش حاکی است، وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی سودان طی سخنانی در این دیدار، با اشاره به مزیتهایی از قبیل وجود خاک حاصلخیز در این کشور و تولیدات محصولات کشاورزی از جمله دانههای روغنی، کنجد، بادام زمینی و نیز پرورش دام، منابع غنی زیرزمینی، این کشور را به عنوان یکی دیگر از مزایا و فرصتهای سرمایهگذاری آن مورد اشاره قرار داد.
وی در ادامه، از تمایل دولت و مردم سودان برای توسعه روابط و همکاریها اقتصادی با جمهوری اسلامی خبر داد.
جبرئیل ابراهیم محمد فضیل، در این سفر همچنین ضمن تشرف به حرم مطهر بانوی کرامت از بخشهای مختلف این آستان مقدس بازدید نمود.
آشنایی با معماری و تاریخچه ابنیه حرم مطهر و کاربریهایی که در هر دوره داشته است، زیارت قبور علمای مدفون در حرم کریمه اهل بیت و بازدید از صحنها و رواقها از جمله برنامههای این تشرف یک ساعته بود.
گفتنی است، جمهوری سودان با مساحت یک میلیون و ۸۸۶ کیلومتر مربع و ۴۵ میلیون نفر جمعیت که بیش از ۹۷ درصد آنها مسلمان هستند، (دارای جامعه صوفی معتقد به ائمه اطهار علیه السلام) در موقعیت استراتژیک در دریای سرخ و در شمال شرق آفریقا واقع شده و به دلیل برخورداری از منابع آبی رود نیل، دارای خاک حاصلخیز، محصولات دامی و منابع زیرزمینی غنی به ویژه طلا است.