به گزارش زیرنویس؛ ناپلیها ۲ فصل پیش توانستند با هدایت لوچانو اسپالتی، پس از چند دهه دوباره به قهرمانی در ایتالیا برسند، اما فصل گذشته و زمانی که اسپالتی این تیم را به مقصد هدایت تیم ملی ایتالیا ترک کرد، آنها سقوطی عجیب را تجربه کردند و کارشان را در رتبه عجیب نهم به پایان رساندند.
در این شرایط آنها این فصل دست به دامن آنتونیو کونته، مربی باتجربه ایتالیایی شدند و خیلی زود مشخص شد که انتخاب او برای هدایت ناپلیها چقدر درست بوده است. شاگردان کونته در هفته دهم سریآ توانستند در خانه میلان به برد ۲ بر صفر برسند تا حالا با اقتدار صدرنشین ایتالیا باشند و امیدها برای تکرار قهرمانی خود را بیشتر کنند.
شروع سخت در آغاز فصل
کونته که در فوتبال ایتالیا به دون آنتونیو معروف است، در حالی کارش را در ناپولی آغاز کرد که در ابتدای فصل به شدت از سیاست نقل و انتقالی این تیم شاکی بود. او که پیش از این در دوران حضورش در یوونتوس، چلسی، اینتر و تاتنهام هم به همین دلیل با مالکان باشگاه به چالش خورده بود، کارش در ناپولی را هم با همین دردسر آغاز کرد و پس از شکست شوکه کننده ۳ بر صفر در هفته اول این فصل سریآ برابر هلاس ورونا، با وجود قبول مسئولیت شکست، اوضاع بد ناپولی در نقل و انتقالات را یکی از عوامل ناکامی نامید.
مربی ایتالیایی از همان آغاز کار متوجه شد که با خرابهای باقیمانده از روزهای طلایی این تیم در جریان قهرمانی ۲ فصل پیش روبهروست و باید خیلی چیزها را تغییر دهد. کونته در آغاز کار با اشاره به همین موضوع، گفت: شرایط اصلا خوب نیست و این موضوع باید به طور واضح به هواداران هم منتقل شود تا فشار انتظارها از تیم بالا نرود. نمیدانم چقدر طول میکشد تا ناپولی دوباره تیمی رقابتی شود، نمیتوانم بگویم که شش ماه، یک سال یا دو سال طول میکشد.
با وجود این صحبتهای کونته، ناپلیها زیر نظر او تنها به چند ماه زمان نیاز داشتند تا دوباره به مدعی اصلی فتح اسکودتو تبدیل شوند.
حل مسئله اوسیمن
کونته به محض اینکه هدایت ناپولی را برعهده گرفت، میدانست که ویکتور اوسیمن، مهاجم تیمش به بالاترین قیمت پیشنهادی فروخته خواهد شد. او هیچ مشکلی با این موضوع نداشت، به خصوص که میدانست روملو لوکاکو، که با او اسکودتو را در اینتر کسب کرده بود، قرار است به جمع شاگردانش اضافه شود.
اما مشکل این بود که ناپولی نتوانست برای اوسیمن خریدار خوبی پیدا کند تا بتواند با سود حاصل از فروش او، بازیکنان موردنظرش را در نقل و انتقالات جذب کند. در نهایت، ناپولی مجبور شد اوسیمن را به گالاتاسرای قرض دهد. با این وجود و پس از شکست عجیب هفته اول، مدیران باشگاه خیلی زود تصمیم به تقویت تیم با بازیکنانی خوب، اما ارزانقیمت گرفتند.
چهار بازیکن در ۱۰ روز پایانی پنجره تابستانی با ناپلیها قرارداد امضا کردند دیوید نرس از بنفیکا و لوکاکو از چلسی به جمع شاگردان کونته اضافه شدند و به غیر از آنها، اسکات مک تومینای و بیلی گیلمور هم به ناپل آمدند. بازیکنانی که به سرعت تاثیر خود را در روند ناپولی گذاشتند.
تاثیر فوری خریدهای تازه
مک تومینای را باید تاثیرگذارترین خرید کونته تا به اینجا دانست، هافبک اسکاتلندی که با ۳۰ میلیون یورو از منچستریونایتد به ناپولی آمد و خیلی زود به مرد محبوب هواداران این تیم ایتالیایی تبدیل شد. اضافه شدن این هافبک ۲۷ ساله عامل اصلی تحول ناپولی بود و حتی باعث شد کونته با توجه به داشتن او، تصمیم به تغییر تاکتیک تیمش گرفته و از دفاع ۳ نفره، به ترکیب دفاعی ۴ نفره کوچ کند. مک تومینای هم از نظر دفاعی و هم از نظر تهاجمی به یکی از گلزنان مهم تیمش بدل شده است.
یکی دیگر از خریدهای زیرکانه که در ۸ کلین شیت ناپولی در ۱۰ هفته گذشته از سریآ نقش مهمی ایفا کرده است، الساندرو بوونگیوورنو نام دارد. آنها او را با مبلغ ۳۵ میلیون یورو از تورینو جذب کردند که با توجه به کیفیتش خریدی بسیار خوب به شمار میرود.
یکی از دلایل مهم افت محسوس ناپلیها در فصل گذشته، جدایی کیم مین جائه، مدافع میانی کرهای آنها بود و حالا با آمدن بوونگیوورنو، جای خالی ستاره کرهای در خط دفاعی ناپولی به خوبی پر شده است.
به غیر از خریدهای جدید، کونته نقش زیادی در بهبود فرم بازیکنان سابق تیم جدیدش هم داشت. جووانی دیلورنزو، کاپیتان ناپلیها در پنجره نقل و انتقالات اصرار داشت که این تیم را ترک کند، زیرا احساس میکرد در پارتنوپی به اندازه کافی حمایت نمیشود، اما کونته نقش کلیدی در متقاعد کردن کاپیتان برای ماندن داشت و این بازیکن هم با عملکرد درخشانش تا اینجای فصل بهترین پاسخ را به اعتماد کونته داده است. کونته به سرعت به تیمی که فصل پیش در دفاع از عنوان قهرمانی خود فاجعهبار عمل کرده بود، نیرو بخشیده است و حالا هواداران ناپولی رویای یک اسکودتوی دیگر را با این مربی در سر دارند.