شعار امسال غدیر دو بخش دارد یک بخش مردمی و بخش دیگر حاکمیتی. این شعار از دل کدام الگو بیرون آمدهاست؟ هیچگاه از خود پرسیدهایم، علی(ع) که بوده که هم میتواند الگوی مردم باشد و هم الگوی حاکمان؟ با خود گفتهایم علیوار زندگی کردن یعنی چی؟
زیرنویس-گروه فرهنگ: همه ما بزرگان و اندیشمندانی را میشناسیم که در یک بعد از زندگی خود خیلی برجسته بوده و تحول اجتماعی ایجاد کردهاند یا باعث پیشرفت علوم در زمینهای خاص شدهاند. اما وقتی از حضرت علی (ع) سخن میگوییم، با شخصیتی روبرو هستیم که داستان زندگیاش با دیگر بزرگان متفاوت است. علی«ع» چه از نظر فردی و جسمی و چه از نظر اجتماعی و روانی در مرتبهای بالا جای میگیرد و در یک تعریف جامع؛ انسان کامل و سالمی است.
این سلامت در گفتار، کردار و منش ایشان است که میتواند به عنوان الگو برای افراد باشد. علی (ع) کسی است که نه تنها هیچ نقطهی تاریک و مبهمی در زندگیاش وجود ندارد؛ بلکه حتی در تمام بیست و پنج سال خانه نشینیاش درسهایی است که پنج سال حکومتش را فهمیدنیتر میکند.
امیرالمؤمنین؛ معیار زندگی مردم و الگوی حکمرانی (شعار غدیر ۱۴۰۲)
شعار امسال غدیر دو بخش دارد یک بخش مردمی و بخش دیگر حاکمیتی. این شعار از دل کدام الگو بیرون آمدهاست؟ هیچگاه از خود پرسیدهایم، علی(ع) که بوده که هم میتواند الگوی مردم باشد و هم الگوی حاکمان؟ با خود گفتهایم علیوار زندگی کردن یعنی چی؟
شاید لازم است در کنار جشنها، برپایی موکب و نذریها به خودمان نیز تلنگری بزنیم و با خود بیاندیشیم؛ در زندگی چقدر به ارزشهای انسانی -صداقت، امانتداری، تواضع، قناعت و تقوا- که علی(ع) در آن زبانزد بود پایبند هستیم؟ همانگونه که علی(ع) را با عدالت میشناسند؛ چقدر برای برپایی عدل و مبارزه با ظلم تلاش کردهایم؟
اما در بخش دوم چه کار باید کرد که از حد شعار جلوتر برود و عینیت بیابد؟
میدانیم که خواست مردم، برای مردم و در خدمت آنها بودن برای او اولویت و تا پایان زندگی به آن پایبند بوده است. همان ارزشی که موجب شد ۲۵سال خانهنشینی را انتخاب کند. عملا حتی در نوشتن شعار هم گویا خط مقدم با مردم است.
به گزارش زیرنویس، مگر نه اینکه علی (ع) پرچمدار و فداییِ عدل و عدالت بوده و برقراری عدالت اجتماعی وظیفه حاکمان است؟ مگر نه اینکه خدمت به خلق و رضایت مردم شرط حکومتداری ایشان بود؟
حال که سنگ بنای این نظام بر اساس سیرهی ائمه اطهار بنا شده است، چه خوب است که مسئولین در بخشهای مختلف از سیرهی امامان الگو بگیرند و جایگاه خدمت به خلق را به خوبی بشناسند و در این مسیر بکوشند.
چه فرصت خوبی است که تقوا را در خود تقویت کنند تا طمع مال و ثروت آنها را فریب ندهد. مسئولیتی را که به امانت گرفتهاند به درستی از آن پاسبانی کنند تا به دست صاحب بر حقش برسانند.
به امید ظهور و برپایی جهانی پر از عدل.
- نویسنده : گروه فرهنگی زیرنویس
- منبع خبر : زیرنویس نیوز