بر اساس اعلام سازمان هواشناسی بارش‌های پاییز زودتر از نرمال آغاز شد و تا صبح آخرین روز مهرماه در وضعیت فرانرمال باقی ماند، به‌طوری‌که میزان نزولات دریافتی حدود ۲۰ درصد بیشتر از میانگین ۳۰ ساله در این مدت بوده است.

بر اساس داده‌های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، سال گذشته پس از پایان هفته چهارم پاییز یعنی همین موقع، در حدود ۱۲ استان کشور حتی یک قطره باران هم نباریده بود و میانگین بارش حدود ۱۰ استان نیز کمتر از یک میلی‌متر بود این در حالیست که امسال تا این موقع از سال زراعی (پایان هفته چهارم پاییز) تنها بارش یک استان جنوبی صفر بوده و بارندگی‌های پاییز در ۳۰ استان شروع شده است.

داده‌های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد گیلان با میانگین دریافت حدود ۱۰۸ میلی متر باران، پربارش ترین استان کشور تا این لحظه است. پس از گیلان بیشترین بارش‌ها به ترتیب در استان‌های مازندران با ۹۶، گلستان ۵۹ و اردبیل با ۳۹ میلی‌متر باریده است.

با وجود اینکه بر اساس انتظارات بارش‌های سال زراعی زودتر آغاز شد و میزان آنها نیز تاکنون بیشتر از نرمال بوده است اما کم‌بارشی انباشته و خشکسالی‌های متوالی گذشته با یک سال بارش نرمال جبران نمی شود. همچنان بخش وسیعی از کشور تحت تاثیر درجات مختلف خشکسالی است که ضرورت مدیریت منابع آب را بیش از پیش می‌کند.

منبع: خبـرآنلاین