براساس رای صادره، خانم الهه محمدی به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، به تحمل ۶ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم شد.
خانم نیلوفر حامدی نیز به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۷ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم گردید.
همچنین، هر ۲ متهم خانمها محمدی و حامدی با توجه به اقدامات ضد امنیتی به استناد بندهای پ، ح و ذ ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، به عنوان مجازات تکمیلی به مدت ۲ سال از عضویت در احزاب، گروهها، دستهجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانهها و مطبوعات محروم شدند.
انتشار این احکام در فضای رسانه ای کشور، واکنش هایی را به همراه داشته است.
بهزاد بهزادی سردبیر روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشت: امروز خبردار شدم نیلوفر و الهه دختران مطبوعات، جوانان پرنشاطی که در همین تحریریههای کوچک روزنامه، بزرگ و بالنده شدهاند، یاد گرفتهاند که روزنامهنگار باشند و در کار خبری پرسشگر، یکی به ۷ و دیگری به ۶ سال زندان محکوم شده است. حکمی که ملحقاتی نیز دارد؛ نظیر همان جلوگیری از پرواز پرنده. نوشتن برای آنان همچون پرواز پرنده است و پرندهای که پرواز نکند در کنج قفس میماند و در دل به خدا پناه میبرد.
من هیچگاه باور نمیکنم یک خبرنگار یا یک روزنامهنگار بر ضد وطن خود گام بردارد. او نمیتواند و اگر چنین کند خود قلمهای پای خود را خرد خواهد کرد.
من ساختار تحریریهها را از پنجاه سال پیش میشناسم، عشق اول هر خبرنگار تهیه گزارش دست اول است. او به دنبال سوژهای میرود که برای خوانندگان خود بنویسد، درست مثل دوندهای که در یک مسابقه دوومیدانی میخواهد از بقیه شرکتکنندگان سبقت بگیرد و نفر اول مسابقه شود. این خصلت کار رسانه است.
وی در بخش دیگری از این یادداشت نوشت: اهل رسانه درباره همه موضوعات جامعه سخن میگویند، برخی را مینویسند و برخی را به ناچار نمینویسند. روشنتر بنویسم، قلم یک روزنامهنگار یا خبرنگار باید تیز و برنده باشد، دزدان و خطاکاران جامعه را نشانه رود، به جنگ با مافیا از هر دسته و گروهی که هستند برخیزد و شاید تندروی این قلم گاهی به اصطلاح «کار دستش بدهد»، که باید با بزرگی و رافت بخشید.
میدانم آنان به دلیل گزارش بسیار مهمی دستگیر شدند. این گزارش یک گزارش اختصاصی برای روزنامهشان بود. اگر ایرادی دارد، این ایراد برای پیشکسوتان مطبوعات است که سواد رسانهای را برای مردم، مسوولان و حتی قضات تعریف نکردهایم. گرچه دادسرای رسانه شامل بازپرسهایی است که ریزهکاریهای رسانه را میدانند و میشناسند و ایکاش، این دختران مطبوعات در آنجا بازپرسی میشدند.
من هنوز امیدوارم، با شناختی که از قاضیالقضات، رییس عدلیه دارم، میدانم او به احکام این دو دختر مطبوعات، یعنی «دختران من» رسیدگی میکند.
شیما قوشه یکی از کارشناسان حقوقی نیز در یادداشتی نوشت: از منظر حقوقی، مهمترین ابهاماتی که درخصوص احکام صادره علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی به چشم میخورد، مرتبط با ماده ۵۰۸ و موضوع همکاری با دُول متخاصم است.
براساس نظریهای که از وزارت خارجه اخذ شده است، ایران در حال حاضر با هیچ دولتی در وضعیت جنگی قرار ندارد. به عبارت سادهتر، ایران با هیچ دولت دیگری در حالت تخاصم و جنگ قرار ندارد که همکاری با آن دولت را بتوان عنوان اتهامی ذیل ماده ۵۰۸ درنظر گرفت.
بحث اصلی اثبات جرم است، زمانی که جرمی ثابت نشده باشد و ارتباطی با دول متخاصم شکل نگرفته باشد، صدور احکامی اینگونه سنگین برخلاف قانون است.