با وجود حل مشکل علی کفاشیان و شهابالدین عزیزیخادم برای ورود به انتخابات فدراسیون فوتبال، اما همچنان ابهاماتی در این زمینه ایجاد شده است تا منجر به امتیازگیری برخی دیگر شود. به گزارش سرویس ورزشی تابناک، پائول یوزف گوبلز، وزیر ارتباطات آدولف هیتلر، همچون دیکتاتور نازی عقیده داشت که میتوان اذهان مردم را بهآسانی با […]
با وجود حل مشکل علی کفاشیان و شهابالدین عزیزیخادم برای ورود به انتخابات فدراسیون فوتبال، اما همچنان ابهاماتی در این زمینه ایجاد شده است تا منجر به امتیازگیری برخی دیگر شود.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، پائول یوزف گوبلز، وزیر ارتباطات آدولف هیتلر، همچون دیکتاتور نازی عقیده داشت که میتوان اذهان مردم را بهآسانی با پروپاگاندا دستکاری کرد. جمله معروف او اینچنین بود: «بیشتر مردم گرامافونی هستند که افکار عمومی را بازپخش میکنند. افکار عمومی را هم نهادهای افکار عمومی مثل مطبوعات، رادیو، مدرسه، دانشگاه و آموزش همگانی شکل میدهند.»
دروغ بزرگ یا دروغ گوبلزی اصطلاح و تکنیکی است در پروپاگاندا، که اولین بار توسط آدولف هیتلر از آن استفاده شد. دروغ گوبلزی باید آنقدر منتشر شود که قابل باور و استناد باشد. پروپاگاندا به سبک گوبلز همچنان از پر کاربردترین روشها برای فریب افکار عمومی یا جهتدهی افکار برای به ثمر رساندن یک هدف است.
با این مقدمه به سراغ اخبار چند روز اخیر فدراسیون فوتبال برویم. محور خبرها در برخی رسانهها مربوط به تأیید تصمیم کمیته بدوی در کمیته استیناف انتخابات مبنی بر عدم احراز شرایط علی کفاشیان و شهابالدین عزیزیخادم بود. با این توضیح که عدم احراز شرایط این دو نامزد ریاست فدراسیون فوتبال در کمیته بدوی مربوط به آرای گذشته کمیته اخلاق بوده که این مانع نیز برداشته شده و مشکل آنها برای حضور در انتخابات حل شده است.
کمیته بدوی انتخابات در رسیدگی به شرایط علی کفاشیان به رأی کمیته استیناف و توضیحات ارائه شده در این رأی بی توجهی کرده است. استیناف خواهی کفاشیان در پرونده محکومیتش منجر به کاهش محرومیت ۵ ساله او به یک سال میشود و آنطور که در رأی کمیته استیناف آمده تخلف او فقط عدم نظارت کلی بر جریان انعقاد قرارداد بوده است. بنابراین در جایی که کفاشیان محکومیت مالی نداشته، استناد به این رأی برای عدم احراز شرایط تصمیمی عجیب در کمیته بدوی انتخابات بود که بعید به نظر میرسد کمیته استیناف انتخابات به چنین موضوعی بی توجهی کند.
جالب اینکه علیرضا صالحی، رئیس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در ارتباط با عدم پیگیری علی کفاشیان برای استرداد ۷۹ هزار دلار حق پخش در گفتوگویی گفته بود: «دنبال این هستیم که متخلفین را مجازات کنیم، اما سؤال من این است که آیا خود فدراسیون مطالبهای برای باز پس گرفتن این پول از آن شرکت داشته است؟ بر فرض که کفاشیان در آن زمان تشخیص داده پرونده را پیگیری نکند. اما بعد از او چه؟ اگر پرونده پیگیری نشده نباید بگوییم مسئول بعدی هم بر تصمیم کفاشیان صحه گذاشته است. باید دید فدراسیون بعد از زمان کفاشیان برای مطالبهگری از آن شرکت چه اقدامی انجام داده و باز پس گرفتن این پول ربطی به حکم کمیته استیناف ندارد.» پس از علی کفاشیان، ریاست فدراسیون فوتبال به مهدی تاج رسید و اگر بنا به محرومیت متخلفان بوده، سؤال این است که چرا مهدی تاج به دلیل عدم پیگیری پرونده برای استرداد ۷۹ هزار دلار، محاکمه نشده است؟
در خصوص شهابالدین عزیزیخادم هم شرایط مشابهی وجود دارد، با این تفاوت که محرومیت دو ساله او در کمیته اخلاق در ارتباط با عدم اجرای بخشی از مواد اساسنامه بود و محرومیت بعدیاش عدم رسیدگی به شکایتش در کمیته اخلاق و ارجاع آن به نهادهای قضایی خارج از فوتبال که در رأی اولیه دو سال محرومیت در نظر گرفته شد که کمیته بدوی به همین دلیل شرایط او را احراز نکرد. با این حال رسیدگی به رأی کمیته اخلاق در کمیته استیناف منجر به شکسته شدن رأی شد که ابتدا دو سال محرومیت پس از واخواهی در کمیته اخلاق به ۱۶ ماه تبدیل شده بود و کمیته استیناف ۱۶ ماه را تبدیل به ۶ ماه محرومیت کرد. با کاهش محرومیت عزیزیخادم عملاً این نامزد ریاست فدراسیون فوتبال هم مانعی برای حضور در انتخابات ندارد و اگر کمیته استیناف انتخابات بخواهد مستندات کمیته بدوی را مبنا قرار دهد، با توجه به پایان یافتن محرومیت باید عزیزیخادم را هم تأیید کند.
در کنار این موارد، همزمان با خبر اولیه عدم احراز شرایط علی کفاشیان و شهابالدین عزیزیخادم در کمیته بدوی که پیام آن به هر دو نامزد نیز ارسال شد، خبرنگار تابناک از طریق منابع موثقی به این خبر دست یافت که شرایط مهدی تاج، حیدر بهاروند و امیر عابدینی هم احراز نشده و به نوعی هر ۵ نامزد ریاست فدراسیون فوتبال رد صلاحیت شدهاند. اتفاقی که در انتخابات ۱۴۰۱ هم برای بهاروند رخ داده بود و در خصوص تاج هم آرای محکومیت کیفری او مانع از حضورش در انتخابات میشود. هرچند در خصوص امیر عابدینی مشخص نیست که آیا عدم احراز شرایط او به زندگی و شرایطش خارج از ایران مربوط میشود یا اتفاق دیگری مانع احراز شرایط او شده و این موضوع نیز از سوی نامزد مربوطه قابل پیگیری است.
حالا در شرایطی که کفاشیان و عزیزیخادم میتوانند به انتخابات برگردند، یک مقام مسئول بلندپایه برای گرفتن امتیاز، رسانهها را به بازی پروپاگاندای خود کشیده است تا بلکه بتواند باج گیری کند و به اهدافی که در انتخابات فدراسیون فوتبال دارد، برسد. خبر عدم احراز شرایط دو نامزد انتخابات در کمیته استیناف انتخابات هم از سوی همین مقام بلندپایه به برخی رسانهها داده شد تا با انتشار و پخش گسترده این خبر، بخش تصمیمگیرنده در نهادهای ذیربط تحت تأثیر قرار بگیرند تا گرفتن امتیاز برای این مقام بلندپایه راحتتر شود. در شرایطی که کمیته استیناف انتخابات هنوز تصمیمی اتخاذ نکرده و روز شنبه، ۲۰ بهمن ماه با توجه به استعلامهای نهایی آرای خود را اعلام و سپس دبیرخانه انتخابات لیست نهایی نامزدها را منتشر میکند.
در حال حاضر، به نظر میرسد علی کفاشیان و شهابالدین عزیزیخادم برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال مشکلی نداشته باشند و کمیته استیناف نیز رأی کمیته بدوی را تغییر دهد، اما مهدی تاج که با توجه به ائتلافش با بهاروند و عابدینی، نامزد اصلی سه گزینه دیگر است باید منتظر تصمیم نهادهای ذیربط باشد. چراکه حکم محکومیت کیفری او و اجرای آن در قوه قضاییه، به معنای سوءپیشینه منفی رئیس فعلی فدراسیون فوتبال است و مانع از حضور تاج در انتخابات خواهد شد. طبق بند ۹ ماده ۲۰ و بخش (ب) بند ۴ ماده ۳۹ اساسنامه فدراسیون فوتبال نامزد ریاست فدراسیون فوتبال باید سوءپیشینه عدم محکومیت کیفری ارائه کند که محکومیت تاج، سوءپیشینه کیفری او را منفی میکند و بر مبنای اساسنامه اجازه حضور در انتخابات را ندارد.
دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز میشود
زیرنویس را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: ایتا | تلگرام | اینستاگرام | توییتر