پس از آنکه ریس جمهور به صورت نمادین طرح ملی خشت گذاری در یک مدرسه در حال ساخت را آغاز کرد دعوای درونی اصلاح طلبان هم شروع شد.
به گزارش زیرنویس، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در واکنش به بیل زنی مسعود پزشکیان رئیس جمهوری در مدرسه ای در استان خوزستان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
در دولت هم این کار موافق و مخالف داشت، اما آقای پزشکیان تصمیم خود را گرفته بود.
به نظرم باید گذاشت او خودش باشد، با شیوه های خودش.
او می خواهد مدیران اتوکشیده را تکان دهد و با کاپشن پوشی و بیل در دست گرفتن و … سنت رایج مدیریتی را برهم زند.
آیا می تواند؟ منتظر بمانیم شاید بتواند.
رفتار پزشکیان احمدی نژادی بود!/ روحانی مراقب جایگاه ریاست جمهوری بود
جواد روح، سردبیر روزنامه کرباسچی در انتقاد از رفتار نمادین رئیس جمهور نوشت: شخصا با این کار مسعود پزشکیان و هر رئیسجمهور و دولتمرد دیگری مخالفم.
وی در بخش های دیگری از مطلب خود نوشت:
*فردای روز تاییدصلاحیت هم از او پرسیدم، یک سوال جدی در مورد شما از جهت نوع رفتار و گفتار و شعار عدالتخواهی که سر میدهید، این است که چه فرقی با محمود احمدینژاد دارید؟
*آن روز، پزشکیان خیلی از سوال من عصبانی شد و گفت تفکر و رفتارم هیچ نسبتی با احمدینژاد ندارد.
*رفتار امروز بیش از هرچیز یادآور همان تفکر احمدینژادی است؛ هرچند بگوییم پزشکیان اصالتا اینگونه است و احمدینژاد نمایش بازی میکرد. باز هم تفاوتی نمیکند.
*یکی از دلایلی که چنین با حسن روحانی دشمن هستند، این بود که او نهتنها جایگاه دولت و رئیسجمهور را فرو نمیکاست؛ بلکه در جهت ارتقای آن گام برمیداشت. خاتمی نیز کموبیش چنین بود. هاشمی هم در دوران ریاستجمهوریاش تا حد زیادی این وجهه را داشت.
پوپولیسم؟
گردانندگان هم میهن به اعلام موضع سردبیر هم اکتفا نکردند و این روزنامه در صفحه نخست امروز خود رسما رئیس جمهور را به پوپولیسم متهم کرد اما سعی کرد با یک علامت سوال از شدت انتقاد بکاهد.
سازندگی بهجای پولپاشی
اما روزنامه سازندگی در مطلبی به قلم منتجبی سردبیر این روزنامه از رفتار پزشکیان دفاع کرد و آن را عمل گرایی دانست.
سازندگی نوشت: «انتشار یک عکس از رئیسجمهور ایران، درحالی که لباس کارگری پوشیده، بیل در دست گرفته و ملاتی از سیمان را روی دیواری کوتاه میریزد تا دیوار مدرسهای بالا رود، موجی از واکنشها را در برداشت. برخی او را به پوپولیسم متهم کردند و رفتارش را همتراز کارهای احمدینژاد و ابراهیم رئیسی خواندند که به بازآفرینی پوپولیسم دامن میزند و برخی دیگر که مدافع او بودند با تعجب سکوت کردند. اما آیا کار پزشکیان رفتاری پوپولیستی بود؟ نه چنین نیست. اول آنکه، پزشکیان در محافل درونی قدرت اعلام کرده همین یک دور رئیسجمهور میماند و قصد ندارد دوره بعد در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کند. دوم آنکه، در ماههای پیشرو، انتخاباتی در پیش نیست که او و اطرافیانش نیازمند جمع کردن رای باشند تا به کارهای پوپولیستی روی بیاورند و سوم آنکه، تفاوت پزشکیان با احمدینژاد و رئیسی در این است که احمدینژاد با برداشت از جیب مردم، پولپاشی و خلق تورم میکرد، رئیسی نیز با آن جمله «ناهار خوردهاید» به دنبال مُسکن مقطعی بود اما پیام پوشیدن لباس کارگری پزشکیان، «سازندگی» است. پس پزشکیان نهتنها پوپولیست نیست، بلکه وجهی از پراگماتسیم را بهعنوان تنها راه موجود نشان داد: عملگرایی به جای عوامگرایی. اما او در چه استانی این پیام را صادر کرد؟ خوزستان».