چرا فلسطینی‌ها به طوفان نیاز داشتند، برایش ایستادند و حالا شادند؟!
چرا فلسطینی‌ها به طوفان نیاز داشتند، برایش ایستادند و حالا شادند؟!

چرا حتی در زمان اوج حملات رژیم اکثر فلسطینی‌ها در کرانه و غزه نظرشان این بود که تصمیم حماس برای حمله ۷ اکتبر درست بود؟ این نظرسنجی را موسسه معتبر پیو انجام داده بود. برخی می‌پرسند اگر طوفان‌الاقصی نمی‌شد چه می‌شد؟  صبح بعد از طوفان با صبح قبل از طوفان چه فرقی دارد؟ ۱.مرگ تدریجی […]

چرا حتی در زمان اوج حملات رژیم اکثر فلسطینی‌ها در کرانه و غزه نظرشان این بود که تصمیم حماس برای حمله ۷ اکتبر درست بود؟ این نظرسنجی را موسسه معتبر پیو انجام داده بود. برخی می‌پرسند اگر طوفان‌الاقصی نمی‌شد چه می‌شد؟ 

صبح بعد از طوفان با صبح قبل از طوفان چه فرقی دارد؟

۱.مرگ تدریجی در فراموشی: از ۲۰۰۷، غزه تحت محاصره شدید بود. بنا به گزارش سازمان ملل، ۸۰% مردم به کمک‌های بشردوستانه وابسته شده بودند و ۶۸% کودکان با ناامنی غذایی مواجه بودند. سیستم بهداشت و درمان غزه در حال فروپاشی بود و مردم از فقر و سوءتغذیه رنج می‌بردند. طوفان‌الاقصی غزه را دوباره به مرکز توجه جهانی آورد، جایی که مردم بین مرگ تدریجی و تلاش برای آزادی، دومی را انتخاب کردند.

۲.توسعه اشغال‌گری و شهرک‌سازی: در سال ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی شهرک‌سازی و آواره‌سازی فلسطینی‌ها را افزایش داد. تعداد حملات شهرک‌نشین‌ها به ۲۰۰ مورد رسید و فلسطینی‌ها در کرانه و قدس شرقی تحت فشارهای روزافزون قرار داشتند. این وضعیت باعث شده بود که حتی قبل از طوفان‌،  عملیات‌هایی مانند شمشیر قدس صورت گیرد.

۳.تخریب مسجدالاقصی: رژیم صهیونیستی سیاست یهودی‌سازی قدس را دنبال می‌کرد و در تلاش بود تا مسجدالاقصی را تخریب و معبد سلیمان را بر روی ویرانه‌های آن بسازد. ضرب و شتم نمازگزاران و ورود صهیونیست‌ها با گاوهای سرخ، پاره کردن قرآن، اشغال خانه‌های فلسطینی و آوار‌ه‌سازی آن‌ها در قدس شرقی و… از نشانه‌های بزرگ این اقدام بود. 

۴.روند اسیرگیری: در نیمه اول ۲۰۲۳، اسرائیل ۲ هزار فلسطینی از جمله کودکان و زنان را به زندان‌های سخت و  وخیم برد. حالا طوفان‌الاقصی فرصتی شده است تا بسیاری از این اسیران آزاد شوند.

۵. کوریدور حیاتی: پروژه ای‌مک قرار بود یک مسیر ترانزیتی استراتژیک باشد تا اسرائیل را به اروپا متصل کند و از طریق آن، روابط اقتصادی و امنیتی رژیم صهیونیستی با غرب تقویت شود. این پروژه به ضرر ایران و منطقه بود. اما طوفان‌الاقصی همه نقشه‌های رژیم را به هم ریخت و این پروژه فعلا قابل تحقق نیست.

۶. میخ آخر عادی‌سازی: عربستان سعودی به عنوان مهم‌ترین کشور عربی، در آستانه عادی‌سازی روابط با اسرائیل بود. اما طوفان‌الاقصی روند عادی‌سازی را متوقف کرد و اکنون هیچ کشوری نمی‌تواند به راحتی روابط خود را با اسرائیل عادی کند.

حالا اهالی فلسطین و دلبستگان مقاومت از این اتفاقات شاد هستند اما همه این‌ها به معنی پایان نیست. این مرحله بخش مهمی از کشاکش مقاومت با اشغالگران و امریکا برای رسیدن به نظم آینده و ترسیم زندگی مطلوب است اما همه آن هم نیست.

+