نیمرو یا آب‌پز، کدام بهتر است؟
نیمرو یا آب‌پز، کدام بهتر است؟

تخم مرغ آب‌پز از نظر کالری دست بالا را دارد. یک تخم مرغ آب‌پز تقریباً ۷۸ کالری دارد و تقریباً هیچ چربی ندارد. املت به دلیل مواد تشکیل دهنده می‌تواند کالری بسیار متغیری داشته باشد. از یک طرف، سبزیجات در املت، افزودنی‌های سالمی هستند. به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ تخم مرغ آب پز […]

تخم مرغ آب‌پز از نظر کالری دست بالا را دارد. یک تخم مرغ آب‌پز تقریباً ۷۸ کالری دارد و تقریباً هیچ چربی ندارد. املت به دلیل مواد تشکیل دهنده می‌تواند کالری بسیار متغیری داشته باشد. از یک طرف، سبزیجات در املت، افزودنی‌های سالمی هستند.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ تخم مرغ آب پز و املت فواید تغذیه‌ای مشخصی دارند. تخم مرغ آب پز یک انتخاب کم کالری و غنی از پروتئین است که برای وعده‌های غذایی سریع ایده‌آل است. املت‌ها تطبیق پذیری دارند و در آ]ن‌ها سبزیجات و مواد مغذی می‌تواند اضافه شود، اما برای مدیریت مصرف کالری و چربی نیاز به انتخاب دقیق مواد وجود دارد. هر دو منبع خوبی از پروتئین و ویتامین‌های ضروری هستند و نگرانی‌های کلسترول در حال حاضر کمتر به عنوان یک عامل رژیم غذایی مطرح است.

تخم مرغ منبع تغذیه، سرشار از پروتئین و ویتامین‌های ضروری است. وقتی صحبت از گنجاندن تخم مرغ در یک رژیم غذایی سالم به میان می‌آید، بسیاری از مردم تخم مرغ آب‌پز و املت را انتخاب می کنند. اغلب افراد در صبحانه از هر دو گزینه غذایی لذت می‌برند. در حالی که هر دو گزینه خوشمزه و راحت هستند، اما از نظر محتوای غذایی، کالری و فواید سلامتی متفاوت هستند.

ارزش غذایی تخم مرغ آب‌پز

تخم مرغ آب‌پز یکی از سالم‌ترین راه‌ها برای لذت بردن از تخم مرغ در نظر گرفته می‌شود. آماده‌سازی آن ساده است و بیشتر مواد مغذی را بدون افزودن مواد اضافی در خود دارد. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، یک تخم مرغ پخته شده حاوی تقریباً ۶ گرم پروتئین با کیفیت بالا است که آن را به گزینه‌ای عالی برای رشد و ترمیم عضلات تبدیل می‌کند. علاوه بر این، تخم مرغ آب‌پز ویتامین‌های ضروری مانند B12، A و D را همراه با مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم و روی فراهم می‌کند. همچنین به سیر کردن بدن کمک می‌کند و در نتیجه به خلاص شدن از شر اشتهای ناخواسته و افزایش وزن کمک می‌کند. تخم مرغ حاوی کولین است، یک ماده مغذی ضروری برای رشد مغز، عملکرد حافظه و سلامت کلی شناختی. آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین موجود در تخم مرغ از دژنراسیون ماکولا(پیری ژن) مرتبط با افزایش سن محافظت می‌کنند و باعث تقویت بینایی می‌شوند. تخم مرغ آب‌پز برای معده ملایم است و برای افرادی که در حال بهبودی از بیماری هستند یا دارای هضم حساس هستند گزینه خوبی است. کلسیم و ویتامین D موجود در تخم مرغ آب‌پز باعث تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد. تخم‌مرغ سرشار از آهن است که به انتقال اکسیژن کمک می‌کند و خطر کم خونی را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، تخم مرغ آب‌پز سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که به محافظت در برابر پیر چشمی مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند. مطالعه‌ای که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده، اهمیت این مواد مغذی را برای سلامت کلی نشان می‌دهد. با حدود ۷۸ کالری در هر تخم مرغ آب‌پز بزرگ، این ماده غذایی یک گزینه کم کالری است که به خوبی در برنامه‌های مدیریت وزن قرار می‌گیرند.

ارزش غذایی املت یا نیمرو

املت با استفاده از مواد پرکننده مختلف مانند سبزیجات، پنیر و حتی گوشت، روشی همه کاره برای لذت بردن از تخم مرغ ارائه میدهند. این انعطاف‌پذیری می‌تواند پروفایل تغذیه‌ای را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. به عنوان مثال، افزودن سبزیجات، محتوای فیبر را افزایش می‌دهد و ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری را فراهم می‌کند. با این حال، ارزش غذایی یک املت بسته به مواد مورد استفاده می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در حالی که املت ساده‌ای که فقط با تخم مرغ درست می‌شود ممکن است دارای پروتئین مشابه با تخم مرغ آب پز باشد، افزودن پنیر یا روغن‌های آشپزی می‌تواند کالری و چربی‌های ناسالم را افزایش دهد. کولین موجود در تخم مرغ باعث رشد مغز و بهبود حافظه و عملکرد شناختی می‌شود. با این حال، مصرف تخم مرغ در زمان مناسب برای بهره‌مندی از فواید آن نیز مهم است.

املت همچنین حاوی چربی‌های سالم از خود تخم مرغ است که برای سلامت قلب مفید است. این چربی‌ها شامل چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که می‌توانند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند. با این حال، توجه به مقدار پنیر یا روغن در طول پخت و پز برای جلوگیری از مصرف بیش از حد کالری مهم است و می‌تواند به طور طبیعی بر سطح کلسترول تأثیر بگذارد.

مقایسه کالری

تخم مرغ آب‌پز از نظر کالری دست بالا را دارد. یک تخم مرغ آب پز تقریباً ۷۸ کالری دارد و تقریباً هیچ چربی ندارد. املت به دلیل مواد تشکیل دهنده می‌تواند کالری بسیار متغیری داشته باشد. از یک طرف، سبزیجات در املت، افزودنی‌های سالمی هستند. با این حال، پنیر یا روغن‌هایی که با سس اضافی استفاده می‌شوند می‌توانند سطح کالری را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. بنابراین، اگر قصد تنظیم کالری دریافتی دارید، تخم مرغ آب‌پز ترجیح داده می‌شود.

محتوای کلسترول

هم تخم مرغ آب‌پز و هم املت حاوی کلسترول هستند که عمدتاً در زرده وجود دارد. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که کلسترول رژیم غذایی به طور قابل توجهی بر سطح کلسترول خون تأثیر نمی‌گذارد. بر اساس انتشارات سلامت هاروارد، بدن ما کلسترول را عمدتاً از طریق چربی‌های اشباع و ترانس در رژیم غذایی ما تولید می‌کند و نه از منابع غذایی مانند تخم مرغ. بنابراین، در حالی که یک تخم مرغ آب‌پز حدود ۱۸۶ میلی گرم کلسترول دارد، املت تهیه شده با زرده کمتر یا فقط سفیده تخم مرغ به کاهش مصرف کلسترول بدون کاهش پروتئین کمک می‌کند.

کدام سالم‌تر است؟

خوب، این بستگی به اهداف و ترجیحات رژیم دارد. تخم مرغ آب‌پز آسان و دارای مواد مغذی بدون مواد افزودنی است و فاقد چربی‌های ناسالم است. آنها برای یک وعده غذایی سریعِ غنی از پروتئین مناسب هستند که زمان آماده سازی کمتری می‌خواهد. از سوی دیگر املت‌ها با افزودن‌های اضافی مانند سبزیجات و وقتی که بدون مقادیر بیش از حد پنیر یا روغن‌های مضر تهیه می‌شوند، فضایی را برای افزودن ارزش غذایی بیشتر باقی می‌گذارند. آنها می‌توانند یک گزینه غذایی حتی رضایت‌بخش‌تر از آب‌پز را ایجاد کنند.

تخم مرغ آب‌پز و املت فواید سلامت فردی خود را دارند. تخم مرغ آب‌پز با کالری کم بسیار ساده است، در حالی که املت‌ها در صورت پر شدن از مواد سالم، تنوع و احتمالاً مصرف مواد مغذی بیشتری را ارائه می‌دهند. انتخاب نهایی به ترجیحات و اهداف شخصی شما برای رژیم غذایی شما بستگی دارد. با این حال، قبل از اینکه چیزی به رژیم غذایی خود اضافه کنید، به دنبال راهنمایی پزشکی باشید.

وقتی بیش از حد تخم مرغ می‌خورید چه اتفاقی می‌افتد؟

خوردن بیش از حد تخم مرغ می‌تواند منجر به مشکلات بالقوه سلامتی مانند کلسترول بالا شود. در حالی که تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و مواد مغذی ضروری است، مصرف بیش از حد ممکن است سطح کلسترول بد LDL را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماری قلبی را برای برخی افراد، به ویژه آنهایی که کلسترول موجود یا بیماری‌های مرتبط با قلب دارند، افزایش دهد. خوردن بیش از حد تخم مرغ همچنین می‌تواند منجر به یک رژیم غذایی نامتعادل و منجر به کمبود تنوع در منابع غذایی شود. در واقع، مصرف مقادیر زیاد تخم مرغ به طور منظم ممکن است کلیه‌ها را در افرادی که از قبل مشکلات کلیوی دارند به دلیل بار پروتئین بالا، تحت فشار قرار دهد. اعتدال برای لذت بردن از مزایای سلامتی تخم مرغ و در عین حال به حداقل رساندن خطرات احتمالی کلیدی است.

+