صادق رئیسیکیا – افشاگری اخیر رئیس کمیته بدوی انتخابات فدراسیون فوتبال، پیچیدگی و رازآلود بودن هرچه تمام مدیران این فدراسیون را بیش از پیش به نمایش گذاشت. به گزارش سرویس ورزشی تابناک، نامه اخیر رئیس پیشین کمیته بدوی انتخاباتی فدراسیون فوتبال که دربردارنده چالشها و نکات بسیار مهم درباره روند انتخابات فدراسیون فوتبال است، فقط […]
صادق رئیسیکیا – افشاگری اخیر رئیس کمیته بدوی انتخابات فدراسیون فوتبال، پیچیدگی و رازآلود بودن هرچه تمام مدیران این فدراسیون را بیش از پیش به نمایش گذاشت.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، نامه اخیر رئیس پیشین کمیته بدوی انتخاباتی فدراسیون فوتبال که دربردارنده چالشها و نکات بسیار مهم درباره روند انتخابات فدراسیون فوتبال است، فقط جنبه حقوقی ندارد.
هرچند جنبه حقوقی ایرادات و چالشهای مطروحه از سوی آقای فلاحتی، بسیار اساسی و جدی است و بایستی فدراسیون نسبت به آنها پاسخ قانع کننده و مستند ارائه کند، اما اهمیت نکات مطروحه از سوی ایشان را نمیشود به جنبه حقوقی محدود و منحصر کرد.
مسائلی که آقای فلاحتی در افشاگری و نامه اخیرشان مطرح کردهاند از جنبه مدیریتی بسیار حائز اهمیت است. به ویژه از جنبه شفافیت در مدیریت بر فدراسیون فوتبال. هنگامی که صحبت از شفافیت میشود بسیاری از دوستان تصور میکنند شفافیت فقط جنبه مالی دارد. در حالی که جنبههای اطلاعاتی و مدیریتی شفافیت از جنبههای مالی آن بسیار با اهمیتتر هستند.
در عرصه اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، نباید بنگاهها را با رازآلودگی و انبوهی از ابهام اداره کرد. فدراسیون فوتبال یک بنگاه چندوجهی تأثیرگذار است. هم وجهه اجتماعی بزرگی دارد و به واسطه آنکه فوتبال مورد توجه و اقبال اغلب مردم قرار گرفته، به کانون ترویج و تبلیغ بنگاههای اقتصادی تبدیل شده است.
همچنین به واسطه آنکه فوتبال در شکل دادن به رفتار افراد جامعه تاثیرگذار است، ازجنبههای فرهنگی و تربیتی و اجتماعی بزرگی برخوردار میشود. چنین بنگاهی را نمیتوان رازآلوده اداره کرد و نباید اداره آن را به صورت مستمر به جنجال و ابهام و دلزدگی آلوده کرد. در مدیریت بر فدراسیون فوتبال باید همه چیز آشکار و شفاف باشد.
چگونگی و چرایی انتخاب رئیس و هیات رئیسه فدراسیون فوتبال باید شفاف باشد. روندهای انتخاباتی فدراسیون فوتبال در همه سطوح و ارکان باید شفاف باشد و درباره آن مستمرا و به موقع، باید اطلاع رسانی شود. زمان و چرایی برگزاری جلسات کمیتههای فدراسیون فوتبال باید شفاف باشد و درباره آن اطلاعرسانی مسئولانه و به هنگام شود.
بودجه و هزینه و درآمد فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ و هیئتهای فوتبال باید شفاف باشد. مقررات و مصوبات فدراسیون فوتبال در همه سطوح باید با طور دقیق و مسئولانه و به هنگام در دسترس همگان قرار گیرد و همانند اینها.
اقتضائات مدیریت بر فوتبال و ورزش به ما حکم میکند که هیچ اتاق تاریکی و منطقه و مسئله رازآلودی در اداره فدراسیون فوتبال نباید وجود داشته باشد. به طور مثال؛ آقای فلاحتی در نامه افشاگرانه خود اعلام داشتهاند که به بهانه در دسترس نبودن ایشان را از عضویت در کمیته انتخاباتی بدوی فدراسیون فوتبال کنار گذاشتهاند.
آیا میتوان پذیرفت مقامی به بزرگی ریاست کمیته بدوی انتخاباتی فدراسیون فوتبال در آستانه انتخابات در دسترس نبوده و هیچگونه اطلاع رسانی درباره در دسترس نبودن ایشان صورت نگرفته است؟!
در دسترس نبودن رئیس کمیته بدوی انتخاباتی فدراسیون فوتبال در آستانه انتخابات در مفهوم و تعریف عرفی آن بدین معناست که ایشان یک ماه یا یک هفته است که در پایتخت کشور در دسترس نیست. در این فرض؛ چرا درباره در دسترس نبودن ایشان هیچگونه اطلاعرسانی نشده است؟
چگونه است که مثلاً درباره بیماری و فرایند درمان بعضی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال، انبوهی از اطلاعرسانی، صورت میگیرد ولی درباره در دسترس نبودن رئیس کمیته انتخاباتی فدراسیون فوتبال در آستانه برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال هیچگونه اطلاعرسانی صورت نمیگیرد؟!
این تعارضات و ابهامات به ویژه اگر به روند تکراری و روزمره در فدراسیون فوتبال تبدیل شوند، به شدت و به طرز ویرانگری به سرمایه اجتماعی فوتبال و اعتماد عمومی به فدراسیون فوتبال آسیب میزند. مدیریت بر فدراسیون فوتبال در همه سطوح از مجمع عمومی گرفته تا برگزاری یک مسابقه در پایینترین سطح لیگ باید مبتنی بر شفافیت باشد.
مسأیل مطروحه از سوی آقای فلاحتی در حدی مهم و بزرگ است که میتواند حتی اعتبار انتخابات فدراسیون فوتبال در اسفندماه ۱۴۰۳ را زیر سؤال ببرد. بنابراین؛ ضرورت دارد فدراسیون فوتبال به همه چالشها و ایراداتی که ایشان مطرح کردند به گونهای دقیق، شفاف و مسئولانه پاسخ دهد.