آیا فشار حداکثری ترامپ علیه ایران جواب می‌دهد؟!
آیا فشار حداکثری ترامپ علیه ایران جواب می‌دهد؟!

رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، با بیان این مطلب گزارش داد، ترامپ دیگر نمی‌تواند سیاست فشار حداکثری را در قبال ایران پیاده کند. به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، نشریه «هیل» با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۱۸ تحت‌فشار شدیدی قرار داشت، اذعان کرد که […]

رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، با بیان این مطلب گزارش داد، ترامپ دیگر نمی‌تواند سیاست فشار حداکثری را در قبال ایران پیاده کند.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، نشریه «هیل» با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۱۸ تحت‌فشار شدیدی قرار داشت، اذعان کرد که اکنون شرایط متفاوت است.

بر اساس این گزارش، حمایت تمام‌عیار ایالات متحده از جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان موجب کاهش حمایت داخلی از دولت آمریکا شده و از سوی دیگر، کشورهای غرب آسیا تکرار سیاست فشار حداکثری را عامل تشدید تنش‌های منطقه می‌دانند.

هیل همچنین با اشاره به احیای روابط ایران و عربستان سعودی در یک سال گذشته، به دیدار اخیر «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی اشاره کرد و یادآور شد: «فرماندهان نظامی آنها در ماه میلادی گذشته مذاکرات دفاعی داشتند و دو کشور در حال تقویت روابط اقتصادی خود هستند.»

علاوه بر این، روسای جمهور امارات و ایران در ماه اکتبر دیدار کردند و تجارت میان این دو کشور در حال افزایش است. قطر هم که یک میدان گازی مشترک با ایران دارد، سعی دارد روابط اقتصادی خود با تهران را تقویت کند.

از سوی دیگر، بازار نفت نیز از سال ۲۰۱۸ تغییر کرده است. صادرات نفت ایران که در نیمه دوم سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به دلیل تحریم‌های دوران ترامپ به زیر ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود، از سال ۲۰۲۱ روند افزایشی داشته و هر سال تقویت شده است.

ایران همچنین سازوکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها طراحی کرده و ناوگان نفت‌کش‌های خود را تقویت کرده است. حتی اگر سیاست «فشار حداکثری» دوباره از سر گرفته شود، کشورهای زیادی هستند که از تحریم آمریکا نمی‌ترسند و به خرید نفت از ایران ادامه خواهند داد.

رسانه آمریکایی در این گزارش به بنیان‌های سیاست خارجی دولت جدید ایران اشاره کرد، دولتی که بر لزوم ایجاد یک منطقه قوی تاکید کرده، همسایگان خود را در اولویت قرار داده، خواستار برقراری گفتگوی سازنده با اروپا شده و از واشنگتن خواسته است «با واقعیت کنار بیاید.»

روزنامه هیل همچنین به اظهارات ترامپ و «جی دی ونس» معاون وی در روزهای انتخابات اشاره کرد. ونس و ترامپ در آن روزها تاکید کردند که تمایلی به ورود به جنگ با ایران ندارند؛ زیرا این کار را بسیار پرهزینه ارزیابی می‌کنند.

این‌ها همه در حالی است که تقویت رابطه ایران با چین و روسیه به توان تهران برای مقاومت در برابر تحریم‌های ایالات متحده افزوده است. ایران و چین در اوایل سال ۲۰۲۱ یک توافقنامه همکاری جامع راهبردی ۲۵ ساله امضا کردند که روابط دوجانبه را تقویت کرده و سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، حمل‌ونقل و تولید ایران را در پی دارد.

به نوشته هیل روسیه نیز جت‌های جنگنده سوخو-۳۵، بالگردهای تهاجمی می ۲۸ و هواپیماهای آموزشی یاک ۱۳۰ را به ایران تحویل داده است.

تجارت غیرنظامی تهران و مسکو نیز افزایش یافته است. صادرات روسیه به ایران در یک سال گذشته ۲۷ درصد و صادرات ایران به روسیه ۱۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که هر دو طرف توافق کردند تجارت خود را با ارزهایی غیر از دلار آمریکا توسعه دهند. همچنین روسیه وعده داده است ۴۰ میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری کند.

روزنامه هیل با اشاره به اینکه ایران بودجه نظامی خود را افزایش داده است، تاکید کرد که این امر نشان می‌دهد ایران برای مذاکره آماده است اما نه تحت فشار.

این روزنامه با تاکید بر اینکه ترامپ ورود به جنگ با ایران را برای اقتصاد آمریکا مخرب می‌داند، گزارش داد که تحریم و درگیری‌های نظامی مقطعی از طریق رژیم صهیونیستی ممکن است موجب سال‌ها درگیری در سطح پایین شود، امری که به سود افراطگرایان آمریکایی و صهیونیستی خواهد بود.

+