به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا؛ کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای انتخاب نوع روغن زیتون از نظر خواص تغذیهای به ترتیب روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون بکر و روغن زیتون تصفیه شده مناسب هستند. ندا فرح بخش در خصوص انواع روغن زیتون اظهار کرد: انواع روغن زیتون به […]
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا؛ کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای انتخاب نوع روغن زیتون از نظر خواص تغذیهای به ترتیب روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون بکر و روغن زیتون تصفیه شده مناسب هستند.
ندا فرح بخش در خصوص انواع روغن زیتون اظهار کرد: انواع روغن زیتون به روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون بکر و روغن زیتون تصفیهشده تقسیم میشوند.
وی افزود: روغن زیتون به ویژه در نوع بکر و فرابکر آن به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی و ویتامین E، بتاکاروتن و نیز مقایر بالای اسید اولئیک (حدود ۷۰درصد) یک روغن ممتاز است.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: استفاده از نوع بکر و فرابکر این روغن به دلیل نقطه دود پایین برای سرخ کردنی ممنوع است و صرفا امکان استفاده در پخت و پز و سالاد را دارد اما نوع تصفیه آن امکان استفاده برای سرخ کردنیهای سطحی را دارد. این روغن دارای بیشترین اسید چرب غیراشباع تک باند است که نه تنها برای قلب، بلکه برای پوست نیز بسیار مفید است اما این روغن را نیز مانند سایر روغنها نمیتوان برای طولانی مدت حرارت داد زیرا احتمال تشکیل برخی ترکیبات سرطانزا در چنین شرایطی وجود خواهد داشت.
فرح بخش عنوان کرد: برخی از افراد روغن زیتون را به دو نوع میشناسند؛ با بو و بدون بو. در حالی که روغن زیتون انواع مختلفی دارد که هر کدام خواص و کارایی منحصر به خود را دارند. به دلیل همین تنوع در نوع روغن زیتون، قیمتهای متفاوتی نیز به آنها اختصاص داده شده است. تفاوت این روغنهای زیتون در نحوه و میزان فرآوری و روغنگیری آنها از میوه درخت زیتون است.
روغن زیتون فرابکر و بکر را بشناسید
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: هر دو روغن بکر و فرابکر تصفیهنشده هستند. فرآیند تولید این نوع روغن زیتون به گونهای است که از مواد شیمیایی و گرما برای استخراج روغن از میوه زیتون استفاده نمیشود و تنها تحت فشار روغن زیتون استخراج میشود.
وی افزود: هر دو روغن زیتون بکر و فرابکر میزان بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و اسید چرب امگا ۹ دارند که برای قلب و عروق و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید هستند. برای انتخاب نوع روغن زیتون از نظر خواص تغذیهای به ترتیب روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون بکر و روغن زیتون تصفیهشده مناسب هستند.
فرح بخش ادامه داد: از نظر طعم نیز روغن زیتون بکر طعم ملایمتری از روغن زیتون فرابکر دارد. روغن زیتون بکر، در دسته روغنهای زیتون بودار قرار دارد و در زمان خوردن این نوع روغن، طعم و بوی زیتون کاملا حس میشود.
روغن زیتون تصفیهشده برای سرخ کردنی مناسب است؟
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روغن زیتون تصفیه شده به گونهای فرآوری میشود که بیبو است و درجه حرارت بیشتری را نسبت به روغن زیتون بکر تحمل میکند. روغن زیتون تصفیه شده علاوه بر پختوپز و سالاد، برای سرخ کردنی سطحی نیز مناسب است. این روغن به دلیل تصفیه شدن، بو و مزه تندی ندارد و برای کسانی که به بو و مزه روغن زیتون بکر علاقهای ندارند مناسب است.
وی افزود: روغن زیتون تصفیهشده برای تفت دادن بسیار مناسب است اما بهتر است این کار با شعله کم و مدت زمان کوتاهتر انجام شود.
ترتیب روغنها از نظر میزان بالای امگا ۳، ۶ و ۹
فرح بخش ادامه داد: روغن گلرنگ، زیتون، کانولا، بادام زمینی، پالم، ذرت، کره، سویا، تخم پنبه دانه، تخم کتان و آفتابگردان به ترتیب دارای بیشترین امگا ۹، روغنهای آفتابگردان، ذرت، سویا، تخم پنبه دانه، بادام زمینی، کنولا، تخم کتان، گلرنگ، پالم، زیتون، کره و نارگیل به ترتیب دارای بالاترین امگا ۶ و روغن کانولا و گردو، سویا، ذرت و روغن زیتون به ترتیب دارای بیشترین امگا ۳ هستند.