مطالعه جدیدی نشان میدهد گفتگوی منظم مادران با نوزادان درباره احساسات آنها، با سطوح بالاتر اکسیتوسین در آنها مرتبط است. به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ اکسیتوسین، هورمونی حیاتی برای پیوندهای اجتماعی و رشد عاطفی، تحت تأثیر شیوهای است که مادران به حالات درونی کودک خود در طی گفتگو با او، اشاره میکنند.محققان دریافتند […]
مطالعه جدیدی نشان میدهد گفتگوی منظم مادران با نوزادان درباره احساسات آنها، با سطوح بالاتر اکسیتوسین در آنها مرتبط است.
به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ اکسیتوسین، هورمونی حیاتی برای پیوندهای اجتماعی و رشد عاطفی، تحت تأثیر شیوهای است که مادران به حالات درونی کودک خود در طی گفتگو با او، اشاره میکنند.محققان دریافتند که گفتار عاطفی حساس، مانند توصیف هیجان کودک یا بازتاب احساسات او، این ارتباط روانشناختی-زیستی را تقویت میکند.
به عنوان مثال، وقتی کودکی علاقه خود را به یک اسباببازی نشان میدهد، والدینی که درک درستی از حالت درونی کودک دارند ممکن است بگویند: «اوه، تو این اسباببازی را دوست داری» یا «تو هیجانزدهای» و ممکن است حرکات یا حالات چهره کودک را تقلید کنند.
به این ترتیب، والدین تجربه درونی کودک را بازتاب میدهند، و نتایج جدید نشان میدهد که این امر بر سیستم اکسیتوسین نوزاد نیز تأثیر میگذارد.مشاهده شده مادرانی که دچار افسردگی پس از زایمان هستند، کمتر در این رفتار درگیر میشوند که این موضوع فرصتهای حمایت هدفمند از مادران برای رشد اجتماعی کودکان را آشکار میسازد.
جزئیات بیشتر تحقیق
مطالعه جدید محققان دانشگاه کالج لندن نشان میدهد نوزادانی که مادرانشان به طور منظم از زبان برای توصیف افکار یا احساسات آنها استفاده میکنند، سطوح بالاتری از هورمون اکسیتوسین دارند.اکسیتوسین، هورمونی که در طیف گستردهای از فرآیندهای روانشناختی نقش دارد، اهمیت محوری در روابط اجتماعی دارد و در شکلگیری پیوند میان والدین و کودک، اعتماد و درک اجتماعی در طول زندگی تأثیرگذار است.در این پژوهش که در مجله «توسعه و آسیبشناسی روانی» منتشر شده، ۶۲ مادر جدید با دامنه سنی ۲۳ تا ۴۴ سال که نوزادانی سه تا نه ماهه داشتند، در حال تعامل طبیعی با کودکان خود به مدت پنج دقیقه فیلمبرداری شدند.
محققان با تحلیل ویدیوها، میزان دقت مادران در اشاره به تجربیات درونی نوزاد (مانند افکار، احساسات، تمایلات و ادراکات) را بررسی کردند.آنها همچنین نمونههای بزاق نوزادان را جمعآوری و سطح هورمون اکسیتوسین را اندازهگیری کردند. در تحلیل ارتباط میان این دو شاخص، محققان یک همبستگی مثبت را کشف کردند.
کشفی برای اولین بار
دکتر کیت لیندلی بارون-کوهن، محقق ارشد مطالعه از دانشکده روانشناسی و علوم زبان دانشگاه کالج لندن، میگوید: «مدتها مشخص بوده که هورمون اکسیتوسین در روابط اجتماعی صمیمانه، از جمله پیوند دلبستگی میان مادر و کودک نقش دارد.»او میافزاید: «ما برای اولین بار کشف کردهایم که میزان صحبت کردن مادر با نوزاد در مورد افکار و احساسات نوزاد، مستقیماً با سطح اکسیتوسین نوزاد مرتبط است. این نشان میدهد که اکسیتوسین در تنظیم تجربیات اجتماعی اولیه کودکان نقش دارد، و این خود توسط نحوه تعامل والدین با نوزاد شکل میگیرد.»
این تیم همچنین دریافت که مادرانی که دچار افسردگی پس از زایمان بودند، نسبت به بقیه مادران، کمتر به حالات درونی نوزادان خود اشاره میکردند.دکتر لیندلی بارون-کوئن در این خصوص میگوید: «این مطالعه یک ارتباط روانزیستی جدید بین مادران و نوزادانشان را نشان میدهد، که در آن گفتار حساس عاطفی مادر در سطح هورمونهای نوزادش منعکس میشود. این امر نقش کلیدی مادران را در رشد اولیه کودکشان برجسته میکند و نشان میدهد که چگونه میتوان از مادرانی که دچار افسردگی هستند حمایت کرد تا رشد اجتماعی کودکشان را تسهیل کنند.»