به گزارش خبرنگار تابناک از هرمزگان، تاکنون ۲۱ استان کشور استاندار خود را شناختند. هرمزگان را باید در زمره آخرین استانهای کشور دانست که استاندارش از هیئت دولت رأی اعتماد میگیرد. اما فضای رسانهای و مجازی سخت مشغول گمانه زنی است. آیا دولت چهاردهم مانند اسلاف خود عمل کرده و تنها به نزدیکان مورد وثوق […]
به گزارش خبرنگار تابناک از هرمزگان، تاکنون ۲۱ استان کشور استاندار خود را شناختند. هرمزگان را باید در زمره آخرین استانهای کشور دانست که استاندارش از هیئت دولت رأی اعتماد میگیرد. اما فضای رسانهای و مجازی سخت مشغول گمانه زنی است.
آیا دولت چهاردهم مانند اسلاف خود عمل کرده و تنها به نزدیکان مورد وثوق رئیس جمهور یا وزیر کشور اعتماد میشود؟ آیا مانند دولت سیزدهم، سخنگوی ستاد تبلیغات انتخاباتی رئیس جمهور فقید که بدون یک روز سابقه مدیریت دولتی سکان استانداری هرمزگان را برعهده گرفت عمل میشود یا از دولتهای یازدهم و دوازدهم که زنده یاد جاسم جادری رئیس ستاد تبلیغات انتخاباتی روحانی در استان خوزستان و بعد از او رفیق شفیق رحمانی فضلی وزیر وقت کشور یعنی فریدون همتی را به استانداری هرمزگان رساند، الهام میگیرد و یا بسان دولت نهم و دهم که در هشت سال فعالیت ۶ استاندار و سرپرست استانداری را به هرمزگان گسیل داشت، عمل میکند.
هر چند در ابتدای کار دولت در خبری منتسب به معاون اجرایی رئیس جمهور گفته شد که استانداران تا پایان شهریور ۱۴۰۳ منصوب میشوند، اما این اتفاق حادث نشد تا وزیر کشور از اواسط نیمه آبان مکرر تأکید کند “انشاءالله ظرف یکی دو هفته آینده روند انتخاب استانداران به پایان خواهد رسید.” با این تفاسیر پایان آبان ماه، پایان پروسه انتخاب کابینه دوم دولت یعنی استانداران خواهد بود.
ابقا، رؤیایی که تعبیر نمیشود
توضیحات وزیر کشور در خصوص روند انتخاب استانداران در سفر به استانهای مرکزی، بوشهر و درحاشیه نشست هیئت دولت مبنی بر احتمال ابقای برخی استانداران این گمانه را تقویت کرد که احتمال ابقا استاندار فعلی هرمزگان هم وجود دارد. دو دلیل عمده برای تقویت این گمانه مطرح است.
اول:سخنان وزیر کشور: اسکندر مؤمنی در سفر به استانهای مرکزی و بوشهر گفت: احتمال ابقا و یا جابجایی برخی استانداران فعلی وجود دارد. همین امر برخی حامیان استاندار فعلی هرمزگان را در فضای مجازی و رسانهای ترغیب کرد تا در مدح او بنویسند و دوره مدیریتی او را درخشان تفسیر کنند. شاید با این فضاسازیها دولت چهاردهم متقاعد شود تا مدیریت استاندار فعلی استمرار یابد.
دوم: انتصاب استانداران یزد و اصفهان با گرایش فکری نزدیک به پایداری موجب تقویت این گمانه و تلاش برای ابقا گردید. این درحالی است که رؤسای شش گانه ستاد پزشکیان در هرمزگان، رئیس جبهه اصلاح طلبان استان، شخصیتهای ذی نفوذ اصلاح طلب و حتی اصولگرایان معتدل هرگونه حمایت یا اقدام برای ابقای استاندار فعلی را تکذیب کردند.
در بخشی از نامه رؤسای ستادهای شش گانه دکتر پزشکیان در هرمزگان خطاب به رئیس جمهور آمده است: “از ابتدای استقرار دولت، اولین و مهمترین خواسته مکرر دانشگاهیان، دانشجویان، جوانان، اهالی رسانه و اصحاب اندیشه، علما، سران طوایف، بزرگان تشییع و تسنن استان هرمزگان تغییر فوری نماینده عالی دولت بوده و هست.
عملکرد نامطلوب و ضعف در مدیریت عالی استان، مداخله در انتصابات، تخلفات متعدد از جمله انتصابات عجیب و مبهم در بخشداریها و معاونت فرمانداری ها، بکارگیری افراد فاقد روابط استخدامی صرفا بواسطه وابستگی و قرابت فکری با نماینده عالی دولت بخشی از این ضعفهاست که استان هرمزگان را از مدار توسعه و پیشرفت دور کرده و نارضایتی عمومی را تشدید کرده است. “
علیای حال به چند دلیل امکان ابقا استاندار فعلی وجود ندارد. حجت الاسلام محمد ذاکری رئیس ستاد تبلیغات انتخاباتی پزشکیان در هرمزگان، اظهار کرد: “هیچ تشکل اصلاح طلبی از ابقا و ادامه استانداری مهدی دوستی در استان هرمزگان حمایت نکرده است هر آنچه در فضای مجازی دست به دست میشود کذب محض است.”
حجت الاسلام و المسلمین قنبر درویشی در خطبههای نماز جمعه هفته آخر شهریور گفت: “میدانیم که سیاست دولت بر ابقای وی (دوستی) نخواهد بود. نمیگویم دولت از جناح یا حزب خاصی بهره گیرد، زیرا میدانم از حزب ما انتخاب نخواهد کرد، اما همین که بومی و مؤمن باشد دیگر مهم نیست از چه جناحی است، ما راضی هستیم.
وفاق عمومی بر روی گزینه بومی
شاید اختلاف سلیقههایی بر روی گزینههای شش گانه و به عبارتی هفت گانه پیشنهادی کمیته راهبری یا احزاب اصلاح طلب هرمزگان باشد. اما هرمزگانیها بر موضوع انتخاب استاندار بومی آنهم از بین شش یا هفت گزینه معرفی شده وجود دارد.
فعالیتهای هواداران این گزینهها عمدتا (دو یا سه گزینه) در فضای مجازی و رسانهها این روزها شدت بیشتری بخود گرفته است. فعالان اقتصادی بیانیهای در حمایت از یک گزینه بومی منتشر کرده است، برخی مدیران سیاسی اسبق هم نامهای منتشر کرده و خواستار استاندار بومی شده اند. اکثریت نمایندگان مجلس، متنفذین و معتمدین استان، فعالان ستادی و حزبی اعتدال گرا و اصلاح طلب بر نصب استاندار بومی کاملا اشتراک نظر دارند.
گزینه های خارج از استان دلیل تأخیر انتصاب استاندار هرمزگان
تصور میشد هرمزگان به واسطه اهمیتی که دارد در زمره اولین استانهایی باشد که استاندارش از هیئت دولت رأی اعتماد میگیرد، اما حالا پیش بینی میشود این استان در زمره آخرین استانها قرار گیرد. دلایل متفاوتی هم برای آن ذکر میشود.
آنگونه که شیخ محمد ذاکری رییس جبهه اصلاحات در هرمزگان میگوید: برای هرمزگان متقاضی زیاد است. تعدادی را ما اصلاً اطلاع نداریم مخفیانه لابی میکنند. خیلیها در فضای مجازی مطرح نمیشوند. برخی از گزینهها اصلاً سابقه حضور در استان را ندارند، اما داوطلب هستند. طبق اطلاع واصله، چندین جلسه برای انتخاب استاندار هرمزگان در مرکز برگزار شده لکن نتیجهای حاصل نشده است. به مرکز نیز اعلام کردیم که گزینه دیگری خارج از لیست و غیربومی نمیپذیریم.
دلیل دیگر تأخیر در نصب استاندار هرمزگان، دخالت و اعمال فشار نمایندگان، افراد ذی نفوذ و اختلافات درون استانی است. البته لابیهای قدرتمند خصوصا برای تصدی استاندار غیر بومی در این تأخیر اثر گذار است.
پیش بینی
به نظر میرسد صبر ایوب گونه دولت چهاردهم در انتصاب استاندار استراتژیکترین استان کشور (هرمزگان) موجب رکود در عملکرد مدیران، بی انگیزگی در ادامه فعالیت آنان شده است و افکار عمومی هم از این امروز و فردا کردنها به تنگ آمده است. بررسی فضای رسانهای و مجازی نشان میدهد که از بین گزینههای متعدد غیر بومی رضا رحمانی همچنان گزینه اصلی برای هرمزگان باشد و در مقابل سه گزینه بومی علی رئوفی، محمد احمدی و محمد آشوری تازیانی شانس تصاحب صندلی استانداری هرمزگان را دارند.
غلامعباس شمس الدینی