به گزارش خبرنگار اجتماعی تابناک، ایندیپندت به قلم کامیلا فوستر در گزارشی به اهمیت فعالیت جسمانی در دوران بازنشستگی پرداخته و بر لزوم تداوم اینگونه فعالیت ها برای بهبود عملکرد جسمی و روحی تاکید کرده است.

براساس این گزارش، ورزش در دوران بازنشستگی می‌تواند به کند شدن روند افت جسمی، محافظت از مغز، بهبود روحیه و حفظ سلامت قلب کمک کرده و تأثیرات شگفت‌انگیزی بر سلامت جسم و روان داشته باشد.

در این گزارش، برخی از کارشناسان و متخصصان حوزه ورزش و سلامت به اهمیت ورزش در دوران بازنشستگی پرداخته و بر لزوم تداوم فعالیت های جسمانی تاکید میکنند.

متیو هریسون، مدیر فیزیوتراپی در مرکز خدمات درمانی هومرتون، در این خصوص می‌گوید: وقتی بازنشسته می‌شویم، ممکن است کم‌تحرک‌تر و ناگهان کاملاً بی‌تحرک شویم.

وی همچنین اضافه می‌کند: متأسفانه با افزایش سن، عضلات ما شروع به از دست دادن بخشی از قدرت و اندازه خود می‌کنند، بنابراین بسیار مهم است که عضلات خود را تقویت کرده و تلاش کنیم تا قدرت آنها را حفظ کنیم.

بنابراین این فعالیت ها می‌تواند مزایای زیادی برای ما داشته باشد. از جمله این که به ما کمک می‌کند تا در دوران پیری تا حد امکان متحرک و مستقل بمانیم، از بیماری‌ها پیشگیری کنیم و به طور کلی کیفیت زندگی‌مان را بهبود بخشیم.

لوسی مک‌دونالد، فیزیوتراپ کلینیک اُکتاپوس نیز در این خصوص می‌گوید: “فعال بودن مؤثرترین راه برای جلوگیری از برخی از شایع‌ترین بیماری‌ها همچون سرطان، مشکلات قلبی و … است که در سال‌های پیری ما ممکن است را تحت تأثیر قرار دهند.

همچنین ورزش به تمامی سیستم‌ها و ارگان‌های بدن قدرت می‌بخشد. به عنوان مثال، سیستم ایمنی ما را با بهبود توانایی‌مان در مقابله با ویروس‌ها و عفونت‌های باکتریایی و سیستم اسکلتی-عضلانی‌ را با کاهش خطر از بین رفتن و در نتیجه صدماتی از قبیل شکستگی‌های لگن بهبود می‌بخشد.

طبق گزارش ایندپندنت تحرک و فعالیت ورزشی در این دوره  مزایایی از قبیل سلامت روان را  نیز در پی دارد.

در این خصوص جس پارکینسون، مربی ورزشی، می‌گوید: “ورزش می‌تواند به طرق مختلفی به سلامت روان کمک کند، زیرا مواد شیمیایی آزاد شده در حین ورزش، مانند اندورفین‌ها و سروتونین، حال ما را بهتر کرده و به ما کمک می‌کند احساس خوشحالی بیشتری داشته باشیم.”

 

مزایای اجتماعی…

طبق گزارش کامیلا فوستر، تحقیقات نشان می‌دهد که تنهایی در دوران بازنشستگی منجر به ضعف در سلامت جسمی و روانی می شود، بنابراین برداشتن گام‌هایی برای حفظ ارتباطات اجتماعی پس از بازنشستگی بسیار مهم است.

دکتر رابین چاترجی، مشاور در زمینه پزشکی اسکلتی-عضلانی و ورزش  در مرکز درمانی چلسی،  می‌گوید: بسیاری از بیمارانی که دیده‌ام پس از بازنشستگی به شدت با مشکلاتی در زمینه سلامت جسمانی و روانی روبرو شده اند و دلیل این امر این است که فعالیت بدنی طبیعی ناشی از کار و معاشرت با همکاران به اتمام رسیده و چیز دیگری جایگزین آن نشده است.”

بنابراین معاشرت منظم و شرکت در فعالیت‌هایی که ذهن را تحریک می‌کنند، برای سلامت عاطفی نیز بسیار مهم است و می‌تواند از احساس انزوا و افسردگی جلوگیری کند.

اختصاصی تابناک/ توصیه هایی با استانداردهای جهانی برای بازنشسته ها

تقویت مغز

علاوه بر این، خوزه گوئررا، مربی تناسب اندام اظهار دارد: “ارتباط قوی بین ورزش و سلامت مغز وجود دارد. فعال ماندن، جریان انتقال خون به مغز را افزایش می‌دهد که به بهبود حافظه و تمرکز کمک می‌کند.”

در انتهای این گزارش ضمن اشاره به برخی از بهترین راه‌ها برای تداوم فعالیت های جسمانی  در دوران بازنشستگی، براین موضوع نیز تاکید شده است که این روشها تنها بخشی از راه های تداوم فعالیت فیزیکی و ورزشی می باشد و هر فردی بنابر علایق خود میتواند ورزش و تحرک مورد نیاز خود را انجام دهد

با افزایش سن، درد مفاصل، انعطاف ناپذیری و آرتروز می‌تواند شایع‌تر شود، بنابراین تمرینات کم‌فشار معمولاً توسط متخصصان توصیه می‌شود.

تمرینات کم‌فشار مانند یوگا، پیلاتس و شنا  به حفظ تناسب اندام در حالی که از مفاصل محافظت می‌کنند، به کاهش درد و حفظ تحرک کمک می‌کنند. چاترجی توضیح می‌دهد. “یوگا و پیلاتس انعطاف‌پذیری و تعادل را بهبود می‌بخشند، در حالی که شنا تمام بدن را تقویت می‌کند.”

 

تمرینات قدرتی

“تمرینات قدرتی می‌تواند شامل کار با دمبل‌ها، وزنه ها و …باشد.

اگر در تمرینات قدرتی تازه‌کار هستید، بهتر است این کار را تحت نظارت یک مربی یا مدرس حرفه‌ای انجام دهید.

 

تای چی

تای چی شکلی از حرکات ملایم و روان است که تعادل، انعطاف‌پذیری و قدرت را بهبود می‌بخشد.

دانیل هرمان، بنیان‌گذار بیو سینرژی درباره این ورزش میگوید: این ورزش همچنین به دلیل جنبه‌های مدیتیشن خود برای سلامت روان عالی است  که این موضوع به‌ویژه برای افراد مسن بسیار مهم است.”

 

پیاده‌روی

هرگز مزایای یک پیاده‌روی ساده در هوای تازه را دست کم نگیرید.

“پیاده‌روی کم‌فشار، شروع آن آسان است و تقریباً در هر جایی می‌توان آن را انجام داد.

هرمان همچنین در این خصوص اظهار دارد: “این ورزش قلب را تقویت می‌کند، گردش خون را بهبود می‌بخشد و انعطاف‌پذیری مفاصل را حفظ می‌کند.”

و در پایان اگر محدودیت‌های حرکتی دارید، هنوز هم راه‌های زیادی برای حفظ قدرت و تناسب اندام شما وجود دارد.

تمرینات روی صندلی برای تقویت قدرت و انعطاف‌پذیری بدون نیاز به ایستادن بسیار مناسب هستند.

 

خبرنگار؛ محمدباقر محمدی

+