معاون علمی رئیسجمهور در روز گرامیداشت روز خبرنگار گفت: ایده تأسیس انجمن خبرنگاران علم و فناوری با جدیت از سوی معاونت علمی دنبال میشود و در تلاشیم زمینهای را فراهم کنیم تا خبرنگاران علاقهمند، تولید محتوای ارزشمند در حوزه علم و فناوری داشته باشند.
همزمان با فرارسیدن ۱۷مردادماه سالگرد شهادت محمود صارمی، خبرنگار ایرنا و دیپلماتهای ایرانی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف و روز گرامیداشت مقام خبرنگار، روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری و جمعی از اصحاب رسانه دیدار و گفتوگویی صمیمی داشتند.
روحالله دهقانی طی سخنانی در جمع خبرنگاران حوزه علم و فناوری با اشاره به نقش کلیدی و راهبردی رسانهها در شکلگیری باورها اظهار کرد: حوزه خبر با روح و ذهن افراد ارتباط دارد؛ لذا اگر بیشتر از حوزه سلامت اهمیت نداشته باشد به همان اندازه اهمیت دارد. مسائل علوم و فناوریهای شناختی به یکی از دغدغههای صاحبان قدرت تبدیل شده و فهمیدهاند آن چه که میتوانند با آن تغییر ایجاد کنند چیزی جز باور و شناخت نیست.
وی افزود: در حوزهای فعالیت میکنیم که تقدس و جدیت دارد و از نقش تمامی فعالان این عرصه قدردانی میکنم که کاری دشوار و بدون مزایای خاص را با عشق و جدیت دنبال میکنند. معتقدم رسانه در حوزه علم و فناوری، پیشرو و نوک پیکان است و آن چه که پیش قراول ترویج و توسعه فناوری است، رسانه است.
دهقانی با بیان اینکه ایده تأسیس انجمن خبرنگاران علم و فناوری با جدیت از سوی معاونت علمی دنبال میشود اظهار کرد: در تلاشیم زمینهای را فراهم کنیم تا علاوه بر خبرنگاران این حوزه افراد علاقمند در حوزه تولید محتوا هم آموزش دیده و ترغیب شوند تا تولید محتوای غنی و ارزشمند در حوزه علم و فناوری داشته باشند.
وی با بیان این که مردم نسبت به اخبار هوشمندانه برخورد میکنند و دستاوردهای واقعی را از تبلیغات و شعارها تشخیص میدهند تصریح کرد: پیشنهاد من این است که یک پلتفرم اشتراک محتوا توسط روابط عمومی معاونت ایجاد شود تا خبرنگاران بتوانند در صورت تمایل از انواع محتوای خام که در اختیار آنها قرار میگیرد در تولید محتوا استفاده کنند. همچنین در سفرهای استانی معاون علمی و معاونان و مدیران معاونت هم هر بار تعدادی از خبرنگاران حضور داشته باشند تا ضمن آشنایی با فضای سفرها، تولیدات خبری داشته باشند.
وی با بیان این که انتقاد رسانهها به ویژه در حوزه علم و فناوری به معنای سازندگی است، اظهار کرد: بیان انتقادات و مطالبات مردم از سوی رسانهها به بهبود امور منجر میشود و معتقدم نقدی که خبرنگار در حوزه علم و فناوری دارد باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
دهقانی افزود: با توجه به اقتضائات خاص حوزه علم و فناوری طبعاً انتظار نمیرود که اخبار این حوزه به اندازه برخی حوزههای دیگر مخاطب بسیار عمومی و گستره داشته باشد.
به گزارش زیرنویس، انتظار از رسانههای حوزه علم و فناوری، انتقال و انتشار کیفی و دقیق مفاهیم و واقعیات این حوزه است و اگر اخبار با محتوای مناسب به دست مخاطب هدفش برسد و وی بهره لازم را ببرد، رسانه رسالت خود را به خوبی انجام داده است؛ مثلاً اگر جزئیات و چند و چون نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان توسط رسانهها به خوبی تبیین شود به طوری که شرکت دانشبنیان بداند چه حمایتهایی شامل حالش میشود و چه کارهایی باید انجام دهد، رسانه به نقش خود در توسعه زیستبوم اقتصاد دانشبنیان عمل کرده است.
خبرنگاران حامی رونق اقتصاد دانشبنیان کشور هستند
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری، حوزه علم و فناوری را عرصهای مظلوم و آماج حملات برخی از جریانهای آسیبرسان دانست و افزود: حوزه علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان عرصهای به معنای واقعی کلمه مظلوم است و جریانهایی که به این حوزه علاقه ندارند و با پیشرفت کشور در این عرصه مخالفند، به شکلهای گوناگون با استفاده از انواع و اقسام فضاسازیها و اتهامها به دنبال این هستند که به مسیر پیشرفت آسیب زده و این جریان سالم را به آلودگیهایی دچار کنند.
مثلاً درباره حجم معافیتهای مالیاتی و حمایتهای مالی از شرکتهای دانشبنیان بزرگنمایی میشود در حالی که کل معافیت مالی که شرکتهای دانش بنیان دریافت کردهاند یک درصد معافیتهای مالیاتی که به عناوین مختلف در کشور اعمال میشود نیست. این جا است که جریان همدل و همافزای رسانهای علم و فناوری با دانش، تجربه و توانمندی خود در مقابل این جریان هوشمندانه میایستد و واقعیات عرصه علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان کشور را به آگاهی مردم میرساند.
صیانت و حفظ حریم علم و فناوری کشور یک ضرورت است
وی افزود: در راستای انتشار خبر دقیق و صحیح و کمک به فعالان رسانهای انگیزهمند و پرتلاش، وظیفه خود و معاونانم میدانم که از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم و آنچه را که لازم است از اطلاعات و محتوای دقیق تا حمایت و همراهی با جریان رسانهای علم و فناوری در اختیار فعالان این عرصه قرار دهیم. نباید فراموش کنیم که امروز، صیانت و حفظ حریم علم و فناوری کشور یک ضرورت است که البته این امر به معنای پوشاندن خطاها و کاستیها نیست اما نباید صرفاً برای ایجاد فضا و داغ کردن یک موضوع، یک جریان انگیزهمند و آیندهساز را دلسرد کنیم.
منبع:تسنیم