سفر تفریحی یا گردشگری با انجام یک فریضه دینی متفاوت است. همچنانکه کشورها برای رسیدن به روابط دوستانه به صرافت می افتند و برای آسانی سفر، کاهش روادید و هزینه های دوجانبه تلاش می کنند که نرخ های ارزان تورها و سفرهای مشابه تفریحی شاهدی بر این مدعاست، می طلبد کشورهای جهان اسلام نیز به ویژه ایران نسبت به این موضوع منفعلانه عمل نکنند.
زیرنویسـخبر: سفر تفریحی یا گردشگری با انجام یک فریضه دینی متفاوت است. همچنانکه کشورها برای رسیدن به روابط دوستانه به صرافت می افتند و برای آسانی سفر، کاهش روادید و هزینه های دوجانبه تلاش می کنند که نرخ های ارزان تورها و سفرهای مشابه تفریحی شاهدی بر این مدعاست، می طلبد کشورهای جهان اسلام نیز به ویژه ایران نسبت به این موضوع منفعلانه عمل نکنند.
«عربستان پس از کرونا هزینهٔ حج را هزار و ۲۰۰ دلار گران کرد که به همین دلیل تعداد حجاج سال گذشته علیرغم ظرفیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری، به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر هم نرسید.
هزینهٔ ثبتنام حج در بنگلادش امسال با کاهش هزار دلاری به ۵ هزار دلار رسیده، اما همچنان از سهمیهٔ ۱۲۷ هزار نفری این کشور تنها ۴۸ هزار نفر ثبتنام کردهاند که مسئولان این کشور دلایل آن را «گرانبودن بلیت پروازها» و «ناتوانی مردم در پرداخت هزینهٔ سفر» اعلام کردهاند.
از سهمیهٔ ۸۲ هزار نفری ایران هم حدود ۳۰ هزار نفر برای حج ثبتنام کردهاند اما با این وجود رئیس سازمان حج و زیارت از سعودیها افزایش سهمیهٔ ایران را درخواست کرد.
وزیر حج عربستان گفت: «افزایش هزینهٔ حج برای افزایش خدمات به زائران است و ما در نظر داریم سالهای آینده تعداد حجاج را ۲ برابر تعداد فعلی افزایش دهیم.» این در حالی است که سخنگوی وزارت دینی پاکستان میگوید: ما در حد توان خدمات جانبی را کم کردیم تا هزینهٔ سفر را کاهش دهیم، اما باز هم با کاهش ثبتنام مواجهیم و بسیاری از کشورهای دیگر هم به سهمیهٔ حج نخواهند رسید.
سعودیها برای جذب زائران کشورهای مختلف برنامههای متنوعی را اجرایی کردند، اما وزیر گردشگری عربستان گفت: سفر به خانهٔ خدا طرفداران خود را دارد و باید با «کاهش هزینه» روند پذیرش را افزایش دهیم. علاوه بر این، بسیاری از کشورها هم از عربستان خواستند تا «زیارت ارزان» را کلید بزند.»
- نویسنده : گروه اجتماعی زیرنویس